"Hej! Man kan inte få en påse över huvudet?"

2008-09-30 | 21:03:31

"Hej! Man kan inte få en påse över huvudet?"

När jag tittar upp står där en liten dam med fluffigt hår. Fluff som hon uppenbarligen vill behålla.

"Vi har paraplyer också om du skulle vilja ha ett sånt istället?"
 "Nej nej, jag har typ 7 stycken hemma, men jag glömmer dem alltid."
Jaha. 

Hon får en påse (såklart!), rullar upp kanterna lite och sätter den på huvudet, sedan beger hon sig ut i ösregnet igen.

Inatt blir det nog till att sitta uppe hela natten och plugga om jag ska hinna läsa allt. Typiskt mig. Har precis ätit lite snabbmackaroner till middag och på vägen hem köpte jag två skivor som jag tänkte kunde vara mysiga att plugga till. Lite Lisa Ekdahl och lite Elvis. Det blir för tyst utan musik och för flamsigt med tv.

Dagens skilsmässa

2008-09-30 | 12:41:57

Aldrig har väl ett uppbrott engagerat svenska blogg- och mediavärlden som nu, när Katrin och Alex går skilda vägar. Bägge har dessutom tydligen redan träffat nya och pressen klappar händerna, dreglar och funderar på hur de på bästa möjliga sätt kan tjäna så mycket som möjligt på nyheten. Kanske en extra "De skiljer sig - read all about it"-bilaga? 

Vad jag tycker är roligast är att läsa alla galna kommentarer som folk skrivit på deras bloggar, för det är ganska tydligt att folk verkar vara lika känslomässigt engagerade som paret själva är. Herregud, vilken tur att man inte är kändis. Tänk att förutom att vara mitt i ett jobbigt break-up vara tvungen att höra att man är en idiot från alla håll och kanter. Den ena är barnslig, den andra är barnslig, "han är snyggare än din nya", "hon är snyggare än dig". Jag tror inte att någon som skriver de där kommentarerna någonsin varit med om det själva, då hade de vetat att det är precis så det funkar när man gör slut och allt inte bara är "hej hopp, vi kan väl vara kompisar?". Nej, man är sårad och bitter som fan och sen tar det ett tag innan man är balanserad och allt känns bra igen. Jag tycker nog ändå de sköter det där ganska snyggt, both of them. 

Nä, nu borde jag verkligen plugga innan det är dags att sticka iväg och jobba. Hepp.

Beckhams nya skor

2008-09-29 | 23:23:29Nä, de här skorna som Victoria Beckham visade upp är inte alls något som faller mig på läppen. Tycker det ser ut som konstiga kamelfötter eller nåt.. Jag är ganska säker på att jag bara hade ramlat ihop i en liten hög om jag försökt mig på att gå i dem, jag har dålig balans nog ändå..


Bilden norpade jag här.

Pluggpluggplugg

2008-09-29 | 18:05:54

Nu har jag lärt mig att antropologin försöker redogöra för sociala och kulturella olikheter, men också förstå likheter mellan olika samhällssystem och mellanmänskliga relationer. Det är ungefär 18 kapitel kvar att läsa och anteckna, så här kan jag inte sitta.

Dagens plåtning

2008-09-29 | 00:22:21

Okej, det har kanske blivit lite väl många bilder på mig de senaste dagarna, men jag tar mig den friheten eftersom det här faktiskt är min blogg. Här kommer lite bilder från dagens plåtning, tagna med min usla mobilkamera, men det är bättre än inget.

Johan putsar och klipper det sista Sista stylingen innan det är dags att plåta.  

Johan vet precis hur det ska vara. Jag är sjukt nöjd. Dessutom fick jag med mig lite fina hårprodukter hem och jag som annars är urusel på att fixa håret ska verkligen försöka fixa och trixa lite. Jag har förstått att de här grejerna ska vara lite som en Rolls-Royce bland andra hårprodukter, så jag får nog verkligen anstränga mig och inte låta dem stå oanvända..


