Döden på Manhattan

2008-06-29 | 23:48:03

Fick precis reda på att en tjej jag bodde ihop med i Barcelona och sedan träffade när jag var i Tokyo tog livet av sig igår. Hon hoppade från nionde våningen från huset hon för tillfället bodde i på Manhattan. Kan väl inte säga att jag kände henne så väl, men när vi bodde ihop var hon supersöt. Jag hade ingen aning om att hon var supermodell och gjorde en massa stora kampanjer förrän efter att jag åkt hem. Hon var alltid så söt och jordnära. Vi lagade mest mat ihop och hon älskade att titta på "Spongebob Squarepants" på sin dator. Senare träffade jag på henne på en klubb i Tokyo och vi pratade lite. Det känns faktiskt lite sorgligt trots att vi egentligen inte kände varandra. 



Bilden hittade jag här

Superfrulle

2008-06-28 | 11:44:00

Jag önskar att jag kunde vakna till det här varje morgon.


Grrrr!

2008-06-27 | 23:53:35



Idag har vi hämtat mer av Marcus saker i Lund och Alicja hade väldigt kul med Marcus basker. Marcus visade noga exakt hur den skulle sitta. Ganska läskigt eller hur?

Nu är jag så mätt att jag nästan inte kan sitta ner. Grillat och vin och tårta och till och med lite öl. Ojojoj, imorgon får det bli en långpromenad..

Regn regn regn

2008-06-27 | 11:48:05

Oj vad det regnar! Usch, nu är jag inte alls sugen på att gå ut. Tror jag stannar här och tittar på tv istället.


Sex and the city

2008-06-26 | 22:01:04

Folk får säga vad de vill om den nya SATC-filmen, jag ska i alla fall se den och är ganska säker på att jag kommer älska den. Kläder, accessoarer, skor, rosa drinkar, mat, vänskap, kärlek, smarta framgångsrika roliga huvudrollsinnehavare, jag menar, kan det bli bättre? Sedan tror jag inte att det gör mig varken speciellt mycket dummare eller smartare, möjligtvis får jag upplägg till ett par roliga kommentarer eller en och annan rolig diss, men annars kommer jag nog ut ur salongen som samma person som gick in. Men hur Sex and the city skulle kunna vara bakåtsträvande i kvinnoperspektiv, det har jag svårt att se. Det beror kanske helt enkelt på hur man själv väljer att se på världen? Det finns ju folk som kan klaga på det mesta..

Paris+hund=blingbling?

2008-06-25 | 22:46:40

Paris Hilton skriver i sin blogg på myspace att hon är trött på alla rykten om att hon använder sina hundar som accessoarer. Man kan ju undra hur dessa rykten uppstår..

   

Bilderna har jag hittat här, här, här och här.

Betting, chips och vin

2008-06-25 | 21:47:30

Här sitter vi och bettar på matchen med chips och dippa. Jajamensann, här ska vinnas storkovan. Jag har redan planerat vad jag ska köpa för alla pengarna, oj vad rika vi ska bli. Vi dricker vin också. Det måste vara vuxenpoäng på det. Kolla fotboll och dricka vin ensamma hemma i soffan utan minsta plan på att varken bli fulla eller gå ut. Han ska till och med jobba imorgon. My oh my. Minst 20 poäng.

Jag och fisen är så duktiga så. I morse gick vi en och en halv timme runt parken innan vi ens fick äta frukost. Hon varnade mig dock i förväg; "börjar jag frusta och sura är det ditt fel, jag behöver min frulle!" Jaja, vill man bli fin och allt det där..

Modellkontrakt åt lillasyster

2008-06-25 | 14:51:54

Nu har lillasyster Jenny från Gossip Girl blivit yngst någonsin att få ett kontrakt med IMG Models och varför inte, hon är ju söt som socker! Inte illa för en 14-åring. När jag tänker på vad jag själv gjorde som 14-åring och hur mycket jag hunnit med sedan dess blir jag nästan rädd. Jag tror inte jag hade klarat av kändisvärlden så ung, det är inte konstigt att många barnstjärnor råkar illa ut. Hoppas någon tar väl hand om lilla Jenny, eller ja Taylor Momsen som hon heter på riktigt. Det är inte alltid lätt att göra rätt val själv när man är så ung.

