Färgglad

2008-11-30 | 23:39:12

Efter ett så trist inlägg blev jag sugen på något roligare. Så jag surfade in på Google och sökte på bilder med ordet "färgglad". This is some of what I found. Enjoy.  

första bilden
andra bilden
tredje bilden
fjärde bilden

Djurplågeri = konst?

2008-11-30 | 13:24:59

Tja, det finns konst och så finns det konst(igt)... Jag har hört något om att pimpa en Volvo är som att sminka en gris. Vad skulle man då kunna jämföra det här med?

Jag kan inte låta bli att undra, vem fan vill ha en uppstoppad gris i vardagsrummet? Dessutom full med tatueringar, är inte det bara en aning för bisarrt?

"Delvoye sålde nyligen en tatuering som sitter på en människa för 150 000 pund, skriver brittiska tidningar.

Köparen har fått löfte om att behålla huden när den tatuerade mannen dör."

Ja, hade jag köpt konst för 150 000 pund hade jag sett till att grabben överlämnade den fortare än kvickt, han har säkert lite extra hud på rumpan som han inte behöver som han kan täcka över med så jag kan spika upp konstverket på väggen. Lite får man väl stå ut med om man säljer sitt skinn så dyrt. Död eller levande - vem bryr sig?

Nä, det här med att använda djur i elaka konstprojekt och rättfärdiga det med att man på något vis väcker en debatt är inte riktigt my cup of tea. Måste man själv vara lika jävlig för att få uppmärksamhet? Är inte det som att själv sjunka till samma nivå som de man försöker stoppa? Kan man inte bara visa upp vad the bad guys gör, infiltrera skiten, ta lite provocerande bilder och visa upp hur vidrigt det är, utan att för den skull göra det värre själv?

På facebook snubblade jag över den här klubben om en konstnär som kedjat fast en hund på ett galleri och sedan låtit bli att mata den för att folk skulle kunna se hur den svalt ihjäl. Sedan när blev det här kul att titta på?


The JohanPalmhysteri

2008-11-30 | 12:09:24Herregud!

   

Lägg märke till minerna i bild nr 3
Johan: hihihi
Tjej: Aaaaaaaaah!
Jihde: Okej, borde jag plocka in psykakuten nu?

Här finns fler bilder för den som är nyfiken. My god.

Stjärnor på is

2008-11-29 | 21:45:32Enligt min mening kan de andra ge upp redan nu, Marcus kommer vinna. Ja, inte min Marcus då, utan Marcus Fagervall.


Jag lovar att jag pluggar samtidigt som jag letar bilder här.

Plugga då skitSandra!

2008-11-29 | 20:30:17

För ungefär två och en halv timme sedan tog jag en paus för middag. Mmm. Sedan skulle jag "bara" vila en liten stund. Såklart sitter jag här fortfarande och läser bloggar. SkitSandra. Nu ska jag plugga, jag lovar!


Godis!

2008-11-29 | 17:38:22

Eftersom jag skulle plugga hela helgen tänkte jag unna mig lite godis. Av den nyttigare sorten. Så igår innan jag gick hem från jobb köpte jag med mig de här godbitarna.De luktar himmelskt mumsigt, sådär så att man bara vill äta upp dem. Och det bästa av allt: de kostar bara 19:50 styck! Spring spring till Kappahl och köp innan de tar slut!

Klackar på bäbisar?

2008-11-29 | 14:39:51

MMS

Klackar på bäbisar? Jag känner någon typ av förfärad förtjusning.


Diskar

2008-11-28 | 16:07:44

Dagen började inte bra. Vaknade samma tid som jag normalt går ut till bussen. Slängde på mig kläder, ner med sminket i väskan och högg en banan och sprang. Hann med bussen. Väl på var pengarna på busskortet slut. På bägge korten. Jahapp. Inga cash. Spännande. Hoppade av på nästa hållplats och hann gå ett par meter så stannade busschauffören och sa att jag kunde åka med ändå. Snällt.

