Mätta och feta

2009-03-31 | 00:39:19



Jag ääälskar fortfarande min fina fina, smaragdgröna klänning. Inga bilder gör egentligen den rättvisa, färgen blir liksom aldrig riktigt lika klar (speciellt inte i en skitig spegel. Note to self: städa badrummet). Middagen var mycket trevlig och nu är vi mätta och feta. Gött mos.

How I survived this weekend

2009-03-30 | 16:50:04


Vilken helg! I fredags anlände Marcus tre lumparpolare och när jag kom hem från jobb hade de redan druckit en hel del öl och stökat ner med pizzakartonger och burkar överallt, precis så som det ska vara en riktigt bra fredagkväll. Det tog inte lång tid innan folk började trilla in och när Johan, Susanne och Bettan dök upp med Tjorven i spetsen var stämningen på topp. Kvällen fortsatte med promenad in till Fagens, irländsk livemusik och dans. Allt slutade sedan lite för tidigt på Burger King när Marcus började kasta pommes på golvet och sedan sno alla andras mat. Dags att gå hem med andra ord.
I lördags jobbade jag hela dagen. Sedan åkte jag direkt till Kristianstad för att möta upp med mamie och Lasse och gå på Thåström. Mamma ville så klart stå så långt fram som möjligt och knuffas med alla bråkstakar. Ungefär en halvtimme in i konserten blev vi bombaderade av ett gäng alldeles för överförfriskade 35-40-åringar som gärna stångades och hoppade på alla andra som råkade komma i deras väg. Planen var nog att komma så långt fram som möjligt, men både mamma och Lasse satte effektivt stopp för det. Lasse för att han är två meter lång och har pondus i form av stor mage och starka armar. Mamma är liten men envis med vassa armbågar. Konserten var underbar, Thåström verkade vara på gott humör och log till och med ett par sällsynta leenden och skrattade bara när han glömde bort texten till en av låtarna och fick börja om - två gånger. Lätt den bästa konserten jag sett med honom.


Halv tolv var jag tillbaka i Malmö och åkte hem till Johan där de andra grabbarna hängde. Fotbollen var som tur var redan slut när jag kom fram så vi satte istället igång att dricka hotshots. Enda gången jag tycker det är gott att dricka kaffe. Sedan begav vi oss alla mot stan där vi mötte upp Sofia och sedan drack vi Rosa Pantern och dansade tills natten blev till morgon. När de tände lamporna och bad oss gå gick vi hem till oss för lite efterfest. Jag slängde på en skiva med Vengaboys och lagade till lite makaroner med köttbullar innan jag kastade in handduken och kröp till kojs. Fyra timmar senare vaknade jag och insåg att jag hade tio minuter på mig innan jag borde gå hemifrån för att hinna till jobb i tid. Jag hann, men var nog inte riktigt nykter de första två timmarna. Som tur är har vi bara öppet mellan tolv och fyra. Resten av kvällen spenderades i soffan med sushi och popcorn.
Ikväll har vi bokat bord på Elysée för att äta fondue. Gottgottgott!

Skära lök? Let me give you an advice..

2009-03-30 | 14:38:11



Så här kan man också använda ett par skidglasögon..

Organisera mera

2009-03-27 | 13:06:58

Idag är jag inne på femte dagens jobb i rad och sedan har jag bara två kvar innan det är dags för en hel dags ledighet. Fast just nu använder jag dem mest till att städa och fixa sånt jag inte hunnit med de där andra dagarna i vilket fall som helst. Och så sover jag. Länge. Det är liksom poängen med att vara ledig - att sova så länge man vill.

Nu börjar vi få lite mer ordning på lägenheten. Igår var vi på IKEA och köpte förvaring till vinden så att vi kan hänga upp alla jackor och andra prylar som vi inte använder för tillfället. Det jobbiga med att bo på översta våningen är att utan hiss blir det många trappor att gå uppför. Det positiva är att det är nära till vinden så att man kan förvara precis vad som helst som inte får plats i lägenheten där och ändå ha det nära till hands. Topps!

Nä, nu är det nog dags att avsluta det här inlägget innan det blir mer träigt än det redan är. Jag hoppar in i duschen istället.

Blod blod blod

2009-03-25 | 19:51:47

Idag slog en liten flicka upp hakan på jobb. Djupt och otäckt och massor av blod. Alltid när det händer något sådant (vi har haft några tanter som trillat nerför rulltrappan också..) slits jag mellan min blodskräck, som gör att jag glömmer att andas och svimmar, och min "leka hjälte"-sida. Hjältesidan är som tur är starkast och vinner oftast. Den skickar ut små meddelanden att jag inte ska glömma att andas djupa andetag samtidigt som jag försöker tänka på allt annat än att det typ är hål rakt igenom och att om man tittar noga kan man nog se benet. Räligt är vad det är. Det funkade iaf inte med plåster så vi försökte stoppa om det så att det inte skulle blöda för mycket på vägen till sjukhuset. Stackars liten.

