Dubbelt av allt!

2009-02-26 | 15:49:12

Igår överraskade älsklingen mig med en alldeles bubbelgumsrosa vattenkittel som stod och väntade på mig när vi kom hem. Så fin så fin! Han hade varit och shoppat en stavmixer på Åhlens och tyckte att pengarna som blev över på presentkortet kunde spenderas på något roligt till köket. Fast egentligen blev det väl mest något roligt till mig.. Inte mig emot. Haha.

Nu blir det panerad fisk med hemlagad potatismos, hollandaisesås och remouladsås. Dubbelt så såsigt = dubbelt så gott.


En sån här fin, fast rosa. Såklart tjuter den när den är klar. Fiiin.



I <3 Barcelona

2009-02-25 | 00:42:16

Här sitter jag mitt i natta och tittar på en dokumentär om konstnärer i Barcelona. De visar Gaudi´s Sagrada Familia, Parc Güell och La Pedrera, Picassomuséet och landskapen utanför staden som inspirerade Dalí. De visar bilder på marknaden vid Ramblas, Passeig de Gracia och sol. Barcelonasol. Det får mig att sakna Barcelona massor. Jag ser det fortfarande lite som mitt andra hem. Tänk att det snart är ett år sedan jag var där sist. Kanske läge att åka iväg på en weekend, bo hemma hos Alex, hänga på Ramblas och besöka Champagnerian snart? Dags att börja spara dineros med andra ord..

Oscarsvinnare

2009-02-23 | 14:50:53



Heath Ledger
fick sin Oscar och Kate Winslet strålade som aldrig förr. Urtjusig klänning, stilig som få med statyetten i handen. Och var det inte på tiden att supersöta Penelope Cruz fick en hon med? Jag var lite orolig att hon faktiskt skulle trilla ihop i en liten hög på golvet  när hon först gick fram till mikrofonen och det lät som om hon verkligen inte fick luft, men det slutade ju bra. Min första riktiga Oscarsgala slutade med andra ord bättre än förväntat. Jag skulle väl inte kalla mig någon filmspecialist, men jag tyckte att alla vinnare förtjänade sina statyetter och om inte annat har det gjort mig nyfiken på en del nya filmer som jag inte sett. Än. Nu är det back to reality som gäller, dags att få på sig lite kläder, ta sig ut i kylan och få gjort alla ärenden som bara ligger och väntar. Måndagar är väl underbara..?



Bild på jokern härifrån och vinnarbilden kommer från aftonbladet.

Oscarsgalan

2009-02-23 | 03:35:20

Jag kan inte slita mig från tv:n! Jag har redan gråtit ett par gånger och det är så fint så fint! Det är första gången jag sitter uppe och tittar på Oscarsgalan, men wow vilket party.

 

Ps: de bästa klänningarna jag sett so far: Sarah Jessica Parker, Anne Hathaway och Nathalie Portman. Om någon designer är sugen på att skicka galaklänningar till mig är det bara att höra av sig. Jag lovar visa upp dem så mycket jag kan. Skriv en liten kommentar i så fall vettja så hör jag av mig.

Bilderna kommer härifrån.

Muffins i Helsingborg

2009-02-23 | 00:14:17

Idag har jag hängt i Helsingborg. Jag bakade muffins medan John, Fredrik, Ted, Simon och Daniel tittade på. (Eller nja, Ted högg i med andra rundan och envisades med att hans muffins blev godare, men vi kan ju alla räkna ut hur det egentligen var..) Sedan åkte Ted och Simon hem och Mille joinade istället för pizzanight och ett par avsnitt av "House". Med andra ord en riktigt bra ledig dag. Mys mys.

Nu har jag ont i magen efter allt krängande. Jag hann med en liten runda hem till Mamie också innan jag åkte hem och drack lite te och hämtade post. Ännu mera mys. Jag tycker om att ha tid att vara ledig och träffa mina vänner. Nu tittar vi på alla söndagsrepriser och ska strax äta isglass. Jag är säker på att det är bra för magen.