Kom hem från jobbet för 40 minuter sedan och tänkte att jag skulle vara riktigt duktig och börja plugga på en gång så fort jag fixat lite soppa till lunch/frukost. Möttes av ett överfullt vardagsrumsbord. När jag bar ut allt i köket fann jag ett berg av disk som dessutom börjat lukta skumt. Hm. Min tankekedja: inga rena grytor eller plats i köket = ingen lunch = inget plugg = dålig Sandra. Så. Jag diskar.


Matthew Wiliamson för H&M

2008-11-26 | 23:14:27

Nästa designsamarbete på H&M blir med Matthew Wiliamson. Underbart! Färger och mönster, fint fint fint! Känner på mig att det kommer falla mig mycket bättre i smaken än Comme de Garcons, där jag inte hittade någonting som jag tyckte var värt prislappen. Kolla bara här vilka fina saker han gjort! Ännu en anledning att längta efter våren..

Dream away..

2008-11-26 | 22:47:31

Sitter och tittar på Insider. Har precis sett Efterlyst. Läst Aftonbladets hemsida. Vart är världen på väg egentligen? Folk som får sparken som lärare för att de har ett liv på sin fritid. Rockband och bloggar är tydligen giltiga anledningar till att inte få något jobb. Aftonbladet skriver om en man som våldtagit sina två döttrar och gjort dem gravida 19 gånger. Efterlyst är bara en massa rån och våld och så en hel del Thomas Quick. Grannfejder med galna grannar som slutar med misshandel och mord. Inte så konstigt att man hellre läser modebloggar och funderar på vilka strumpbyxor som skulle passa bäst till den nya kjolen. Kan man blunda och önska sig bort så känns det kanske lite bättre. I alla fall för en liten stund.

Lussekisar

2008-11-25 | 23:45:13Såhär fina lussekisar har jag blivit bortskämd med idag. Älsklingen har både lagat middag och bakat och nu ska vi äta dem med Bailey´s-te med mjölk i mina fina mumin-muggar.

Brothers

2008-11-24 | 19:32:52

Mina Tokyo-grabbar dyker ju upp överallt! Nu är Will med i Brothers tv-reklam. På hemsidan är det han som sitter i mitten.

Nostalgi

2008-11-24 | 12:43:32

Försöker plugga med MTV i bakgrunden. Då dyker den här gamla godingen upp. Vilka tider! 

Minns du den tiden min lilla fis?

Inget kylskåp? Då får man komma på

2008-11-23 | 11:39:05

MMS

Inget kylskåp? Då får man komma på kreativa lösningar. Som här: yoghurt i en påse på fönsterbläcket.


Vampyrer

2008-11-23 | 10:55:34

I am a sucker for vampires. Jag kan inte hjälpa det. Ända sedan jag som liten såg "Interview with a vampire". Dessutom har jag alltid älskat skräckfilmer, spökhistorier och övernaturligheter. Redan i somras tipsade Sofia mig om böckerna i serien som börjar med "Twilight" eller "Om jag kunde drömma" som den heter på svenska. Fast då hade jag alldeles för mycket annat att läsa. Men ju mer jag hör om filmen och framförallt boken nu desto mer vill jag höra, se och läsa. Jag kan inte låta bli att tycka att historien verkar vara hetare än en bakad potatis. Kan det bli annat, vampyrer blandat med omöjlig kärlek? Gah! Just bite me!Fast som vanligt är det säkert så att boken är mycket bättre än filmen, så just nu filar jag på vilket jag ska satsa på, se filmen först för att inte påverkas av boken, eller läsa boken först och sedan kanske hata filmen när jag väl ser den..

Här har jag norpat bilden.