Det är mycket man vill..

2008-06-24 | 20:06:29

Jag vill jag vill jag vill!!

Den underbara trenchcoaten jag hittade i morse är nu försvunnen och jag är förkrossad. Why? Why!!?


Fynda fynda

2008-06-24 | 12:39:25

Har precis sprungit iväg en runda till Myrorna och köpt på mig ännu fler pocketböcker. Fredrik Lindströms "Världens dåligaste språk", Marie Hermanssons "Musselstranden", som är en av mina absoluta favoritböcker, och två chick-lit böcker, "På andra sidan Venus" av Elisabeth Andersson och "Alla var där" av Lauren Weisberger, samma författare som skrev "Djävulen bär Prada". Nu sitter jag och lyssnar på Cornelis, för en skiva med honom fick jag också med mig hem minsann. Det finns inga gränser för vad man tror att man behöver när man letar fynd. Fast den här gången gjorde jag nog ganska bra ifrån mig.


Latmasken uppdaterar

2008-06-23 | 13:13:16

Midsommar började med lekar, fotboll och gräsfläckar på knäna och slutade med allsång och en natt på Tom´s soffa. Dessutom höll jag på att få par första gången jag provade att spela golf. Det är inte illa!

I lördags fixade vi min cykel, men bakhjulet är så snett att jag tror att den ska trilla sönder så fort jag får lite fart. Min enda tanke är "snart trillar nog skruvarna till hjulet av, så ja, ingen panik". Jag kan riktigt se mig själv ligga på gatan utan framtänder. Därför cyklar jag långsamt långsamt. Vi cyklade hem till Marcus morbror och drack cava ihop med resten av familjen och sedan firade vi vidare med födelsedagsmiddag på Casa Mia. Gottgott.

Igår handlade det mest om mat. Först åt vi mysfrulle och tittade på "Bröderna Lejonhjärta" på video. Jag är kär i min nya Mumin-mugg. Sedan åt vi sill och potatis till middag och jag gjorde överraskningsefterrätt. Knyten av smördeg runt chokladbitar som jag sedan stekte i smör. Till det hade jag vaniljglass med chokladkross i. Marcus blev mäkta imponerad. Pluspoäng till mig där, yes! Efter all åska och regn tog vi en liten kvällspromenad. Det luktar så gott ute när det precis regnat.

Nu ska jag träffa fisen och vi ska fika. Det ska bli så trevligt såå.
 


Bullmamman och hjärtgubben

2008-06-20 | 13:00:53

En dag kommer jag bli en riktig bullmamma. Det känner jag på mig. Jag tycker om att göra mat och sedan packa ner allt i små paket. Stoppa alltihop i papperskass/korg/tygpåse och ta med ut. Vi har förberett sallad och efterrätt och annat mums. Mmm. När jag stod och skar av alla toppar på jordgubbarna hittade jag en gubbe med extra hjärta. En hjärtgubbe. Jag tror det är ett tecken. Så vi åt upp den.

 


5 sekunder och jag minns ingenting..

2008-06-19 | 22:41:01

Sitter och tittar på "50 First Dates". Jobbigt att inte ha något korttidsminne. Jag har nästan börjat känna mig så på senaste tiden, ibland kommer jag inte ihåg vad folk pratade om för fem sekunder sedan. Tror jag måste börja äta mer fisk. Och avocado kanske. Nötter. Har inte blivit lika mycket sådant sedan jag kom hem. Slarvmaja.  

Jag ser fram emot midsommarfirandet imorgon. Jag tror det kommer bli super. I det sällskapet kan det bara inte bli fel.


Planet Earth

2008-06-19 | 14:10:34

Har precis fixat så att jag får hem DVD-boxen med hela Planet Earth-serien för 70 kronor. Jag är nyfiken, hoppas den kommer snabbt. Nu kommer jag ha något vettigt att titta på resten av sommaren. Wiiiii!



Bilden hittade jag här.