Bara skit på tv och melodifestivalen suger

2009-02-21 | 22:56:03

Macke mår bättre. Vi har käkat sushi från vårt favvo-ställe medan vi tittade på melodifestivalen för första gången i år. Nästa vecka ska vi se det live här i Malmö Arena, så man får ju kolla in vad det handlar om. Själv hade jag lätt kunnat vara utan melodifestivalen typ varannat år. Man hinner knappt hämta sig från all överdriven hysteri innan det är igång igen. Blev mycket besviken när Micke Rickfors åkte ut. BWO är inte riktigt my cup of tea och EMD ska vi inte ens prata om. Herreminje. Nu sitter vi och såsar framför tvn. Zappar mellan någon barnvaktsskräckis och ett Arnold Schwartzeneger krigsdramasomething. Jag skulle lika gärna kunna gå och lägga mig. 

No brain, no pain

2009-02-21 | 16:17:15

 Marcus är antingen väldigt bakfull sedan partyt igår, eller så har han helt enkelt gått och fått influensan, så i förmiddags flydde jag fältet så fort Jimmy ringde och tyckte att vi skulle åka pulka. Jag ställde fram lite avslagen cola och nyponsoppa på vardagsrumsbordet och bad Marcus att inte kräkas i några andra rum än badrummet och sedan begav jag mig ut i kylan.

Vad jag inte hade räknat med var Jimmy´s uppfinningsrikedom och det visade sig snabbt att jag var den enda som skulle åka pulka. Jocke och Jimmy skulle åka skidor. Jajjamensan. Och inte vilka skidor som helst utan två par barnskidor med ytterst tveksamma bindningar hade han införskaffat för cirka 150 spänn på Toys R Us. Benbrytardags tänkte jag. Först försökte vi oss på några kullar på Bulltofta. Det funkade fint med pulkan, men var aningen svårare för skidorna. Lite för skumpigt och hoppigt och det slutade ganska ofta med baklängesåk och magplask. Så vi åkte till Beijers park istället där kullen är mer uppåkt och lite snällare och publiken desto större. Barnfamiljer överallt. Jocke vågade inte riktigt sig ner för backen på skidorna så han och jag delade på pulkan, men Jimmy var mäkta stolt över sina prestationer.

Entusiasmen är stor innan första åket.  Jocke ser ut att ha full kontroll..(?) Ramla lite.. Jimmy ramlar. Jocke pekar och skrattar.  Hjärtattack? Happy Smile mitt bland kidsen. Dubbelpulkaåkning.  Alltid glad. Hittar något? 

Två pågar i mitt kök..

2009-02-20 | 18:29:01

Just nu står det två pågar och lagar mat i mitt kök. Färskpasta med italiensk köttfärssås blir det. Gott gott. Jag är hungrig men konstigt nog mår jag illa bara jag tänker på att äta. Det började redan igår. Så till middag igår blev det nyponsoppa med glass. Bästa dieten någonsin: hoppa över varmrätten and go straight for dessert. Mumma.

Ikväll är det dags för inflyttningsfest nummer två. Fast en något mindre sådan. Jag har bunkrat upp med chips, dippa och försökt städa lite på toaletten. Shotsen ligger på kylning i frysen. Resten får gästerna stå för själva.


Frukost

2009-02-17 | 13:07:11

Nu har jag ätit en stor skål citronfil, en macka med makrill i tomatsås, två med philadelphia och skinka och en skål nyponsoppa till frukost och jag är fortfarande inte mätt. Vad är det för fel på mig? Kan det bero på att jag, Marcus och Johan stuffade oss med tacos så hårt igår kväll att min magsäck nu är supersizad och behöver mer för att bli nöjd?

Jag funderar redan på vad jag är sugen på till lunch.. Kanske en Grafitti-sallad med varmrökt lax? Mmmmm..

Kladdkaka i nya soffan

2009-02-16 | 16:27:48

Woho, vi har internet igen! Och idag har vår soffa anlänt så jag och Jocke har roat oss med att skruva ihop den samtidigt som kladdkakan stod i ugnen. Sedan invigde vi den med Guitar Hero och frulle klockan två. Nu har Marcus precis sålt våra garderober och vi är en tusenlapp närmare avslutad avbetalning. Dessutom lyckades vi tjäna 500 spänn mer på den gamla soffan än vi köpte den för, trots att vi haft den i ett halvår. Det går framåt med andra ord.