Stas för H&M

2008-11-22 | 19:04:55

Jag borde nog flytta till Danmark. På lördagar är 70% av kunderna danskar och när jag säger "Javisst" och "Precis" tycker de att jag är så söööt och härmar min skånska. Borde jag känna mig förolämpad...?

Var inne på H&M en runda efter jobb och plockade med mig det nya numret av H&M Magazine. Vem får jag syn på där om inte Stas, en utav grabbarna jag hängde med i Tokyo. Har sett att han gjort lite för dem innan, men det var kul att se honom i en hel serie bilder. Minns mest hur han balanserade på balkongräcket i grabbarnas lägenhet när han var full. Haha. Vilka tider! Tänk om man kunde teleportera sig tillbaka, bara för en kväll.Här hittade jag bilderna.

Väntar på bussen.

2008-11-22 | 09:22:00

MMS

Väntar på bussen.


Jag <3 snö

2008-11-21 | 21:15:23

Det snöar mer och mer och mer och jag gillar det! Försökte till och med fånga en flinga eller två på tungan när jag var på väg hem från bussen.

Kvällens dryck. Ingen sprit här in

2008-11-21 | 20:29:30

MMS

Kvällens dryck. Ingen sprit här inte.


Snö snö snö.

2008-11-21 | 12:28:14

MMS

Snö snö snö.


Oflyt?

2008-11-20 | 19:37:02

För ungefär fyra timmar sedan kom vi hem. Planen var att äta gott, plugga, ta en promenad, baka lussebullar, laga middag, äta igen och sen mysa. Men. När vi öppnar dörren slår en stickande doft emot oss. Vi stänger igen och funderar på vad vi ska göra. Om vi tänker tillräckligt länge kanske det försvinner..? Nejdå, snabbt upp med alla fönster och försöka komma på varifrån det kommer. Kylskåpet. Gammalt som gatan som det är har det såklart lagt av och börjat läcka. Jisses. Amoniakånga i hela lägenheten är inte det mest spännande jag kan komma på direkt. Skoj skoj.

Nu sitter vi hemma hos Marcus mamma där vi ska sova inatt. Hemma kan vi ju inte vara. Tydligen kan det hålla på och läcka i flera dagar. Av uppenbara anledningar har jag inte kunnat plugga och imorgon får jag tenta numero uno. Det är däremot spännande.

En svävande lastbil. På tal om ing

2008-11-19 | 15:28:18

MMS

En svävande lastbil. På tal om ingenting.


Hemligheter..

2008-11-18 | 23:41:05

(Psssst! Jag vet att jag inte skulle skriva mer om kläder utan ta en liten paus, men jag var bara tvungen att berätta om klänningen jag köpte idag. I skinn. Ja, alltså, inte äkta, utan någon typ av fusk, men ack så het! Jag var helt enkelt tvungen. Schh, det är en hemlis.)

Plugg plugg plugg

2008-11-18 | 19:37:50

Jag har räknat ut att jag måste läsa ungefär 300 sidor om dagen fram till fredag för att klara de kommande två veckorna. Har jag nämnt att jag också har ett jobb att gå till? Wish me luck people.

Ikväll har Marcus fått för sig att han ska göra korv stroganoff. Har han väl fått för sig att han är sugen på något är det inte mycket värt att försöka stoppa honom. Fast det betyder ju också att jag får maten serverad ikväll. Inga klagomål från min sida med andra ord.

Ciao

2008-11-17 | 23:37:52

Jag vet jag vet, klänningar hit, gummistövlar dit, vem tror hon att hon är, fröken supermodebloggarinna? Jag ska försöka skärpa mig imorgon. Men nu ska jag först sova.

Dagens fynd

2008-11-17 | 21:50:01Dagens fynd är ett par glansiga svarta gummistövlar med rutig insida som man kan vika ner. Om man vill. Nu kan jag se  fabulous ut i vinterregnet också. Great. Rean på Kappahl is the shit.

Man kan inte ha för många klänningar..