Morrnmorrn

2008-09-28 | 11:39:10

Precis innan jag vaknade drömde jag att jag redan hade gått upp och hittat dörren halvöppen. Någon hade varit inne i lägenheten under natten och stulit saker. Konstigt nog hade de mest tömt garderoben där vi har jackor och skor och låtit bli både datorer och pengar, men det var obehagligt nog ändå. Jag tror det är ett tecken på att jag inte riktigt känner mig helt safe här alldeles själv nu när Marcus stuckit till Spanien. Å ena sidan hoppas jag veckan går fort så han kommer hem, fast jag har ju å andra sidan tenta på torsdag och det är bra om dagarna sniglar sig fram så jag hinner läsa så mycket som möjligt. Hittills har jag mest varit en riktig latmask

Nu ska jag iväg till jobbet och sedan är det direkt därifrån till plåtningen för C-book, hårboken som är anledningen till min nya friss.


Dumpad

2008-09-28 | 02:02:24


Efter lite snack och smörgåstårta lämnade vi partyt och de andra grabbarna åt sitt öde och hyrde istället en film. Den enda komedin på hyllan som såg ut att vara värd pengarna var "Forgetting Sarah Marshall" (eller "Dumpad" som den heter på svenska, varför är alltid översättningarna så kassa och tråkiga..?). Den visade sig vara helcrazy och sjukt rolig, jag tror inte jag skrattat så mycket åt en film på länge. Dessutom är igenkänningsfaktorn hög om man någonsin blivit dumpad och till följd av det varit allmänt patetisk.

filmens hemsida kan man räkna ut sitt hawaiianska namn. Mitt är tydligen Alekikanakala. Hade det inte varit för att jag skriver ner det här hade det inte funnits en chans att jag kommit ihåg det. Från och med nu behöver jag alltså bara slå upp det här inlägget om jag någonsin skulle ha nytta av det. Oj vad bra.

Med gråten i halsen

2008-09-27 | 18:53:13

Det är med gråten i halsen jag läser den här artikeln, hur grymt får livet vara egentligen?


Kirsebergs studenthem, fredag.

2008-09-27 | 02:37:44

Kvällen:
*Det finns ett R&B-rum, ett hårdrocksrum, ett hångelrum och en lounge. Bra början.
*Det finns gott om dricka. Bra fortsättning.
*Jag knäcker en snubbe som tror han vet vad han snackar om, men som egentligen mest skämmer ut sig genom att försöka argumentera om en massa saker. Uppenbarligen kan han inte skilja på evolution och utveckling. Han hävdar också att kvinnor automatiskt bör ta hand om barn och laga mat. Han kommer få det svårt. Hans kompis inser hur illa det håller på att gå och försöker istället bjuda upp till dans.
*Den fullaste tjejen på festen röker skojröka utanför och alla tycker det är underhållande att hon inte längre pratar svenska.
*Grabbarna försöker visa vem som har högst status genom att skryta om vem som bott på Rosengård längst. Ingen vinner.
*Vi pratar med en kille som varit FN-soldat och blivit skjuten i benet när han var i Afghanistan. Spännande.
*Stora grabbar springer nästan ner oss. Slagsmål utanför. Någon spottade på någon annan som spottade på någon annan. Vi får ingen klarhet i någonting och låter bli att blanda oss i. Lyssnar på Afghanistansnubben lite till och pratar om Malexandermorden.
*En pall eldas upp i grillen på gården.
*Vi pratar vapenlagar på vägen hem. The end.

Frillan

2008-09-26 | 23:05:43

Agenturen älskade min nya frisyr och tog bilder som blev mycket bättre än mina.

Party på Kirseberg..

2008-09-26 | 20:08:05

Ikväll blir det party på Kirseberg. Zaras arbetskamrat bor tydligen på ett studenthem här, vilket jag aldrig ens hört talas om, men ikväll ska de ha "öppet hus" och ungefär 150 pers är inbjudna. Jag har en känsla av att det här kan sluta precis hur som helst. Det börjar iaf med vin.

Nu är det klippt

2008-09-26 | 01:31:50

Before:
  

After:
  


Hälsningar från London

2008-09-22 | 21:49:02

Jag måste också åka till London. Jag har nämligen färskt bildbevis på att de serverar Oreo-McFlurry där. Eftersom min partner in crime redan befinner sig på andra sidan får jag väl se till att ta mig dit. Dags att börja gräva med andra ord, det är på tiden någon fixar en tunnel.Dagens tema verkar vara allmänt svullande. Funkar fint för mig. Jag har glass i frysen. Fast jag orkar nog inte just nu.. 

