Ven 2009

2009-08-30 | 13:40:56

  

               

Som ni ser var vädret varierande, gräset grönt, himlen mestadels blå och vinnaren mycket glad och firade segern med ett glas rött.


It´s a sign!

2009-08-29 | 20:56:36

Igår kväll tog vi båten från Landskrona och har spenderat natten på Ven. Det har nämligen varit dags för den närmast legendariska "Ven cup". De andra har slagit bollar och samlat poäng. Jag (som alltid varit lite av en sakletare) har letat bollar och samlat poäng. Det gick bra för både mig och Marcus, han spelade på sitt handikapp och jag hittade 15 bollar. En var extra fin, så den behåller jag själv. Jag tror det är ett tecken.


New York - here we come!

2009-08-25 | 23:48:05



Nu har vi bokat biljetter! New York, here we come! Vi ska shoppa, dricka vin, gå på konsert med Joshua Radin, se New Moon på premiären, promenera i Central Park, göra en egenkomponerad SATC-rundtur och umgås med Sofias systeryster. Det är iaf vad som står på vår lista. Vi kanske bara hinner hälften, vad vet jag. Men kul blir det.

Åhléns är super, de skickar klänningen på lagning och sätter i en ny dragkedja. Så mitt fynd är fortfarande ett fynd och jag är glad.

Bild.

Rules by Mary

2009-08-25 | 11:40:23



Den här jättesöta klänningen från Rules by Mary fyndade jag igår och gissa vad som händer. Såklart går dragkedjan sönder! Typiskt. Jag får pigga upp mig med att tänka på att ikväll ska jag och Sofia boka biljetter till NY. Woho!
Bild.

Malmöfestivalen är slut - thank god!

2009-08-25 | 10:58:49



I torsdags var Mamie i stan och hälsade på. Naturligtvis inte alls för att hälsa på mig på jobb, utan för att mr Thåström skulle spela. Vi hängde lite på stortorget och såg först The Sounds som var ok. Sedan käkades det nachotallrikar innan det var dags igen. Eftersom jag redan sett honom två gånger i sommar hade jag ju lite att jämföra med och stortorget är inte riktigt lika stämningsfullt som en gympahall i Kristianstad eller för den delen som Sofiero slott. Så är det bara. Kanske för att jag de båda andra gångerna stod längst fram medan vi nu stod gömda i massan vid öltälten. Förmodligen. Dessutom lyckades min underbare pojkvän sabba upplevelsen aningen genom att lagom ironiskt klappa takten och ta små danssteg som om det var nåt jäkla dansband han stod och tittade på. Naturligtvis tyckte de andra grabbarna att det var mycket roligare än jag gjorde. Kul kul.

Malmöfestivalen avslutades med personalmiddag på Gränden och sedan Familjen på stortorget, där vi gick loss och dansade av oss ordentligt. Det tänker jag dock inte lägga upp någon bild på. Sådeså.

Lycka är - bra musik och sockervadd..

2009-08-19 | 17:17:39

Festivalskoj med Marcus och Sofia. Mysigare blir det inte.



Jag behöver klippa mig...







Mmmm, sockervadd...





Jag vann en hund till Sofia. Då blev hon såhär glad.


Bloglovin

2009-08-19 | 17:05:10

Följ min blogg med bloglovin

Jahapp, då har man anmält sig på ännu en sida. Verkar bra dock eftersom jag och Marcus envisas med att byta datorer hela tiden och då är det svårt att hålla koll på sina favoriter. Detta gör det aningen lättare. Toppen..

Anna Ternheim och Bob Hund

2009-08-17 | 11:52:01

Anna Ternheim var precis lika mysigt melankoliskt underbar som vanligt. Och naturligtvis inledde hon med en av mina favoriter: Shoreline. Mys! Bob Hund fyllde Stortorget till bredden och man måste nästan ha varit där för att förstå. Det är inte konstigt att de är kända för att vara bra live.

Do you look good naked?

2009-08-16 | 17:23:43



Här sitter jag och zappar från ett trist program till ett annat och fastnade på "How to look good naked". Vilket faktiskt är rätt kul. Och vettigt. Och killen som är programledare är ju så sjukt roligt gullig att man skulle vilja ta en shoppingrunda med honom anyday.