Det blev en ny muminmugg. En turkose med Sniff på. Det blev också en tesil som ser ut som en jordgubbe. Så nu ska jag gå hem och provdricka. Marcus har dessutom lovat att bjuda på sushi.


Nä, jag ligger inte i koma. Mitt internet gör. Skyll inte på mig.

2009-03-25 | 11:44:02

Jag har ätit smörgåstårta två av tre dagar, käkat pannkakor med glass och sylt och chokladsås två dagar i rad och allmänt varit onyttig. Fy på mig. Internet fungerar fortfarande inte hemma och jag blev tvungen att ta en liten tur till bibblan för att ens kunna beställa Marcus födelsedagspresenter. Trist läge. Presenterna till Vilmer och Vendela verkade iaf varit lyckade och det känns bra. Marcus var framförallt mycket nöjd med att ha hittat en haklapp till Vilmer som det står "My dad is stronger than your dad" på. Haha. Vendela tyckte absolut inte att vi skulle åka hem i slutet av kvällen, trots att vi tittat på hennes rum, läst böcker, lekt med alla tänkbara leksaker och även fått en noggrann hälsokontroll utförd av fröken fräken med doktorsväskan i högsta hugg.

Idag har jag fått lön och saker behöver betalas. Dessutom ska jag köpa mig en ny muminmugg, för oavsett vad Petter och Marcus än säger har jag faktiskt varit jätteduktig hela månaden och endast shoppat för runt en femhundring, haft matlådor med mig till jobb och dessutom lagat billigare (och nyttigare) mat hemma. Det tycker jag att man kan få belöna. Sådeså. 

Är det vår nu?

2009-03-20 | 12:57:54

Solen skiner utomhus och jag är ledig i tre dagar, kan det bli bättre? Idag ska jag ut på stan och handla fölsedagspresenter till mina favoritkids. Det ska bli såå trevligt att träffa hela släkten imorgon, det känns som det aldrig är tillräckligt ofta. Å andra sidan kanske vi hade kräkts på varandra om vi verkligen hade setts varje dag.. Hmm, tål att tänkas på.

Nu ska jag måla mina naglar skrikigt orangea, dricka upp mitt gröna te med ananas och sedan bege mig in mot stan. Jag tänker riskera min hälsa genom att använda min vårjacka. Härligt.

Datorstrul (läs inte det här om du tycker att datorer är skittråkiga. Jag tänker inte läsa om det här inlägget på ett par veckor iaf..)

2009-03-18 | 23:08:05

Om någon är sugen på att ge oss en ny dator tar vi gärna emot en med öppna armar. Helst en som fungerar någerlunda, men vi är inte kinkiga. Min har lagt av helt. När mina datorkunniga vänner väl fick igång den halvvägs skrattade de bara och upplyste mig om att varken tangentbord eller mus fungerade och att hårddisken håller på att dö. Marcus dator lyckades vi blåsa och ominstallera, men då saknades plötsligt drivrutiner för det mesta. Nu har den fungerat helt ok i säkert en hel vecka och plötsligt vill inte internet fungera som det ska. Man kan komma in på mailen via msn och därifrån vidare till ett par sidor, men att öppna ett fönster och skriva in en adress går inte för sig. Oftast blir det bara ett helt vitt fönster med ett litet extra popup-fönster och så säger den att programmet inte svarar och undrar om man vill skicka felrapport. Sedan startar datorn om sig av sig själv. Och så börjar allt om igen. Ojoj så roligt vi har.


Bilder från C-book

2009-03-16 | 23:57:05



Lägg märke till








Idag har jag varit ledig och gjort en massa kul.

2009-03-16 | 23:36:36

Idag har jag haft en sjukt trevlig ledig dag. Imorse vaknade vi i tid (nio ÄR i tid, man ska inte överdriva), satte oss i soffan och myste med en dokumentär om tv-serien "Friends" innan vi stack ut och sprang en runda nere på Ribban. Efter det handlade vi lite och gick hem och lagade lunch. Sedan skulle Marcus plugga så jag flydde fältet.

Åkte in till agenturen och snackade lite, hämtade nya bilder och ändrade lite i min bok. Ska på casting i Helsingborg imorgon och har inte direkt satt boken i ordning ordentligt sedan jag klippte mig, så det var på tiden. Snackade lite om sommaren också. Jag är sugen på att åka någonstans och jobba när jag har semester, så på onsdag ska jag träffa en agentur från London. På torsdag ska jag på casting för C-book, hårboken jag gjorde i höstas och precis fick bilderna ifrån. Mycket på en gång.