2008-11-17 | 18:19:46Habegäret vet inga gränser.


Grönt är skönt

2008-11-16 | 18:56:37

Jag hade tydligen inte alls helt fel med min gröna klänning. Fan vilken koll jag har. Utan att veta om det.Dessutom är den ju lätt såå mycket snyggare än alla alternativen på bilderna.
Regn regn regn

2008-11-16 | 12:58:30

Droppar stora som golfbollar slår ner i nacken på mig. Jag önskar att jag kunde stoppa ner mig själv i väskan. Men vem skulle då bära mig hem?

Madagaskar går på femman. Wihoo! Då slipper jag gå ut  igen på iaf en och en halv timme.

Åka buss. Metallica, ananaspaj,muf

2008-11-16 | 12:16:57

MMS

Åka buss. Metallica, ananaspaj,muffins, lila nagellack o Hey Dolly.


Funfunfun

2008-11-15 | 16:26:21Igår hade jag en riktigt trevlig kväll på slagthuset med superSofia.

Chips

2008-11-13 | 23:46:01

Jag inbillar mig hela tiden att mormor skulle kunna tänkas komma in i butiken. Kommer på mig själv med att till och med stå och hoppas att hon gör det. Jag håller kanske på att bli galen ändå....?

Ikväll har vi haft VIP-öppet. Mellan fem och åtta har man kunnat handla 30% billigare. Dessutom har vi halva priset på rea-priset. Ni kan säkert tänka er hur det sett ut. Jag skulle kunna beskriva det med ett ord; röra. Salta pinnar och godispapper på golvet. Och kläder överallt. Speciellt där de inte ska hänga. Men det är kul för det mesta ändå, de flesta kunderna är faktiskt trevliga och glada. Och vi fick tårta. Gott.

Varför är alltid chipsen längst ner i pringles-asken godare? Man måste ju äta alla de där som är överst innan man kommer till det riktigt goda. Jag är säker på att det är ett knep, ju längre ner man kommer desto svårare blir det att sluta äta. När burken är slut vill man helst springa iväg och köpa en ny direkt. Lurigt I tell you!

Första matchen i nya arenan

2008-11-12 | 23:08:31

  
          

Jaaa!
Två - ett till Malmö.

Nu börjar det när som helst..

2008-11-12 | 18:45:00

MMS

Nu börjar det när som helst..


Match

2008-11-12 | 16:51:19

Ikväll är det dags för första matchen i nya arenan. Spännande. Tydligen sålde biljetterna slut på en kvart så det lär ju vara mycket folk. Nu ska vi åka. Hepp.

Van Helsing

2008-11-11 | 23:26:18Kvällens film. Helt ok, definitivt inte det bästa jag sett. Men med lite ananasglass till kan man inte klaga.

Bilden hittade jag här.

Klippa till?

2008-11-11 | 11:22:20

Jag funderar på hur jag ska klippa min friss för att den inte ska bli sådär tråkig. Det är ju hemskt enkelt och bra när man har en superfrisör som klipper till, men fem veckor senare har det ju faktiskt vuxit ut en bit och tappat formen en del. Funderar på om jag ska klippa lite Josefin Crafoord-style. Inte för stor skillnad från det jag har nu, så det borde gå. Mycket stiligt.

Sånt jag läser just nu, just for f

2008-11-11 | 01:06:51

MMS

Sånt jag läser just nu, just for fun. Amanda Svensson - Hey Dolly, Plum Sykes - Bergdorfblondiner, Rachel Zadok - Sommarsquash tokolosh! och Aluma.