Ikväll är det Anna Ternheim och Bob Hund som gäller. Och eftersom det inte blev något kloande av igår får jag väl tvinga stackars Marcus och Sofia att hålla mig sällskap där idag istället. Haha. Det är inte lätt när man inte kan åka karuseller, då får man skaffa sig andra tivolinöjen.

Bild härifrån.

Maggio + Timbuktu = malmöfestivalen är invigd

2009-08-16 | 01:58:11









Underbar kväll, underbar musik. Svett och funk.

Mot Malmöfestivalen

2009-08-15 | 19:43:55



Nu har vi varit på IKEA och köpt ett sprillans nytt skrivbord. Strax ska jag hoppa in i duschen och sedan bär det av in till stan och Malmöfestivalen. Där ska vi äta något gott, jag ska kloa upp det som är kvar av lönen och sedan ska vi se Veronica Maggio och Timbuktu på Stortorget.

En ganska nykter fredagskväll och en ledig lördag. I like!

2009-08-15 | 14:57:29

Igår hade jag för ovanlighetens skull en nästan helt nykter fredagskväll med Sofia. Förförfest, först på festivalen med texmextallrikar och sedan hemma hos mig där vi spelade kort, drack alkoholfri sweetie-cider och fick mumsiga burgare tillagade av vår alldeles egna kock. Sofia öppnade en bag-in-box och jag drack en, och endast en, intespecielltalkoholfri cider och så satt vi på balkongen och snackade livet och kärleken och musiken. Lite smink och klädbyten senare hoppade vi på cykeln och stack hem till Josefine som hade improviserat ihop en liten kräftskiva. Efter ännu en cider, och i Sofias fall en flaska vin, mera snack om musik, Magnus Uggla vs Spotify och Stockholm vs Skåne hoppade vi på cykeln igen för att besöka Debaser. Den här gången trampade jag, för i mitt nyktra tillstånd litade jag inte på Sofias cykelförmåga för fem öre. Väl där var kön inte alls så lång som vi trott, men jag insåg snabbt att jag glömt plocka med mig min legitimation när jag lämnade plånboken och alla kort hemma. Dumt. Och eftersom jag tycker det är ungefär lika spännande att stå och bråka med vakter om att släppa in mig, typ som när man var sexton och inte kom in på krogen men ändå hävdade att man var arton och glömt sitt leg, som att simma genom kräk så tackade jag för mig och gick hem.

Idag blir det mysdag, bara Mankunsen och jag. Men just nu jobbar han så jag sitter och lyssnar på lite musiktips jag fick igår och funderar på om jag ska ta mig an dagens pilatespass. Har redan tittat på tre avsnitt av Sex And The City och målat naglarna. Med andra ord: en riktigt skön ledig dag. I need it. Bad.

Busfrön!

2009-08-11 | 22:30:43

Igår var jag hemma i Helsingborg på en liten visit över dagen. Redan klockan åtta var jag tvungen att ta tåget för att hinna möta upp tjejerna för frukostbuffé på Hotell Marina Plaza. Visst, smakar det så kostar det, men då kan man å andra sidan också försöka kränga så mycket bacon som möjligt för att verkligen få valuta för pengarna. Så resonerar iaf Alicja och jag. Sedan tog vi en tur på stan och jag fyndade en oh so fabulous baddräkt för inga pengar alls på Gina Tricot. Eftersom jag inte hade planer förrän flera timmar senare och alla tjejerna började bege sig åt olika håll så tvingade jag Jenka att ta med mig hem och fixa mina naglar. Så nu har jag finfint målade naglar med guld och grönt och rosa och blommor och glitter. Hon är snäll min Jenkaboo.

Sedan åkte jag hem till mamma där Ulrika, Ann-Charlotte och Vendela redan satt och försökte bestämma sig för vilket te de var sugna på. Planen var att jag och Ulrika skulle försöka gå igenom en del av det berg av gamla foton som jag ärvt efter mormor och morfar. Eftersom Ann-Charlotte är min mormors syster och hon är gift med Per, som är min morfars bror (nejdå, inte alls så komplicerat som det låter), så blir det aningen lättare att lista ut vilka alla människor är, eftersom de har koll både på mormors och morfars sida av släkten. Ulrika gav upp efter en liten stund, men jag och Ann-Charlotte lyckades ta oss igenom det mesta av det som låg osorterat i burkar och kuvert. Great. Nu ska jag bara ta mig tid att sätta in det fint i album också.