Sedan tog jag en liten runda på stan innan jag skulle träffa Alicja för fika hemma hos henne. Jag fyndade en supersöt liten ring på Glitter för 30 kronor. Sedan lyckades jag hitta två råsnygga skinnkjolar på Myrorna som jag var tvungen att hänga undan, så nu jäklar lämnar jag tillbaka klänningen. Dessutom köpte jag en helt oanvänd ljusbrun skinnväska modell mittemellanstorlek, som kommer bli super i sommar, och en blommig liten kjol med fickor för endast 95 kronor tillsammans. My oh my.

Fikan med Alicja var mycket trevlig. Vi frossade i nya citron-Singoalla och te medan vi gjorde upp ett projekt för våren och snackade om allt och inget. Hon berättade detaljerat om operationen hon ska utföra på en liten dams tandkött. Mycket intressant och mycket läskigt. Sedan fick jag lämna henne och möta upp Sofia som jag bestämt en liten kvällsträff med.

Nu sitter vi här hemma med te och Marcus har gjort tillräckligt med kycklingsallad för att mätta en hel armé. Den blir lunch till mig imorgon. Gott.

Fina ringen Finaste väskan Finfina kjolen. Och den har FICKOR! Viktigast av allt.

Klänning eller inte klänning, det är frågan..

2009-03-15 | 22:37:14

Jag har köpt en klänning på Lindex som jag inte vet om jag ska behålla eller inte. Det är den som är med i reklamen, men där såg den mer färgglad ut och nu kan jag inte bestämma mig. Den är fin och sommrig, men det finns kanske någon annan fin och sommrig klänning som väntar på mig där ute..?


Hurtigt värre..

2009-03-13 | 12:31:29

Klockan nio hoppade jag ur sängen och tyckte att det var en perfekt morgon för fortsatt städande. Så innan klockan halv elva hade jag hunnit vattna blommorna, dammtorka vardagsrummet, städa och dammsuga garderoben i hallen och sortera in ännu mer prylar, stapla lådor, packa upp påsar och sedan dammsuga hela lägenheten och soffan. Sedan stack jag ut och sprang en halvtimme. Nu har jag käkat frukost och väntar på Marcus som är på gymmet. Jag lyckades få igång honom också i morse så han har varit nästan lika hurtig som jag. Jag fattar inte var all energi helt plötsligt kommer från, men jag klagar definitivt inte.

Den här helgen ska vi passa Zidane, Marcus mammas familjs lilla vovve, medan de är i Branäs och hälsar på Marcus syster Maria som säsongar som skidlärare där. Han var så rädd att han skakade när Marcus först bar upp honom i trappen, men så fort han fått gå en liten runda i lägenheten och vi hälsat ordentligt på varandra lugnade han ner sig och nu ligger han här i soffan bredvid mig och sover i en liten boll. Mysigt.


Städmani on the kvällskvist

2009-03-13 | 00:17:15

Okej, så jag fick ett ryck och fick för mig att jag skulle städa toaletten. Vid elvatiden kanske. Det är lite så det funkar med mig och städning, det måste hända när jag känner för det, oavsett vad det är för tid på dygnet, det är oftast då det blir bäst. Och när jag var klar, mäkta nöjd naturligtvis, kom jag på att jag ju inte tagit några bilder på badrummet och lagt upp. Det finns säkert några som bryr sig och andra som inte gör det. Nu tänker jag göra de nyfikna nöjda och samtidigt få det att se ut som att vi alltid är fruktansvärt renliga och att vår toalett alltid skiner så att man kan spegla sig i den. Två flugor i en smäll. Enjoy.

Svårt att få en bild på hela, men såhär ser det ut.   Hejkatten på badkarskanten

Arla är ett jäkla pack!

2009-03-12 | 20:41:12

Jag kommer från och med nu bojkotta Arla. Och alla butiker som väljer att gå över till Arla och inte längre sälja skånemejeriers sortiment. Pinsamt är vad det är när butikerna går med på så urbota idiotiska erbjudanden att de slutar sälja lokala produkter och låter ett större företag konkurrera ut dem. Coop har varit tvugna att backa pga protester, men tänker fortfarande byta till Arla som huvudleverantör. Det innebär att skånemejeriers produkter inte kommer finnas i lika stor mängd, vilket i slutändan betyder att konsumenterna inte alls får välja själva utan blir tvugna att köpa de produkter som finns. Så från och med nu kommer alla våra mejerivaror iaf från Skånemejerier, det är en sak som är säker. Och därmed basta!

Innan tolv..

2009-03-11 | 23:59:45

Imorse var jag ute och sprang. Ja, det är sant, jag ljuger inte. Jag säger bara: se upp Malmö! Ser ni någon som springer runt i slottsparken med en stor, stickad, orange mössa på huvudet är det mycket möjligt att det är jag.

