Festa med mig!

2008-10-31 | 18:22:59



Fredagsparty någon?

Halloweenmums?

2008-10-31 | 00:17:41

Vi ska ha Halloween-kalas och jag funderar på några små mumsigheter att servera. Kanske blodiga fingrar eller en läskig välkomstbål? Eftersom jag inte har tid för någon avancerad utklädnad tänker jag keep it simple. Jag får väl sova på saken.

10 år - men brännskador syns för evigt

2008-10-29 | 21:20:20

Idag är det 10 år sedan branden på Hisingen. Jag var 13 och hade precis börjat gå på discon och jag minns hur jag följde rapporterna från branden med stort intresse. Först hysteriska tonåringar som inte kunde hitta sina kompisar och dödstal som steg för varje sändning. När omfattningen av tragedin väl konstaterats kom berättelserna. Om hur folk tappat bort varandra i kaoset. Hur en del hoppat från fönster eller blivit ihjälklämda i dörröppningar. Men även historier om folk som släpat ut sina vänner, eller för den delen totala främlingar, ur elden och andra som rusat tillbaka in igen för att få ut fler. Sedan kom brandkårens och efterarbetarnas historier. Hur de inte kunnat hitta fullständiga kroppar - det hade helt enkelt blivit så varmt att de smält till pölar på golvet. Hur de hittade överlevande under staplar av människor på hög som endast klarat sig eftersom kropparna isolerat och fungerat som skydd mot värmen och röken. Hemska berättelser, men även kärleksfulla, om saknade vänner, syskon, barn.

Jag var långt från Göteborg de där dagarna. Skolan var precis som vanligt hemma i Helsingborg. Men det kändes ändå på något vis så nära. Som om det egentligen hade kunnat hända var som helst. Att det lika väl kunnat vara jag själv och mina vänner. Enligt statistiken från branden skulle endast en av ett kompisgäng på fyra överleva utan skador. Två skulle skadats och en dött. Vissa hade inte ens sådan tur. En tjej jag läste om gick dit med 6 kompisar. Endast hon själv och en annan tjej överlevde.
 
Uppenbarligen har branden berört många fler än de som befann sig i den där lokalen den kvällen. Det finns säkert fler där ute som minns det lika väl som jag. På det här viset vill jag skänka en tanke till alla överlevande, alla som förlorade någon och alla som på ett eller annat sätt påverkats av branden.

Grönt blod

2008-10-28 | 21:42:37

Om 100 år kommer vi alla se ut som spenat. Det sa Grissom på CSI igår. Detta eftersom nivån av svavel i luften hela tiden ökar och tillräckligt mycket gör vårt blod och våra organ och sedan också våra kroppsdelar gröna. Spännande. Själv vet jag inte om jag är så sugen på att se ut som en vandrande sparris. Men vem vet, det kanske till och med är riktigt klädsamt? Det döljer iaf rodnader och så slipper vi oroa oss för att vara solbrända - det lär inte göra någon större skillnad ändå..


Bild härifrån.

Det märks att Halloween är på ingå

2008-10-28 | 10:28:36

MMS

Det märks att Halloween är på ingång, busshållplatsen är utklädd till akvarie..


På väg ut

2008-10-28 | 09:54:40

Nu ska jag bege mig mot stadsbiblioteket för att börja på hemtentan, som faktiskt inte alls ser hopplös ut. Klockan två börjar jobbet. Ingen rast och ingen ro.

My lovelove

2008-10-27 | 23:14:07

Tittar på "Boston Teaparty" med Filip och Fredrik och vi skrattade så vi höll på att dö när Filip kunde identifiera sina gamla klasskompisar genom att titta på deras snoppar som de stack ut genom ett hål i en vägg - live. Herregud. Dessutom tyckte jag det var ganska kul när de gick på dagis en dag och Filips mamma kom och hämtade honom. Fredrik avslöjade att hans mamma valde kläder till honom fram tills han gick i nian. Jag skrattade. Tills Marcus säger: "ja men vaddå, det gjorde min mamma också. Typ nian." Då skrattade jag inte längre. Jag tjöt hysteriskt och fick täcka ansiktet med händerna för att inte tänderna skulle trilla ut.
Marcus mamma är världens snällaste. Fast det misstänkte jag nog ändå, redan innan.

(Sedan sa han i och för sig att det inte var varje dag och att han oftast inte tog på sig det hon valt utan bytte, men det hör inte hit, det var roligt ändå.)

Ikväll har han lagat mat till mig. Min superkock. Dessutom har han diskat - både innan och efter maten! Hur skulle jag klara mig utan honom?