När Christopher kom för att hämta alla hade han med sig en nyvaken liten Vilmer och jag fick chansen att leka lite med bägge busfröna.





      

Vendela tycker det är kul att ta kort, på allt möjligt. "Ta kort på min fot, ta kort på godispåsen, ta kort när jag tuggar bilen!" Vilmer tycker mest det är kul att busa. Och bägge två är väldigt intresserade av att se hur korten blev efteråt. Vilmer till och med pussade lite på skärmen. Det måste ju vara ett bra betyg. Eller..?

En liten kolonilott i Lund

2009-08-07 | 11:45:12











Igår jobbade jag till två och sedan åkte jag direkt till Lund för att träffa mina favoritbrudar. Jag och Zara startade med att käka Italienskt på ett litet café (annars fanns risken att jag skulle käka upp nästan vad som helst som kom i min väg..) och sedan anslöt sig både Alicja och Yasemin. Efter sallader och ciabatta och en hel del snack om sommaren och allt som hunnit hända, fortsatte vi vidare till Yasses kolonilott där vi spanade på lök och potatis och provsmakade tomater och krusbär. Gottgott.

Movits

2009-08-05 | 13:48:43

Jag har hittat nya favoriter. I like it!






Are you afraid of the dark?

2009-08-05 | 02:19:04

Idag när jag läste Metro fick jag en rolig påminnelse om en Kanadensisk tv-serie jag alltid tittade på när jag var liten: "Are you afraid of the dark?" Avsnitten är verkligen som de skriver i metro - ovanligt skrämmande för att vara för barn. Men jag älskade den! När jag var liten brukade jag stanna uppe på nätterna utan att mina föräldrar visste och titta på alla hemska skräckfilmer de visade (framförallt på de danska kanalerna..) På så vis hade jag vid en ålder av blott åtta-nio år sett "Chainsaw massacre", "Nightmare on Elmstreet" och "Frankenstein´s monster". Bland annat. När vi var hemma hos farmor och farfar brukade jag be farmor berätta spökhistorier från hennes barndom ute på landet i Småland och hon hade massor! T.ex berättade hon om obebodda hus som helt plötsligt en natt kunde vara fullt med fest och liv för att nästa dag vara lika öde och tomma igen. Utan att någon visste något om någon som varit där under natten. Eller om saker eller människor som försvann och sedan dök upp på konstiga ställen. Helt klart bästa gonattsagorna.. Haha.

Här är iaf första delen av ett avsnitt jag verkligen minns. Godnatt allihopa..



Äntligen - Gotland in the summer

2009-08-04 | 00:59:44





Dyra leksaker vill man leka med direkt

2009-08-04 | 00:16:08

Jag vet att jag har blivit dålig på det här. Jag ska verkligen försöka bättra mig efter att alla semestertider är över och jag börjar jobba normalt igen och kan börja planera mitt liv. Tråkig bortförklaring, I know. Å andra sidan har jag åtminstone varit duktig och läst igen mig på en massa böcker jag varit sugen på den här sommaren. Hittat ett par nya favoriter. Och andra som inte alls motsvarade mina förväntningar. Har väl mer eller mindre kommit fram till att jag föredrar klassiker. Gärna med komplicerat språk så att man inte förstår allt direkt. Så att man får lite att fundera över. Eller saker på engelska. Av samma anledning.

Vi har köpt en ny tv.
Den är på 50". Plasma. Spännande, jag har aldrig köpt en tv innan. Det tråkiga är bara att det tar ett par veckor innan den kommer. Alltså, jag är ju av uppfattningen att köper man en ny, dyr leksak så vill man hem och leka med den direkt. Inte sitta och vänta i två veckor på att den ska dyka upp. Det är ju lite som att fylla år och inte få öppna sina presenter förrän ett par veckor senare. Det suger med andra ord. Men när den väl kommer ska jag spela tv-spel och titta på film tills mina ögon blir fyrkantiga. 

RSS 2.0