Invigning av Malmö Arena

2008-11-10 | 22:09:28

Robyn

Utsikten från logen innan arenan fylls med folk Jag och min stiliga man Fördrink i logen Utsikt Förrätt Underhållning - musikaliska pojkar Efterrätt Läser menyn..    Mycket folk blir det. Björn Kjellman inleder - vilken sötnos! Helene Sjöholm Malmö symfoniorkester Björn Kjellman flyger och gör kullerbyttor Jill Johnsson i maffig klänning. Sverige + Danmark = sant Grande finalle -

Invigningen har varit planerad och efterlängtad sedan biljetterna köptes i början av året. Fast redan när vi började träffas för ett år sedan pratade Marcus om arenan och hur häftigt det skulle bli när den var klar - dels såklart eftersom han älskar hockey och dels eftersom båda hans föräldrar skulle vara delägare i loger.
Så när dagen väl kom skulle det såklart slås på stort. Vi började redan klockan två med förfördrink och snittar hemma hos Marcus mamma. Sedan begav vi oss mot arenan för en fördrink och snacks i logen ihop med de andra delägarna. 17:30 var det dags att bege sig mot "Percy´s matsalar" för middag innan showen började klockan åtta. Lite rörigt var det och lång tid tog det, men till slut hade vi till och med fått i oss efterrätten och det var hög tid att gå och sätta sig. Jag tyckte showen var fin, ganska blandad och passade alla åldrar, men det är klart att gillar man inte svensk musik kan jag tänka mig att det blev aningen tråkigt, det var ju faktiskt det som var temat. Lite dålig stil tyckte jag det var att folk reste sig och gick innan artisterna ens hunnit av scenen på slutet, men jag antar att det är så det funkar om man vill vara först till taxi-platsen eller slippa stå i bilkö hela kvällen. Vi gick till logen och stuffade oss fulla med korv med bröd innan vi begav oss hemåt, trötta och mätta. Riktigt bra kväll med andra ord.

Kräftskiva

2008-11-09 | 22:24:19Igår var vi på kräftskiva hemma hos Marcus föräldrar. Massor med kräftor och räkor, goda ostar och annat mums. Gottgott. Sedan stack vi hem till Betty där även Johan, Susanne och Patrick roade sig. Tjorven fick också vara med. Efter en öl eller två tog vi en taxi till Möllan och satte oss på Mascot tills de stängde. Då gick vi vidare till Brogatan. Där var det fullt med folk, för fullt för vår smak. Så vi köpte med oss en burgare från Stippe´s och tog bussen hem istället.

Hiss

2008-11-08 | 16:51:22

Tänker man tillräckligt länge på ett ord blir det konstigt. Ordet tappar sin betydelse och sedan börjar man fundera; "Är det inte egentligen ett ganska konstigt ord? Hur kom man på det, det låter ju faktiskt ganska dumt."
Ta ordet hiss tex. Det är ett ganska konstigt ord. Påminner inte alls om den engelska översättningen "elevator". Hur kom man på det? "Jag vet, om jag drar dig i ett rep upp till andra våningen och sen kallar vi det något snitsigt, vänta lite, ska bara tänka.. ja, hiss, gud va bra!" När man har tänkt på hiss tillräckligt länge börjar man nästan tvivla på att det faktiskt finns. Det måste ju helt enkelt varit något jag hittat på. Sedan kommer det en kund och frågar efter hissen och man är tillbaks i verkligheten igen. Jag håller alltså inte på att bli galen. Än.

Rån

2008-11-08 | 00:16:53

I lördags kväll precis efter stängning blev butiken rånad. Jag var inte där själv eftersom det var det andra skiftet som stängde, men det påverkade naturligtvis alla oss som jobbar där. Jag tänker inte kommentera det vidare eller berätta några som helst snaskiga detaljer, det brukar tidningarna vara bättre på. Men jag tycker det är hemskt otäckt och är så glad att alla iaf mår relativt bra efter den här händelsen. Det är rent ut sagt för jävligt att någon kan sabba så mycket för så många, jag tror inte ens de tänker på hur det påverkar personerna som utsätts. För dem är det en snabb "fix", men för personalen kan det bli jobbigt hur länge som helst. Alla runt omkring som påverkas och som jobbat så hårt för att butiken ska gå bra.  Det får mig mest att vilja gråta. Som tur är har alla fått jättebra stöd under veckan som gått och jag hoppas att allt snart blir precis som vanligt igen.