Solen är här!

2008-06-18 | 14:29:47

Äntligen är solen tillbaka! Hurtbullar som vi är, var det första vi gjorde i morse att ta en promenad i Pildammsparken, men nu är jag ensam igen. Strax ska jag cykla hem till Betty. Hon har lovat mig lunch så jag hoppas hon bjuder på något gott. Det blir nog picnic i parken, iaf om jag får bestämma. Jag är mest orolig för att cykeln ska trilla i bitar, men det är väl dags att övervinna sin rädsla och se vad som händer. Man dör väl inte av lite skrapade knän..

Ikväll är det fotboll, men jag är mer intresserad av hur det blir med FRA-lagen. Självklart är det kul om Sverige vinner, fast jag tycker nog det är viktigare att vi inte får igenom ett lagförslag som tummar på vår rättighet till personlig integritet.



Kärlek och tårtor

2008-06-17 | 22:16:04



Sitter och tittar på "I huvudet på Gynning", det snackas bröllop och skilsmässor och kärlek. Och tårta. Jag blev så sugen på att också prova tårtor att jag fick trösta mig med ett digestivekex. Eller ja, två faktiskt. Dessutom fladdrar söta Andrea förbi på tv:n då och då, för de har tagit med bilder från en bröllopstidning hon varit med i. Jag hoppas hon kommer hem snart, det var alldeles för länge sen vi sågs.



Bilden hittade jag här.

Susning.nu

2008-06-17 | 13:56:41

Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupo
kaiwhenuakitanatahu
är en 305 meter hög kulle på Nya Zeelands nordö.

Namnet är känt för att vara det längsta namnet i världen (85 bokstäver) på en plats, och betyder "Stället där Tamatea, mannen med det stora knät, som gled, klättrade och slukade berg, känd som landätaren, spelade på sin flöjt för sin älskade." på Maori.

Vad säger ni om det här mina mörarpare?


Morrnmorrn

2008-06-17 | 11:32:58

Nu har jag precis fått frukost på sängen och vi har tittat på sommarlovsmorgon. Om en stund ska jag släpa med mig stackars Marcus till H&M för att vara smakråd åt ett par saker jag hittade igår. Jag ska försöka att inte plåga honom för länge utan vara snabb, men det är svårt att lova att inte ens titta runt lite..


Bloggkul

2008-06-16 | 22:39:23

Enligt Bloggkommentatorerna var Zlatans flickvän en gång med i solstollarna. Haha, jättekul tycker jag.

Festivalsommar

2008-06-16 | 19:07:30

TIttar på utdrag från "Where the action is" och längtar ut i regn och gegga. Precis som en äkta festivalsommar ska vara. Sahara Hotnights är så bra live, jag hoppas de kommer till Malmöfestivalen i år igen. Förmodligen den enda festival jag kommer iväg till i sommar. Ja, kanske Helsingborgsfestivalen också. Men Roskilde blir det nog inget med i år Trååkigt.. 


Mmmmellanmål

2008-06-16 | 18:26:25


Regn regn regn

2008-06-16 | 12:50:18

Nä, nu får det vara nog, vart tog solen vägen? Det regnar så det skvalar från taken utanför mitt öppna fönster! Fast det är ganska mysigt att promenera i regnet också, då kan jag använda mitt fina regnställ. Men jag vill ju använda alla mina sommarklänningar...


Zelmholt? Are you kidding me..?

2008-06-16 | 00:05:03

Är inte det här lite väl mycket? Sedan när är man tvungen att mixa ihop namnen på alla kändisar som är tillsammans? Det funkar väl med Brangelina och Bennifer, men Zelmholt? Dessutom kan jag tycka det är lite overkill att anfalla precis när de kliver av planet, det är inte direkt Beckhams som är in town, bryr sig folk verkligen så mycket?