Måndagssvullande

2008-09-22 | 21:33:53

Åh guuuud, jag tror jag spricker vilken sekund som helst nu. Men så länge det finns bearnaisesås kvar äter jag. Gottgottgottgott.

Bloggkrig

2008-09-22 | 11:51:19

Jag tycker det är väldigt intressant att se att så fort någon kritiserar någon som Alex Schulman, eller för den delen Blondinbella eller Kenza, får så mycket skit att de ofta är antingen tvugna att stänga ner sina bloggar eller tona ner sina åsikter. Personligen tycker jag att så länge man inte kliver över gränsen för vad som är lagligt och även har en viss moral borde få lov att uttrycka sin åsikt utan att bli påhoppad och mordhotad.  Alex själv har förmodligen skrivit inlägg som varit mycket mer kränkande för personer än vad detta om honom var, men blir fortfarande ständigt påhejad. Sen skulle jag vilja tillägga att jag tror att vem som helst av de som kritiserar den aktuella bloggaren själva skulle utnyttja tillfället om de varit med den kvällen och haft en bild av en dyngrak Schulman i sin telefon.

Tilläggas bör också att det är skillnad på att en åsikt och ett påhopp, även om gränsen kan vara nog så tunn ibland. Självklart är "kändisar" också människor med känslor och familjer som kan ta illa upp, och det måste man respektera. Men de måste också som offentliga personer kunna ta att folk har en åsikt om vad de gör och hur de lever sina liv, eftersom det är precis det de tjänar pengar på.  Å andra sidan tycker jag en del gånger att Alex Schulman själv ligger farligt nära eller över gränsen för vad som är ett påhopp. Det är en svår balans det där. Ett spel utan klara regler.

Lite roligt är också hur folk verkar ha någon typ av gradering av vem som egentligen får lov att skriva om vem. En snubbe som Alex sitter såklart högst upp på skalan och kan skriva lite om vem som helst, självklart med blandat nöje/missöje bland läsarna. Skriver dock en person som hänger i kretsarna runt dessa människor, men inte riktigt själv har samma status, eller för den delen någon som bara råkat hamna i sällskapet, om någon som sitter högre upp på skalan utpekas han snabbt som någon som tror att han "är så jävla häftig" och "tycker att han själv är så jävla cool" följt av ett "looser" eller "jävla idiot". Förutom det är han självklart också en "avundsjuk fjant".

Bloggvärlden är ett eget universum i sig själv. Intressant. Och framförallt jävligt underhållande.

Skumt ur svenska kändisars garderober

2008-09-20 | 13:33:14

Fan va grymt. Inte ens ett par röda lackpumps kan göra Dregen mindre rock. Och att se Katrin Schulman i en klänning som hon själv beskriver som något hon ser ut som en regnskog i är ganska underhållande måste jag erkänna.

Kungen av youtube

2008-09-19 | 21:32:17

"Tänk om alla tycker den är skitbra och så hamnar den på most watched, fan va häftigt. Folk känner igen en på stan och grejer, kolla där är han där från youtube. Då måste jag verkligen klippa mig.."
Marcus filosoferar och jag vet inte ens om jag vågar länka...

Räkan

2008-09-19 | 19:07:47I dagens metro kan man läsa om två ambulansmän som försökt använda en patient som stekpanna. "En ambulansman försökte steka en räka på en man som fick elchocker för att han fått en hjärtattack. Den andra tittade på och åt en selleri." Okej. Jag vet inte ens om det är nödvändigt med en kommentar här. Folk är uppenbarligen mer skruvade än vad jag mår bra av att veta.


Bilden har jag lånat här.