Dagens jobb

2008-11-08 | 00:13:37

Jag vaknade försent, stressade som tusan, hoppade över frukosten och hann precis med bussen - och vad händer? Såklart blir den tio minuter sen till centralen och jag missar tåget till Köpenhamn ändå, vilket innebar att jag omöjligt kunde komma i tid till jobbet. Så jag fick snällt ringa fotografen och be om ursäkt och säga att jag blev sen. När jag väl kommer fram är ingen större skada skedd. Inte innan jag tar av mig mössan. Det är då de inser att de bokat en tjej med kort hår när de väntat sig någon med långt. Jahapp. Men det löste sig fint ändå. Bilderna såg fina ut så jag hoppas verkligen de var nöjda.

Nu ska jag sova. De senaste dagarna har jag bara velat gå i koma. Ett par dagar bara? Trött trött trött.

Mitt i natta

2008-11-07 | 01:37:10

Nu är vi hemma från invigningen av den nya arenan. Inte illa alls, mycket trevlig kväll. Men det får bli mer om det imorgon, för om inte tillräckligt många timmar ska jag vara i Köpenhamn. Så nu måste jag sova.

Finn fem fel

2008-11-04 | 22:34:06

Det är alltid lika kul att få post som inte hör hemma i ens egen brevlåda. Zara fick ett brev från Folksam med en betalningsavi på försäkringen för katten Lennart. Lennart var försäkrad för 40 000. Av en kille med samma efternamn som henne. Finn fem fel.

Äh, jag pallar inte.

2008-11-04 | 00:29:08

Min dator är av den knarrande typen. Sådär så att den i princip inte går att använda utan att det knastrar och prasslar. Dessutom låter knapparna mer än man skulle föredra. Några är lösa efter ett misslyckat försök att rengöra under dem, så man får se upp så att man inte missar några bokstäver här och där. Vad jag ville komma fram till är att Marcus hatar mig just nu. Han försöker sova. Uppenbarligen en omöjlig uppgift för tillfället. Jag tänkte egentligen gjort det här inlägget mycket kortare för att bespara honom mer lidande. Det var innan han förolämpade mig. Surpuppa. Äh. Nu tänker jag också sova.

Vill ha vill ha vill ha!

2008-11-03 | 21:25:56

 

Jag vill haaaaa!

True love tattoos - tatuera sitt hjärta någon?

2008-11-03 | 20:05:54

Först visste jag inte vad jag skulle tro. Tatuera sitt hjärta?
Nu tror jag att jag är med. Är du?

http://www.truelovetattoos.org/


Så länge man har kul..

2008-11-02 | 01:29:03

Temat för ikväll:

" Så länge vi har kul spelar det ingen roll vem som vinner".

Blondie får säga vad han vill. Haha.
Nu har alla gått hem och jag ska strax krypa ner och sova med mitt kex. Tror jag behöver vila lite inför möte imorgon bitti och sedan plugg resten av dagen. Men jag lägger upp ett litet smakprov från kvällen. Bara för att vara snäll.Alicja är helt enkelt snyggast i stan - oavsett vilken konstig hatt hon väljer för kvällen.

   
  


Halloween på Slagthuset

2008-11-01 | 17:37:24

Läskigare än såhär blir det väl nästan inte?


Jesus Christ Superstar

2008-11-01 | 14:18:56

Är det någon som är förvånad? Allt Ola Salo tar i blir till guld. Typ. Oh yes he´s a star. Superstar. Jag önskar att det fanns biljetter kvar så vi också hade kunnat gå, men tyvärr är de ju slut för länge sedan. Osis.

RSS 2.0