Kvällen i bilder

2008-06-15 | 17:56:33

Marcus i sin Sverigetröja En Zlatantröja duger också fint. Jag fick också låna en tröja.. Marcus spelar Zara med kvällens drink   Marcus dansar med stolen Mr singer och Mr dj Ninjan på KB  

Guitar Hero

2008-06-14 | 22:02:13

Sverige förlorade och vår betting gick åt helskotta. Men det är svårt att vara missnöjd när man spelar Guitar Hero och dricker jordgubbsdrinkar. Jag vann över Marcus. 100%. I´m the queen of Guitar Hero. Oh yeah.


Shake shake shake senora..

2008-06-14 | 19:09:17


Födelsedagskalas

2008-06-14 | 18:14:23

Klockan tio över åtta i morse var jag uppe med tuppen. Marcus bror John fyller år, så vi tog en promenad hem till föräldrarna och joinade resten av familjen för att sjunga och ge bort presenter på sängen. Sedan åt vi frukost tillsammans allihop innan jag och Marcus tog bilen och körde till Lund. Där hämtade vi tv, micro, städgrejer, cd-skivor och allt annat vi skulle kunna tänkas behöva därifrån. Nu har vi precis hunnit hem till fotbollen efter kalasmiddag, fika och kubb. Mitt lag förlorade, men inte hänger jag läpp för det. Jag fick tårta ändå.

Måste man verkligen vara så högljudd bara för att det är Sverige som spelar?


Kungen och drottningen äter - precis som du och jag

2008-06-14 | 09:15:53

Jaha, så kungen och drottningen har ätit plankstek och hjortfilé på en lokal krog. Vad skönt för dem. Att inte ens kunna käka en korv på en mack utan att det hamnar i tidningen måste vara fruktansvärt jobbigt. Självklart äter kända människor precis som vem som helst. De fiser förmodligen också, går på toa och sover på nätterna. Wow. Vilken nyhet.
 

Popcorn

2008-06-13 | 23:12:54

Popcorn med grilkrydda är gottgott. Jag har tvättat, lämnat saker på "Myrorna" och fixat lite med deklarationen. Jag förtjänar lite popcorn. Kanske lite choklad också..?

Imorgon ska vi hämta Marcus tv i Lund för min duger tydligen inte. I och för sig tycker jag också att den knastrat lite väl mycket på senaste tiden, men man behöver ju inte vara så petig. Fast med min tur går den väl sönder när som helst nu, så det är nog bäst att byta. Vi ska hämta lite andra saker också. Tvättmedel, stereo och cykel. Jag har fortfarande inte vågat använda min sedan framhjulet trillade av, fast den är fixad och hel igen, så det är nog bra om Marcus har sin också så kan vi cykla tillsammans istället. Trillar hjulet av kan han ju alltid skjutsa mig hem på sin pakethållare.


Safilovisning i Köpenhamn

2008-06-13 | 14:31:11


Jag och Sara på visningen för Safilo i Köpenhamn i höstas. Hittade lite nya bilder på Facebook. Annorlunda och rverkligen superroligt jobb.

Så här gick vi, mellan borden där gästerna satt och åt. Oliver. Cool kille. Robot-style. Absolut kvällens galnaste sminkning!


Skendöd

2008-06-13 | 11:54:19

Det här är nog min värsta mardröm. Usch. Har det med blod, sprutor och skalpeller att göra står jag helst över. Men det får mig ändå att fundera. Ju mer jag hör om hur många som står i kö för att få nya organ och hur många som dör varje år därför att de inte får den medicinska hjälp de behövt, desto säkrare blir jag på att det är dags att gå in på donationsregistret och anmäla mig. Kan man hjälpa även efter att man själv inte promenixar omkring längre låter det vettigt att ställa upp. Så länge jag slipper sprutor och blodprov nu.

Mormor på besök

2008-06-12 | 20:41:25

Nu har mormor varit här. Inte min, utan Marcus. Vi fick en fin "inflyttnings"present och en liten blomma. Sedan bjöd vi på bullar med en massa gott pålägg. Marcus blev jättemätt. Det blev mormor också. Sedan var hon tvungen att gå hem för en väninna skulle ringa. Hon är söt, mormor.