Mest en massa blaha

2008-09-19 | 00:33:32

Nu har vi precis satt i oss dagens obligatoriska onyttighet - ett paket chokolate chip cookies, och är redo att kojsa. Marcus läser "Den demokratiske terroristen" av Jan Guillou och jag läser en intressant bok på engelska om en antropologisk fältstudie av ett nomadfolk i Afrika. "The mountainpeople". Skulle nog kunna vara intressant även om man inte läste socialantropologi. Handlar på sätt och vis om hur dagens värld ändrar gamla folkstammars sätt att leva och tvingar dem att överleva på helt andra villkor än de gjort under århundraden. Fast det som egentligen är mest intressant är att se hur det påverkar dem socialt och hur "omänskligt" man kan behandla alla runt omkring sig, även sin familj, då nöden och hungern kräver det.
Jaja, hade ni inte somnat redan så kanske jag kunde hjälpa lite på traven. Over and out.


I pinch..

2008-09-17 | 23:05:12

Johan har en tendens att hitta de galnaste/sjukaste/knäppaste sakerna.
Exempelvis;


Eller varför inte:

Skattevärken

2008-09-16 | 22:33:53

Skatteverket gör sitt bästa för att blåsa mig på så mycket pengar som möjligt, vilket innebär att jag fick ungefär en fjärdedel tillbaka av det som var sagt från början. Så jag tröstade mig med lite shopping innan det var dags att jobba. Kul att veta att det är såhär det svenska systemet fungerar. Jag som alltid trott att det skulle löna sig att vara ärlig. Det har väl mer eller mindre visat sig nu att det är helt fel taktik. Vilket å andra sidan inte kommer få mig att ändra mig eftersom det tydligen är helt ok när staten blåser en, men försöker man tänja lite på gränserna själv åker man väl in i finkan. Så jag låter bli och betalar snällt. Tack snälla skatteverket för att ni åtminstone var så hyggliga att låta mig få pengarna i september och inte lät mig vänta ändå till december. Najs, verligen. 

Anyway, över till det roliga i historien; ny sjal och ny tröja.

You talking to me, Punk?

PS..

2008-09-15 | 19:22:21

Om nu någon redan börjat fundera på hur man skulle kunna tänkas göra mig glad tror jag att det säkert skulle funka med såna här muffins.. Pikpik.Bilder och recept till fler fina muffins ni gärna får lov att baka åt mig finns här. Där har jag också lånat bilden.

Surt sa räven. Äh..

2008-09-15 | 19:09:05

Idag är jag sur och grinig och allmänt skittråkig. Jag har varit ledig och spenderat dagen med att plugga och sedan varit på föreläsning i Lund. Jag är hungrig men inte sugen på mat, trött men har inte tid att sova, behöver plugga men är seg i huvudet och så har jag till på köpet fortfarande den där förkylningen som spökar. Med andra ord är jag en riktig pain in the ass. Please don´t get in my way.

Något kreativt jag iaf lyckats med är att komma på att slickar man på en ahlgrensbil och sen fäster den någonstans så sitter den kvar. Typ på min läpp. Eller på Marcus kind. Sen kan man äta den därifrån. Eller bara leka att den kör runt där på en osynlig motorväg. Men nu är bilarna också slut. Allt är emot mig..

Snällheter

2008-09-14 | 17:51:25

Jättesnällt verkligen av honom att smita in om jobbet för att lämna banan och busskort till mig och upplysa om att han lämnat en äggamacka åt mig i kylen. Jomenvisst, halv fem är jag hemma och där står den, komplett med kaviar och allt. Problemet är bara att jag börjar ana anledningen till dessa snällheter. Det ligger nämligen ett tomt glasspaket i soppåsen. Banan och choklad. Jag känner igen det. Det har också försvunnit lite mer än en halv pizza ur kylen. Hmm.. Kan det ha ett samband möjligtvis?

(Det kan också vara så att han försöker hjälpa mig att vara nyttigare. Vilket jag faktiskt behöver. Han har nog inte tänkt så., men jag kan ju tänka så. Vad snällt.)

Latmaskar!

2008-09-12 | 23:08:21

Alla latmaskar bangade, men inte deppar vi för det. Snart dags att gå ut. Tjingtjing!

Call Ghostbusters!