Catfight

2008-10-27 | 20:06:39

Tror ni det här skulle kunna funka på slagsmål på stan också?


Mätt mättare mättast?

2008-10-26 | 20:31:11

Jag har värsta whiskey-rösten och låter som jag rökt alldeles för många cigarrer på en gång. Men jag har också precis ätit en av de godaste fläskfiléer jag någonsin satt tänderna i, ihop med bearnaise och ugnsmix av potatis, rödbetor och morötter. Japp, jag har själv köpt färska grejer, skalat, hackat och fixat. Marcus fixade köttet. Han upphör aldrig att förvåna den grabben, jag är mucho imponerad. Och mätt.

Imorgon får jag min hemtenta och sedan har jag en vecka på mig. Jag vet inte om jag borde vara orolig eller inte.

Högskoleprovet

2008-10-26 | 02:19:01

Idag har jag roat mig med att göra högskoleprovet och ännu en gång har jag vunnit vår lilla "tävling". Jag är helt enkelt bättre än Marcus när det gäller this kind of stuff.. Kaxigt, jag vet, haha. Jag får säkert igen för det senare. Det kändes inte riktigt lika bra som förra året när jag satt där, men visade sig bli ganska exakt samma resultat. Ikväll har vi såklart firat med lite "tenta"efterfest. Fast någon utgång blev det inte, vi fastnade på McDonalds istället. Imorgon är det jobba som gäller. Nu ska jag sova.

Förkyld igen..

2008-10-23 | 23:03:44

Vi har varit och tittat på en lägenhet! Nu håller vi tummarna för fullt, den var verkligen fin. I så fall är det inflyttning första december. Hoppas hoppas!

Idag slog förkylningen till. Fram tills nu har den bara varit en undercoverförkylning som mest gömde sig och tittade fram ibland. Men idag efter jobbet överrumplade den mig fullständigt och jag orkade inte ta tåget till Lund för att gå på föreläsning, det kändes jobbigt nog att ta bussen hem.. Så ikväll har jag kurerat mig med hemmagjort te på ingefära och honung under min Musse Pigg-filt. Till middag blev det smörgåsbord med goda ostar, lax, skagenröra, skinka och nätmelon. Gottgott. Och enkelt.

Bytt är bytt kommer aldrig igen..

2008-10-22 | 22:36:32

Ibland är det lite extra bra att ha en mamie som är lika tokig i shopping som man själv är. För ett par dagar sedan bytte jag ett par vita converse med ljusblå sömmar, som jag köpt i Marocko men bara använt ett par gånger för att jag tyckte de var lite för små, mot ett par khakimönstrade som mamma köpt och som hon tyckte var lite för stora. Nästan som att få ett par skor helt gratis!


Jag klarade tentan.

2008-10-22 | 19:04:33

Jag klarade tentan! JAG KLARADE DEN! Fråga mig inte hur f-n jag lyckades med det, men på listan stod det så precis efter mitt personnummer och då väljer jag att tro på det. Damn right I´m good.

Kärlek vid första ögonkastet

2008-10-21 | 22:22:49



Jag har köpt en helt underbar smaragdgrön klänning på Stuk för alldeles för mycket pengar. Så mycket pengar att jag får ångest. Men det var kärlek vid första ögonkastet. Den typ av kärlek som är så enkel och lätt och som man bara tar med sig hem i en påse. Hänger i garderoben, bär och beundrar. Vårdar ömt. Bilden är inte ens nära att göra den rättvisa. Nu till den stora frågan: behålla eller inte?

Jag är en vekling baby

2008-10-20 | 21:45:02

Okej, jag har sjunkit ungefär så lågt som det överhuvudtaget är möjligt. När jag var tillsammans med Martin gjorde jag klart och tydligt för honom att om vi någonsin flyttade ihop skulle vi INTE ha någon MFF-dörrmatta, halsdukar på väggen, himmelsblåa påslakan eller tröjor på väggen. Big nono.
För två dagar sedan kom Marcus hem med två Redhawks-påslakan. Han hade fått dem av sin mamma. Dessutom bad han snällt. Jättesnällt. Med de där bruna hundvalpsögonen. Så vad ska en flicka göra? Suck.
Jag är en vekling, jag vet.

Brat for just one night

2008-10-20 | 10:34:37



Glassigt.