Här sitter vi i soffan och tittar på fotboll. Eller ja, fotbollssnack, det är typ det enda de sänder just nu. Hela lägenheten är ren efter två dagars intensivt städande från min sida. Till och med soffan är ordentligt smulfri. Nu blir det inga digestivekex tuggade här på åtminstone ett par dagar. Sådeså.


För Jocke har tagit studenten..

2008-06-12 | 12:31:36


       

Allas superlillebrorsa har blivit stor. Grattis grattis grattis!

Ägg någon?

2008-06-12 | 11:51:56

Jag skulle koka ett ägg till frukost. Min första tanke när jag lämnade köket var "jag kommer säkert glömma det, haha". Så när det började lukta illa därifrån visste jag såklart direkt vad det var. När jag öppnade locket sprängdes ägget. Pang. Som tur var hade jag förutsett det och redan öppnat fönstret och höll grytan utanför. Så jag fick bara putsa lite glas. Och golvet runt om. Som det kan gå.


Smoooothie

2008-06-11 | 22:29:44

Mmmmmmmmmmm!!!

Tänk att det kan vara så gott. Lite fruktcoctail och vaniljglass i en mixer och så brrrrrrrrmmm, gottgott! Enklast är ofta godast.


Internettorkan är över!

2008-06-11 | 21:39:51

ÄNTLIGEN har jag skaffat internet till lägenheten. Surföknen är ett minne blott och här kan jag sitta i min lilla soffa och blogga hur många gånger om dagen jag vill! Tills fingrarna trillar av och ögonen svider om det ska vara nödvändigt. Fast det är ju dumt att överdriva.

Det har hänt massor sedan sist minsann. Jag har fått jobb och tagit ett stort beslut. Jag ska nämligen stanna i Malmö och inte flänga runt en massa i höst. Jobba och plugga ska jag göra. Litteraturhistoria ska jag äntligen ha tid att läsa och så lite socialantropologi på det. Modellandet ska jag försöka hinna med lite vid sidan om när det dyker upp något. Men inte vara borta månader i streck på ett tag iaf. Och så har älsklingen flyttat in här hos mig. På prov över sommaren nu när han jobbar här i Malmö, så får vi se hur det känns i höst. Men just nu känns det hur bra som helst.
 
Oh, nu har Marcus gjort smoothies som luktar mums. Gottgottgott!


Stockholm och hem igen

2008-06-04 | 19:11:08

Stockholm var fantastic, precis som det ska vara, och istället för att jobba två dagar var vi uppe till klockan ett på natten och plåtade för glatta livet för att bli klara på en. Massa häftiga baddräkter och galen styling. Ska bli jättekul att se bilderna. Klockan halv tre trillade jag i säng. Tre och en halv timme senare gick jag upp och åkte till flygplatsen för att försöka hinna med ett tidigare flyg så jag skulle hinna med Marias studentfirande. Fick träffa alla Marcus släktingar och vänner till både hans mammas och pappas familjer samtidigt. Mycket på en gång, men roligt. Det är alltid kul när släktingar dricker lite för mycket vin, hihi.

Gunde klagar på att här är för mycket text som han inte orkar läsa. Latmask.

Djurplågeri

2008-06-01 | 22:21:59

Hur kan man ens göra så här mot en stackars hund? Borde inte folk vid det här laget vara tillräckligt upplysta om att det faktiskt är så här det fungerar och inte lämna sina hundar och småbarn ensamma i bilen? Hemskt!


Hemma!

2008-06-01 | 14:09:01

Men inte länge till. Imorgon sticker jag till hufvudstaden. Ingen rast och ingen ro.

Läser Eva Dahlgrens "Hur man närmar sig ett träd", som är precis så underbar som den låter. En aning överraskande kanske. Hade nog inte väntat mig att den skulle vara sådär smårolig och ironisk, trodde kanske mest det skulle bli en massa flum. Äsch, jag vet inte vad jag trodde, men mysig är den iaf.

Nu har jag inte tid mer. Hade Marcus vetat att jag satt här hade han blivit arg. Haha. Det kommer han förmodligen bli också när han läser det här. Får helt enkelt se till att hålla honom borta från datorn. Nu ska jag ta mig samman och gå. Nu. Eller nu..


RSS 2.0