Däremot är jag inte så nöjd med mitt Guitar Hero III som jag köpte igår. Det vill inte riktigt fungera. Så det ska definitivt lämnas tillbaka.

MIF - AIK

2009-02-13 | 15:51:36

Nu är Marcus dator död igen. Han skulle såklart tvunget formatera om den, inte en utan TVÅ gånger, och efter andra gången ville den naturligtvis inte fungera som den skulle. Typiskt. Men men, tur vi bor fem minuter från stadsbiblioteket..

Inte tusan hade jag tänkt på att det var fredagen den 13 idag. Det borde nästan firas med att se en riktigt läskig rysare ikväll. Fast först ska vi se MIF möta AIK. Mamma och morbror kommer hit så först tänkte vi bjuda på lite middag innan vi åker ut till arenan. Biljetterna är slutsålda, så det blir nog en riktigt trevlig kväll. Och vem vet, går det riktigt bra kanske vi till och med känner för att gå ut en runda efteråt..

Nattshopping

2009-02-12 | 00:31:50

Nu har jag precis varit inne på cdon och lagt in en liten beställning på både Moto Boy´s första skiva och Veronica Maggios andra. Förutom det blev det de två efterföljande böckerna i Twilight-serien på engelska. När jag väl börjat läsa var det svårt att släppa, trots skidåkning och after-skii som lockade. Vampyrer är definitivt en utav mina största svagheter.





Underbaringar på Malmöfestivalen 08. Sommar, sol och musik på festival, bättre än så blir det nog inte..

Datormeck

2009-02-11 | 21:09:05

Nej, jag har inte lagt ner eller glömt bort bloggen. Men mitt i flyttkaos och försäljning/köp av möbler har min dator självklart fått en hjärnblödning och lagt av helt. Toppen. Först la Marcus dator av, för flera månader sedan, sedan min externa hårddisk, med alla mina bilder på, och nu det här. Hårddisken har vi lämnat in och precis fått veta att för att kopiera över informationen från den till en annan hårddisk vill de ha 700 svenska kronor. Plus 395 för att de listat ut vad som var fel från början. Och då har de ändå inte lagat den. Trevligt trevligt. Fast det gjorde iaf att vi fick tummen loss och fixade till Marcus dator alldeles själva. Det kostade noll svenska kronor och jag tror vi kör på den linjen framöver. Jag har skruvmejslar. Många olika. Det ska nog gå.

Kvällsdopp

2009-02-06 | 00:25:09

Nu är jag och Marcus lena som små bäbisar. Vi har invigt vårt nya badkar i vår nya lägenhet med ett kvällsdopp. Naturligtvis bjöds det på välkomstdrink i form av äppelcider och glass som tilltugg. Vi har redan hunnit flytta en hel del, nästan alla köksprylar är på plats, badrummet är klart och nästan alla kläder inne i garderoberna, trots att den officiella flyttdagen är lördag. Imorgon ska vi köpa ny soffa. Sjukt nice att flytta in i en lägenhet som är helt nyrenoverad och där man inte behöver göra ett enda litet dugg själv, inget målande, inget spacklande och inget fixande, bara till att flytta in. Bara kolla in köket, så RENT!


Vykort från Saalbach

2009-02-03 | 12:34:41

Nu är vi hemma från Österrike. Det har varit tio helt galna dagar, med mycket snö och skidåkning och inte riktigt lika mycket after-skii. Vilket inte betyder att det inte har blivit party ändå i vår lilla lägenhet. Såklart missade jag att skicka vykorten i tid och när jag väl skrivit dem var alla affärerna stängda så jag fick inte tag i några frimärken. Jag försökte fråga på ett ställe i tyskland, men antingen fattade han inte vad jag menade eller så säljer de helt enkelt inte frimärken där.. Så här skulle de sett ut iaf:




RSS 2.0