Är man upptagen så är man

2008-10-19 | 21:09:02

I fredags jobbade jag i Köpenhamn, sedan hade vi afterwork på jobbet med vin och snacks. Därifrån stack jag direkt med Sabina till Limhamn där vi hälsade på hennes katter innan vi mötte upp grabbarna hemma hos Johans kusin. Efter det blev det slagthuset och dansa dansa. Lördag var min första lediga dag den här veckan och jag tänkte plugga, men tji fick jag. Vi flyttade grejer från Marcus lägenhet i Lund hem till mamma i Helsingborg och sen hann vi precis hem om innan vi skulle vidare till norsken (nej, han heter inte det egentligen, det är väl inget namn eller hur?) där vi spelade beer-pong i källaren och shottade tequila rose. Klockan lagom hoppade vi in i en taxi och åkte till White, där det verkade som folk försökte slå någon typ av rekord i dryghet. Vi hade kul en stund och sedan träffade jag oväntat på Johan och Susanne, mycket trevligt. Idag har jag jobbat och sedan handlat middag. När jag kom hem sjönk jag ner i vår mjuka soffa och har inte rört mig nämnvärt därifrån sedan dess. Det är en och en halv vecka sedan jag fick mina böcker. Jag borde vid det här laget läst ungefär 500 sidor. Jag har inte öppnat böckerna än. Hur tror ni det kommer gå?


No more mms

2008-10-19 | 20:29:30

Jaha, ungefär 53 timmar tog det för det mms-meddelandet att komma in. Kanske inte så vettigt att spendera pengar på det mera, nä.


Fint väder på Öresundsbron. Har va

2008-10-19 | 20:08:02

MMS

Fint väder på Öresundsbron. Har varit i Danmark och jobbat sedan alldeles för tidigt i morse.


Plåtning yesterday

2008-10-18 | 12:51:27

Igår jobbade jag för en dansk tidning och på väg hem över bron tog jag en bild ut på solen från tåget och skickade via mms till bloggen, men den har inte kommit upp än så det är väl bara att vänta och se.

Stylisten var så rolig, från Storbrittanien från början så han mixade danska och engelska friskt men gjorde narr av min svenska och tyckte det lät som mahamahamaha. Han var så bakis att jag trodde han skulle gå ut och lägga sig på toaletten när som helst.

Till lunch innan jag åkte hem fick jag en riktigt mumsig burgare med pommes och en stor burk majonäs. Det är nog det minst hälsosamma jag någonsin fått som lunch på ett jobb - och jag gillar det! Jag äter nästan aldrig hamburgare till lunch men den här var riktigt god. Tror den var från något gatukök och mer "hemmagjord" än en burgare från McDonalds någonsin skulle kunna bli. Annars frågar de alltid om man vill ha en liten sallad eller baguette eller något. Som om en baguette skulle vara så mycket nyttigare. De är väl rädda att agenturen ska ringa och skälla för att de matar modellerna. I Barcelona får man alltid bocadillos - baguetter med tomatsås och cerranoskinka. Efter ett tag är man ganska trött på att äta samma lunch dag ut och dag in. Stylisten blev nöjd iaf. hamburgare är bland det bästa mot bakfylla. Dessutom fick han ju såklart, som brukligt är i Danmark, en kall Tuborg att skölja ner den med..

Döden i Milano

2008-10-17 | 18:23:55

För andra gången på fyra månader har en tjej jag bott ihop med utomlands dött. Bägge av fall från hög höjd, den här gången tror jag till och med det var från lägenheten vi bodde i.. Creepy. Det finns mycket skit i modellbranschen som det gäller att hålla sig ifrån och många klarar inte av det. Därmed inte sagt att jag vet hur det här gått till, det kan ju helt enkelt ha varit en olycka..



Bild från Grekiska agenturen Fashion Cult.

Kavajväst

2008-10-16 | 22:30:01

Idag kom en dam in och talade om för mig att det senaste, det som verkligen är inne just nu, är kavaj-västar. Alltså västar som ser ut som en kavaj utan ärmar. Jaha. Har västar inte alltid sett ut så?


Bild härifrån. Västar från H&M och Ellos.


(Personligen gillar jag roliga secondhandvästar just nu. Helst lite bohemiska eller krimskramsiga ihop med ett enkelt långt linne bara och leggings.)

Det är inte lätt att försöka se sm

2008-10-15 | 14:05:47

MMS

Det är inte lätt att försöka se smart ut. Men en bok hjälper alltid.