2008-09-12 | 15:26:29


Marcus har varit så snäll och smittat mig med en dunderförkylning. Så mycket snörvlar jag att jag inte orkar med att lyssna på mig själv om jag ska sitta på föreläsning 80 minuter, så därför hoppar jag över den och läser hemma istället. Det värsta som finns är när man sitter i ett rum där alla är tysta och koncentrerade för att höra vad en föreläsare säger och så sitter man själv där och snörvlar, harklar sig och hostar. Det får mig bara att känna mig som Slimer, spöket i Ghostbusters. Usch. När jag var liten hade jag en kompis som hade en Slimer-figur som kunde snora. Man tryckte på en knapp och så kom det grönt slem som fastnade i kläderna i stora bobbor. Blä. Så känner jag mig. Så det blir helt enkelt ingen föreläsning utan jag passade på att skriva in mig på en nation istället. Och så har jag skaffat bibliotekskort. Lite duktig har jag iaf varit. Nu ska här städas för ikväll kommer det folk. Inflyttningsfest. See ya´ll then.


Bilden finns här.

Jobbigt läge

2008-09-11 | 20:07:00

Det här skojiga avtrycket hittade jag på en ruta. Jobbig dag? Dock låg det ingen duva under och syntes ingen i närheten, så den måste ha försvunnit vidare. Vilken huvudvärk..


Hoppas ni kan se det, aningen svårt att ta en bild av en ruta med mobilkameran..

Magisk tant

2008-09-11 | 00:41:14Försök förstå er på det här kära hufvudstadspeople. Från Rosengården i Helsingborg.

Provat något nytt?

2008-09-10 | 23:30:08

"Var kan jag hänga den här?" Tja, vad sägs om att hänga tillbaka den där du tog den för fx#*§e!!!!
Det är då man önskar att man kunde säga "Du vännen, slå en kik på alla kläder som hänger fel och hur fulla provrummen är. Sedan kan du säkert se alla räcken med nya kläder som ska hängas ut. Ser det ut som jag har tid eller ser det ut som att du kanske skulle kunna lyfta din feta baksida och göra det som alla andra latmaskar inte orkar och faktiskt hänga tillbaka det själv?" Men det gör jag naturligtvis inte. Nej, jag tar fram superlenahonungsrösten och säger "Javisst, lägg byxorna här så tar jag det."

Drömmar och skolk

2008-09-10 | 12:21:58

Inatt drömde jag en massa skumt strunt. I mixen fanns: en vän vars pappa hade dött och ett arv - en byrå full med användbara prylar, en resa till Japan som slutade utan bagage, med dåligt väder och inga pengar, en flykt från något odefinierbart och en massa naket. Vilket innebar att jag själv mest var naken hela tiden. Medan alla andra var påklädda. Dessutom träffade jag en kompis som hade bytt namn och vägrade låta sig tilltalas med det gamla. Jag kunde inte komma på det nya. Hon blev arg.

Funderar lite på om jag egentligen tycker att idén med att skolk ska skrivas in i betyget är ett bra system. Många som  skolkade för att vara "tuffa" när jag gick i t.ex. högstadiet har skärpt sig och studerar nu på högskola eller universitet. Andra har helt enkelt fortfarande inget intresse av att plugga och jobbar istället. Dessutom fick de ju sitt straff redan då, alla lärare tog självklart hänsyn även till frånvaron då de satte betyg. Hade man hög frånvaro drog det ner betyget. I gymnasiet sa alltid våra lärare till oss att "det här är en högre utbildning ni själva valt, vill ni inte vara här tänker vi inte tvinga er". Däremot blev man ju av med sitt studiebidrag om man hade för hög frånvaro. Jag tyckte alltid det var ett bra system, man kände att man själv hade valt att sitta där och därmed själv fick ta ansvar för att det inte var slöseri med tid.

Kortkort

2008-09-09 | 23:42:23

Oooh vad fint, kanske något för mig? Jag filar fortfarande på exakt hur kort mitt hår ska bli i höst. Om jag nu inte bangar vill säga.. Fast jag brukar inte vara så feg. Vi får väl se..

Bilden kommer såklart också härifrån.


Johnny left over the sea..

