Bloggkrig

2008-09-22 | 11:51:19

Jag tycker det är väldigt intressant att se att så fort någon kritiserar någon som Alex Schulman, eller för den delen Blondinbella eller Kenza, får så mycket skit att de ofta är antingen tvugna att stänga ner sina bloggar eller tona ner sina åsikter. Personligen tycker jag att så länge man inte kliver över gränsen för vad som är lagligt och även har en viss moral borde få lov att uttrycka sin åsikt utan att bli påhoppad och mordhotad.  Alex själv har förmodligen skrivit inlägg som varit mycket mer kränkande för personer än vad detta om honom var, men blir fortfarande ständigt påhejad. Sen skulle jag vilja tillägga att jag tror att vem som helst av de som kritiserar den aktuella bloggaren själva skulle utnyttja tillfället om de varit med den kvällen och haft en bild av en dyngrak Schulman i sin telefon.

Tilläggas bör också att det är skillnad på att en åsikt och ett påhopp, även om gränsen kan vara nog så tunn ibland. Självklart är "kändisar" också människor med känslor och familjer som kan ta illa upp, och det måste man respektera. Men de måste också som offentliga personer kunna ta att folk har en åsikt om vad de gör och hur de lever sina liv, eftersom det är precis det de tjänar pengar på.  Å andra sidan tycker jag en del gånger att Alex Schulman själv ligger farligt nära eller över gränsen för vad som är ett påhopp. Det är en svår balans det där. Ett spel utan klara regler.

Lite roligt är också hur folk verkar ha någon typ av gradering av vem som egentligen får lov att skriva om vem. En snubbe som Alex sitter såklart högst upp på skalan och kan skriva lite om vem som helst, självklart med blandat nöje/missöje bland läsarna. Skriver dock en person som hänger i kretsarna runt dessa människor, men inte riktigt själv har samma status, eller för den delen någon som bara råkat hamna i sällskapet, om någon som sitter högre upp på skalan utpekas han snabbt som någon som tror att han "är så jävla häftig" och "tycker att han själv är så jävla cool" följt av ett "looser" eller "jävla idiot". Förutom det är han självklart också en "avundsjuk fjant".

Bloggvärlden är ett eget universum i sig själv. Intressant. Och framförallt jävligt underhållande.

Kommentarer
Postat av: sara

Kolla den här tjejen, sjukt lik kenza.

www.metrobloggen.se/elinhansson

2008-09-23 @ 10:43:27
URL: http://www.metrobloggen.se/elinhansson

Lämna en hälsning:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0