Imorgon har jag lagertjänst och det ska bli ganska trevligt att bara gömma sig där hela förmiddagen. Ibland behöver man verkligen ett break, alla kunder är inte alltid lika underbart trevliga. Eller lätta att ha att göra med för den delen. Sedan ska vi förhoppningsvis klättra lite med Hugo. Jag har aldrig klättrat så det är på tiden att jag provar.


Allmän uppdatering - allt och ingenting

2009-03-10 | 23:07:28

Idag har varit en jobbig dag men det är skönt att den är över och allt är avklarat. Nu blir det snart vår, det är jag säker på. Ikväll har jag myst i soffan med chai och bullar med ost och marmelad. Gott. Imorgon ska jag försöka vara en hurtbulle och ta mig ut och springa/gå en runda på förmiddagen. Efter att ha suttit inne fem dagar i sträck kan jag verkligen behöva lite frisk luft. Dessutom påminde Petter mig om att "äh, tror du att du kan kalla det du får på jobb för motion? Nänä, träning är bra för både kroppen och knoppen!" Ha! Han skulle kunna bli talesman för vilket sundhetsmagasin som helst, hurtbullen numero uno. Fast jag tror att det var ett bra råd.

Nä, nu ska jag gå och lägga mig i vårt rosa sovrum. Det är första gången på mycket länge som jag säger så innan klockan tolv. Jag känner mig faktiskt lite duktig..

Äkta eller inte äkta, det är frågan..

2009-03-09 | 17:11:27



Jag är mycket sugen på ett par rosa Wayfarer´s till sommaren. De skulle passa bra till mina redan planerade vår-outfits. Vad jag inte riktigt är lika sugen på är att betala över 1500 kronor för ett par. När det gäller solbrillor ändrar jag smak ungefär lika ofta som vädret vänder. Förra året ville jag ha gula. Jag har därför hellre tre par att välja mellan än ett par som jag måste använda till allt. Tre par blir mycket pengar. Och jag är helt enkelt för snål för att köpa dyra original. Jag tänker på hur mycket annat kul jag kunde få för pengarna. Dilemma dilemma.

Så jävla onödigt

2009-03-07 | 15:42:39

Jag är glad att jag sitter inne och inte är ute på stan i Malmö idag, för tydligen är det såhär det ser ut. Tråkigt, tråkigt, tråkigt att fredliga demonstrationer ska urarta i kaos och skadegörelse bara pga bråkstakar som hellre täcker sina ansikten och kastar gatsten på polisen än använder sin energi till att verkligen förändra något - utan att skattebetalarna ska behöva betala för sönderslagna rutor och förstörda gator. Feghet är vad jag kallar det. Bunka upp sig i stora grupper, ta på sig solbrillor, huvtröjor och täcka ansiktet med sjalar och sen påstå att man uttrycker en åsikt. Bullshit. Det bara förstör för alla. I Sverige har vi sådan "tur" att vi faktiskt får lov att ha en åsikt och tala öppet, vi får lov att demonstrera och vi får lov att starta organisationer som är politiskt oliktänkande än stat och regering. Det är absolut inte en självklarhet i alla länder i världen. Varför använder vi inte den friheten till att verkligen göra något vettigt istället för att bruka våld i onödan?


Ps: Lina, jag håller på med utmaningen, I promisse!

Melodifestivalen

2009-03-04 | 23:19:49

Slutet av förra veckan gick i musikens tecken. I torsdags gjorde vi ett besök på KB och såg "Peter, Bjorn & John" tillsammans med Johan och Susanne. Mycket bra. I lördags var det dags för melodifestivalen live. Jag jobbade hela dagen och stressade hem om för en dusch innan vi mötte upp de andra hemma hos Marcus föräldrar. Sedan åkte vi alla tillsammans ut till arenan och åt buffé i logen till förbandet som peppade upp den publik som dykt upp tidigt. Petra Mede kom ut i morgonrock och kängor och upplyste oss om att även om hon inte såg speciellt glammig ut just då så lovade hon att göra det om en sisådär 40 minuter. Precis innan det var dags kom fisviktiga studioproducenten ut och informerade oss om "hur man är en bra publik". Han visade var alla kamerorna skulle vara, var det kunde hända jippon och förklarade att det naturligtvis var viktigt att applådera alla bidragen, "alla artisterna behöver lika mycket stöd".

Jag är inte speciellt intresserad av melodifestivalen egentligen, det är alldeles för mycket och man hinner knappt hämta andan från förra årets runda innan det är dags för delfinaler och kvällstidningshype igen. Men när circusen nu kommer till stan och man har möjligheten att kika så varför inte. Fast det var ganska intressant att svenska folket faktiskt röstade på Malena Ernmans opera-låt framför Sarah Down Finers schlagerfavorit. Oväntat. Well done svenska folket.

RSS 2.0