2008-09-09 | 23:39:13

Nu har Johi flyttat till London. Jag vet inte hur länge han ska vara borta, det vet han nog inte själv, men det känns som att oavsett hur länge det än blir är det för länge. Jag och Zara pratade om det tidigare ikväll och det känns inte riktigt som man fattat förrän nu att han faktiskt skulle åka. Johi med de ständigt storslagna planerna. Och så plötsligt är han långt bort i England. Eller ja, långt och långt, vi har redan börjar planera när det vore lämpligast att hälsa på, men ändå.

Idag var en man inne och handlade strumpbyxor av mig. Jag såg i ögonvrån att han väntade med att gå fram till kassan tills Ilir gått sin väg. Fick en liten känsla av att det inte var frugan han var ute och handlade åt. Men vad vet jag. Extra shiny var de iaf. Hoppas han får en trevlig kväll för han verkade himla söt när han sa hejdå.

Kär - i en robot!

2008-09-09 | 00:00:22

Jag är kär. Sorry älskling, men vad ska man göra. Jag är kär. I en robot vid namn Wall-E. Oh herregud vilken söt film!

Idag är det 9 månader sedan jag och lurisen blev ihop. Det firar vi med fin bananochchoklad-glass och filmmys. Till det har vi kex. Klassiska Wafers som får en att tänka på när man var liten och det var sommar och mamma tog med en till stranden. Där fick man kallsupar och drack saft och käkade Wafers fulla med sand så det knastrade i tänderna. Det bästa var när man råkade tappa dem i vattnet, sedan i sanden och så blev man sur på mamma för att hon inte lät en äta den ändå. Vilka tider!

Usch vad jag blev kissnödig. För mycket saft kanske...?

Glumslöv - heaven on a sunday

2008-09-07 | 23:20:18

Idag har vi suttit en timme och solat på Glumslövs tågstation. Då kanske ni frågar er vad tusan det är för spännande saker som händer på en söndag i ett litet ställe som Glumslöv? Skiner solen skarpare där, är glassarna godare? Svaret är nej. Men när vi skulle åka hem till Malmö efter en trevlig visit i Helsingborg blev det lite fel med vårt rabattkort. Två gånger. Så vi hoppade snällt av där för att fixa problemet. Det tog cirka 20 minuters bråkande innan maskinen lyckades spotta ut en giltig biljett, men det var det värt. Klart man vill sitta där en timme av ens enda lediga dag. Jaadå.

Jag önskar att de kunde göra skånetrafikens automater aningen enklare att förstå sig på. Så att man visste vilka knappar man ska trycka på för att kunna ladda sitt kort genom att betala med bankkort t.ex. På maskinen i Glumslöv verkar det inte vara möjligt iaf. Det kan också vara så att det bara är jag som är trög, men jag hoppas in i det sista att så inte är fallet och att fler känner sig lika förvirrade. Från och med nu tänker jag se till att alltid ha cash på fickan när jag ska åka tåg (vilket inte heller hade hjälpt mig speciellt mycket i Glumslöv eftersom någon verkade ha monterat bort deras "betala med cash"-maskin..).

Ikväll blev det pizza till middag. En smaskig vegetarisk variant. Kom på att jag mest levt på hamburgare och annat onyttigt den senaste veckan. För att vara helt ärlig har jag nog inte ätit mycket vettigt sedan innan Malmöfestivalen. Illa illa. Jag kan riktigt känna hur mina vener kläggar igen mer och mer av alla onyttiga fetter. Kanske dags för en liten detox?

Poopoopidoo

2008-09-05 | 08:32:12

Förra veckan hade någon bajsat i ett av provrummen. Och det var inte så att någon råkat släppa en liten fis, nejnej, en stor Grand Danois-hög mitt på stolen. Kul för den som upptäckte det. Ännu mera kul för den som fick städa upp. Kanske inte. Fast ganska roligt blir det ändå när man tänker sig hur personen i fråga gått till väga.
Jag kan inte låta bli att undra vilken typ av människa som gör en sådan sak. Jag hade då hellre gjort i byxan, det är en sak som är säker. Helst hade man ju velat höra historien bakom. Var personen t.ex. jättenödig och sprang in i butiken just för att hitta en lämplig toalett? Eller kom någon helt enkelt på medan de provade brallor att "nä tusan, jag ska nog bajsa lite på stolen när jag ändå är här!"? Jag tror ju knappast att personen i fråga snubblade och råkade prutta till av överraskning..
Jag hoppas iaf att det är en sådan sak som händer en gång och aldrig mer. Nästa gång kanske det blir jag som får städa. Hemska tanke. Så snälla, om det nu är någon som funderat på att testa - gör inte det. Det blir mest en massa kladd.