Bättre bättre bättre

2008-10-14 | 23:34:35

Idag har jag hunnit med favvis-fika med Mathias. Igår träffade jag superJocke och käkade på Subway och gick en promenix på stan. Jocke var tvungen att stå ut med en massa tittande i affärer. Han sa att han inte blev trött men jag tror han sa så mest för att vara snäll. Snäll är han. Mathias fick vara smakråd på skor (som jag helt överraskande fick 10% på - it´s ödet I tell you!) men sedan skonade jag honom från mer shopping. Han bjöd på fikat. Han är snäll han med. Jag har snälla vänner. Ofta önskar jag att jag hade mer tid att vara en bra vän. Jag ska försöka bättra mig.

Todays discovery

2008-10-14 | 21:43:58

Man kan spela spel på min I-pod!! Jag kan spela hur mycket som helst när som helst!
Jag älskar spel.  

Jag kommer också få Nobelpriset

2008-10-14 | 00:01:26

Jag önskar att man kunde injicera kunskap. Gå till nån liten butik och köpa en sil "Anthropological theory - An introductory History" att skjuta rakt in i blodomloppet. Jag är säker på att jag hade kunnat komma över min nålskräck om jag hade vetat att det var ett säkert kort.

Mmm, frukost.

2008-10-13 | 15:00:47

MMS

Mmm, frukost.


Brittan naken - igen

2008-10-13 | 13:42:02

Jag fattar inte varför Brittan inte kan göra någonting smakfullt. Visst, med tanke på hennes klädsmak kan man ju undra ibland, men hon har väl ett helt team av proffs runt omkring sig som vet bättre? Varför varför varför ska hon tvunget klä av sig mer och mer i varje video? Suck.

Snabbt o gott innan hemfärd. Najs

2008-10-11 | 18:26:54

MMS

Snabbt o gott innan hemfärd. Najs najs.


Roligt från fashion week

2008-10-09 | 23:39:35

Riktigt rolig artikel av en journalist som för första gången besökt fashion week utan att egentligen veta speciellt mycket om mode. bra.


Drinktime!

2008-10-09 | 21:52:33

MMS

Drinktime!


Personlighetstest

2008-10-09 | 18:48:36

Hittade ett litet personlighetstest i Anettes blogg. Så här slutade det:


Din personlighetstyp:

Entusiastiska, kreativa och idealistiska. Kan göra nästan allt som intresserar dem. Socialt begåvade. Måste leva sitt liv i enlighet med sina värderingar. Entusiastiska inför nya idéer, men blir uttråkade av detaljer. Flexibla och öppna för argument. Många och varierade talanger och fritidsintressen.


Karriärer som skulle kunna passa dig:

Skådespelare, journalister, skribenter, musiker, konstnärer, konsulter, psykologer, entreprenörer, lärare, personalvetare, politiker, diplomater, TV-reportrar, marknadsförare, forskare, säljare, artister, präster, PR-ansvariga, sociologer, socialarbetare.










 


Ibland när man jobbar glömmer man

2008-10-09 | 17:13:33

MMS

Ibland när man jobbar glömmer man nästan att det faktiskt finns bra musik. Bloc party var precis vad jag behövde just nu.


Nämen titta!

2008-10-08 | 23:51:02

Där kom ju mitt mobilblogginlägg från klockan 9:45 i morse in lagom innan tolvslaget. Det blir med andra ord bättre och bättre, den här gången kom det iaf samma dygn som det skickades.. Jag kanske borde skicka morgonens MMS redan nu så att det är framme i lagom tid?

Morgonmöte. Sofia spexar.

2008-10-08 | 23:42:06

MMS

Morgonmöte. Sofia spexar.


"Mobilblogga direkt" - are you kidding me?

2008-10-08 | 22:20:48

Nyss hemkomna från hockeyn. Skitmatch. Marcus är arg. Haha. Nu planerar jag att dricka te och värma min vetekudde i micron för lite extra värme. Mmm.

Skoj att det här med mobilbloggande fungerar. Lite synd dock att det tar ungefär femton timmar innan de kommer upp. Med andra ord borde det jag skickade i morse vara här någon gång i natt. Keep your eyes open people. Jag är säker på att Kenza inte har det här problemet. Hon har säkert någon typ av VIP-kort hos blogg.se och har företräde framför oss andra mesar som inte har över 20 000 besökare om dagen. Fusk.

Redo för något nytt

2008-10-07 | 20:29:52



När min kamera blev stulen i julas var det mycket nära att jag grät blod. Den var min bäbis, min darling och framförallt ett minne från underbara Japan, där jag valde och köpte den alldeles själv i Akihabara för mina surt förvärvade dineros. Nu har jag börjat gå vidare och känner att jag kanske är redo för något nytt. Möjligtvis en ny fin i samma stil som den gamla men nyare modell.

Visst vore det behändigt ibland om man helt enkelt sket pengar?