Pinkie

2008-09-03 | 22:35:39

Ooooh, jag har fått min nya fina i-pod som snälleHugo tog med sig hem till mig från staterna. Den är så fin så fin såå! Jag vet, jag är värre än ett litet barn på julafton, men vad mer kan jag säga än: wiii! Jag kunde inte hindra mig själv och det blev en rosa. Grönt är måhända skönt, men råååååsa - det är fina grejer. Nu ska jag bara ladda den i ungefär ett dygn eller så, sen måste jag ladda ner i-tunes och flytta över all min musik dit, SEN kanske jag kan få över lite av min musik. Under tiden får jag låna toner av Marcus. (Och nu sjunger han i duschen också...)Bilden hittade jag här. 

Hemma hos Zara

2008-09-03 | 21:02:20

Nu sitter jag hemma hos Zara och myser. Hon har bjudit på hemlagad sushi och lite pizza. Jag är inte hungrig alls, jag mättade mig för hela dagen med en chinabox till lunch. Jag har jobbat och sedan varit på min första riktiga föreläsning. Wooo, spännande. Kanske inte jätte, men intressant är det iaf. Nu är det dags att åka hem. Måste egentligen dammsuga, men vi får väl se hur mycket det blir av det..

Vart tar min skatteåterbäring vägen!!??

Tacos or no tacos

2008-09-02 | 22:58:48

Jag är så mätt att jag nästan spricker. Tacos är gott. Grabbarna hade lovat mig mat direkt efter jobbet, istället var det jag som snällt fick vänta utanför på att de skulle komma hem. Min rumpa somnade och så var jag tvungen att bära matkassarna. Och laga hälften av maten. Jag vet inte riktigt var i allt det här de tyckte att de höll sin del av dealen, men vatusan, när maten väl står på bordet är det svårt att klaga.

Nu ska vi titta på "Stardust" för den har jag velat se igen sedan jag såg den på bio i höstas. Jag hoppas den är lika fin utan bioduk och superljud. Det är den säkert. Mys.

Petinäsanpryl

2008-09-02 | 12:34:10

Igår började skolan. Socialantropologi i Lund. Det verkar vara precis så intressant och användbart som jag tänkte mig när jag sökte. Med andra ord har de lyckats med introduktionen. Det känns också som att det kanske är sådär lagom flummigt att man inte dör av utmattning även fast man har ett jobb. Great. Min huvudföreläsare har röd manchesterkavaj och stort spretigt hår och skrattar mycket när han pratar om saker. Jag tror jag kommer trivas.

I morse drömde jag att jag var med i en typisk skräckfilmshistoria. Vi var på stranden och någon fick för sig att göra ett lagom ockult bål bara på skoj, sådär som det blir ibland, och så slog det såklart bakut. Vi fick en glad och trevlig liten demon efter oss som först ville vara kompis och sen inte gillade att vi ville gå hem när det började bli mörkt. Sedan tog han kål på oss en efter en. Jag klarade mig för helt plötsligt hade jag förmågan att svinga mig i trädgrenar, flyga och i princip klara mig ifrån vad som helst. Jag vaknade och har inte riktigt kunnat släppa den där läskiga känslan på hela förmiddagen. Sedan kom Marcus hem från sin föreläsning och hade köpt med sig frukost till mig; ciabatta med pesto, soltorkade tomater, mozarella och parmaskinka. Allt blev helt plötsligt mycket bättre.

Golfhelg på Ven

2008-09-02 | 00:00:07

                        

Gonatthimmel

2008-09-01 | 01:20:41Nu ska jag sova, men först bjuder jag på en bild av hur vacker solnedgången var idag på väg hem från Ven. Ska försöka lägga upp lite fler bilder från helgen där imorgon. Men nu behöver min älskling sin skönhetssömn. Hihi. Tjing tjing.

RSS 2.0