True love never dies

2008-10-07 | 19:30:48


Testar att mobilblogga framför tv-

2008-10-07 | 00:58:24

MMS

Testar att mobilblogga framför tv-frukosten. Funkar det kan jag ju blogga när som helst. Toppen!


Right here, right now

2008-10-06 | 22:39:13



Proppmätt. Nu är det filmtajm.

Bild härifrån.

Sunday sunday sunday

2008-10-05 | 14:43:32

Sitter och spanar på hela veckans Idol-repriser. Just nu är de inne på avsnittet som jag redan sett, så jag är lagom intresserad. Dessutom har man ju läst om hur det går på aftonbladet redan, så man kan väl säga att överraskningsmomentet är lost and gone. Marcus är på gymmet och om en timme ska jag ta bussen och möta upp honom för födelsedagsmiddag hemma hos hans mamie. Mys.

Igår hade vi som planerat drinkkväll och gjorde allt utom just Cosmopolitans. Fidel Castro är en gammal favorit, men nu hittade vi också en ny; Berry Azz. Bara namnet säger allt, kan det vara annat än gottgott? Utgång orkade vi inte med så vi nöjde oss med att se "Sex and the city"-filmen. Jag vet inte om jag varit känslomässigt blockerad den sista veckan eller vad som är på gång, men så fort chansen kom och något var antingen sorgligt, romantiskt eller helt enkelt bara lite fint lipade jag som ett litet barn.

Gifta sig?

2008-10-04 | 18:54:10

-Ja, jag vill ju gifta mig med honom också, du skulle se hans badrum! Vattenfall och allt möjligt!

Alicja om klasskompisen som vill gifta sig med henne för att hon kan fixa hockeybiljetter. Det är ju olika vad man prioriterar, det märks..


På tal om det

2008-10-03 | 19:16:50

Och på tal om hajar, tror ni inte jag hittar det här fem minuter efter att jag publicerat det förra inlägget?
.
Lära mig surfa vill jag gärna. Bli uppäten av en haj står ganska mycket längre ner på listan. Kan man kanske kompromissa? Jag behöver inte lära mig perfekt, det räcker kanske att jag lär mig att stå på en bräda och då kanske man kan byta hajarna mot gäddor som får lov att naffsa mig lite i tårna? Om det nu ska vara tvunget med något bitande alls..

Haj!

2008-10-03 | 18:41:14



Liten pojke tappar plasthaj i rulltrappan:

Mormor: Han kunde inte hoppa du.
Pojken: Nä, för hajar har inga ben!

(Och det stämmer ju. Hajar har brosk. Smart femåring.)


Bilden kommer härifrån.

I kissed a girl..

2008-10-03 | 09:23:19

Tänkte att jag var tvungen att leta reda på videon till "I kissed a girl" eftersom jag inte sett den. Trodde att den skulle ha en riktigt cool video med tanke på texten och att den blivit en superhit, men attans vad besviken jag blev. Ganska tråkig och mesig och mest pluttenuttgullig när jag hade väntat mig en strong, kaxig rockbrud. Trist.



(Syns det inte alldeles för tydligt att hon mimar? Inte en känsla i sikte..)

Cosmopolitans på lördag!

2008-10-02 | 23:37:44

 


Cosmopolitan


4 cl citronvodka
2 cl Cointreau
4-6 cl cranberryjuice
(pressad citron eller lime)

Röres eller skakas beroende på om du vill ha drinken klar eller grumlig. Servera i martiniglas med en citronskiva som garnering.



Nu är det spikat. På lördag blir det drinkkväll med min alldeles egna favorit. Bland annat ska vi blanda cosmopolitans och se "Sex and the city"-filmen. Jag tror verkligen att jag måste gifta mig med Marcus, han är så rolig!


Här kan man hitta alla möjliga recept på drinkar. Have fun kids!
(Där har jag också norpat bilden och receptet.)


Vem lagar din A.C?

2008-10-02 | 19:23:00





Tror någon tröttnade på att det var lite varmt.. My oh my.
Bilderna hittade jag till den här artikeln som Johan tipsade mig om.

Tentan klar

2008-10-02 | 19:01:48

Tentan är avklarad och nu kan jag sitta här och titta på tv och äta en massa hela kvällen utan att ha dåligt samvete alls. Lotta på bråkmakargatan tog precis slut så nu behöver jag mina händer till att zappa. Ciao!

Stackare..

2008-10-01 | 16:42:55

Åh herregud, är det så här de menar med stor i truten? Jag sväljer iaf inte min mat levande..

RSS 2.0