God morgon på dig också

2009-05-29 | 12:32:11

Hade någon spanat in i vår lägenhet just nu hade de fått se en rodnande tjej (jag), liggandes på en blå matta på golvet framför tvn, iförd "Hello Kitty"-underkläder och träningstopp, utförandes skumma övningar. Det är med andra ord dags för lite pilates. Just därför tänker jag vänta med att dra upp persiennerna.

Illustrationer

2009-05-29 | 00:29:16

Vi filurar på vad vi ska ha på väggarna och jag hade inte tackat nej till en illustration av Cassandra Rhodin. Någon av de här till exempel. Fina.





Bilder här och här.

Så var det klippt igen..

2009-05-28 | 22:46:40

Jag vet att jag har lovat både Marcus och Gunde att jag skulle spara mitt hår. Låta det växa och bli långt och "tjejigt" igen. Men jag ljög. Eller nja, kanske inte riktigt, för jag trodde nog på det själv just när jag sa det. Fram tills jag fick erbjudandet att bli klippt, färgad och stylad av Johan och sedan plåtad för C-book igen. Då var det kört. Så idag fick jag gå upp okristligt tidigt för att klippas lite innan jobb. Halv åtta skulle jag vara på "salongen". Hujedamej!

Men oj så nöjd jag är! Till och med mer nöjd än sist. Det här känns mer "Sandra" på något vis.
 




Det är svårt att fotografera sig själv så att det ser vettigt ut, men såhär ser det iaf ut.

Förföljd av Monty Python?

2009-05-27 | 22:38:00





Snacka om mysko väder! Hela eftermiddagen pendlade det mellan strålande solsken och mörk, regntung åsk-himmel. Men när jag var på väg hem var himlen så här fin. När jag gick på bron över kanalen kom en båt förbi, full med folk som åt och lyssnade på livemusik. En liten gubbe med gitarr satt längst fram och spelade. Naturligtvis sjöng han på "Always look on the bright side of life" precis när de passerade..



Ta igen sig..

2009-05-27 | 11:39:20

Jag är hemma och har fått lite tid att ta igen mig efter fyra nätter på ett hårt och kallt liggunderlag. Man blir mycket tröttare av att vara ute i friska luften hela dagarna än man tror. Jag har fortfarande inte riktigt hämtat mig.

För att underlätta återhämtningen köpte jag på mig fyra filmer i söndags när jag kommit hem. Jag älskar att gräva runt i "ta två för 99kr"´s filmhyllorna. Där kan man hitta riktiga små pärlor. Det blev därför "Kalle och Chokladfabriken", "Edward Scissorhands", animerade "Boog & Elliot" och så en av mina absoluta favoriter: "Monty Python and the Holy Grail". Den tittar jag på just nu. Förjävlaroligt om jag får säga det själv. Och det får jag naturligtvis.

I måndags roade jag mig med att tvätta, för det var ett jäkla gnällande på Marcus att det luktade rök överallt. Samtidigt passade jag på att titta på "Kalle och Chokladfabriken" och blev påmind om när jag bodde i Tokyo. De hade en helt underbar leksaksaffär i fyra-fem våningar där man kunde hitta hur mycket kuligheter som helst. Så när jag och Kylie hittade "Whipple Scrumptious Caramel Delight" från Wonka´s på riktigt gick vi såklart bananas. Och den var precis sådär sockrigt söt som man kan tänka sig när man ser filmen. Mmmm.


Vårläger i skogen

2009-05-20 | 11:22:56

Nu är jag precis färdigpackad för en weekend i skogen och den där utlovade berättelsen om hur helgen varit hinns inte riktigt med just nu. Nu måste jag nämligen bege mig mot stan för att hitta rött garn innan jag börjar jobba. Ikväll åker jag till Sonnarp och kommer hem igen på söndag. Skogen, here I come!

Idag är jag grisen

2009-05-20 | 00:21:29

Vad är det för en dag, är det en vanlig dag? Nä det är ingen vanlig dag för det är Sandra´s födelsedag, hurra hurra hurra!

(Fast nu är den slut och jag ska sova. Imorgon blir en lång dag. Jag ska försöka hinna berätta om min födelsedagshelg då. Om någon är intresserad. Tjo!)

Ett visdomsord på vägen..

2009-05-15 | 17:02:24



"Ett kärleksförhållande innebär generellt
alltid kompromisser och anpassning.
Priset för total frihet är ensamhet."





Pulp Fiction

2009-05-15 | 12:22:19




Idag är jag ledig och vi ska städa hela lägenheten, sätta upp hyllor och åka och titta på en ny soffa. Men först ska vi titta på "Pulp Fiction". Sådeså.





Bilder här och här.

Matthew Williamson för H&M (för jag vill ju vara som alla andra.)

2009-05-14 | 23:44:01

Jag antar att dagens snackis är andra delen av Matthew Williamson´s kollektion för H&M som släpptes i butik idag. Eftersom jag hade en timmes rast i eftermiddags hann jag med en liten runda in i butiken och jag måste säga att jag gillar den här stilen mycket mer än de andra designersamarbetena de haft. Men det betyder inte att jag har lust (eller råd..) att lägga 1500 spänn på en tunika. Det enda jag kände att jag skulle kunna tänka mig att köpa var den här bikinin, eller ja, egentligen hade det räckt med toppen. Den hade jag nog kunnat få användning för i sommar. Men den var såklart slut.



Så istället för att köpa mig en dyr "Matthew Williamson"-tunika nöjde jag mig med en fin, turkose tunika från deras vanliga kollektion, för lagom mycket pengar. Och den är jag mycket nöjd med. (Jag får den dessutom av Marcusen i födelsedagspresent. Det gör det hela så mycket bättre. Kärlek!)

Bilden kommer härifrån.

Är jag ett barn eller en cykel?

2009-05-14 | 01:55:51





Idag hade jag och Sofia rast samtidigt och tog en liten runda på H&M. På vägen dit fick vi syn på ett par ankor som var på väg upp i fontänen på Gustav Adolfs torg och papparazzi som jag är fick jag snabbt upp mobilen och tog lite kort. Det slutade med att vi stod där med två japaner (såklart..) och två go´a grabbar från Malmö som också kände att de behövde föreviga doppet.

Det var trevligt fram tills en av de go´a gubbarna sa "Jaha tjejer, ska ni inte skriva en uppsats om det här i skolan?" varpå jag trevligt men bestämt informerade mannen om att jag inte gått i skolan på många år, men tack för idén. För ett par månader sedan fick jag åka som barn/cykel på bussen (ser jag mest ut som ett barn eller en cykel..?). Jag vet inte om jag borde ta detta som en förolämpning eller.. tja, vad borde jag ta det som?

På tal om soffa..

2009-05-13 | 20:23:02



..så gjorde jag en lagom galen reklamfilm en gång i tiden, som handlade om en soffa som rejsade (det är mycket möjligt att det inte stavas så, men jag tror ni förstår ändå?) mot en bil. Närmare bestämt en Nissan Cube, som jag aldrig sett någon annanstans i världen än i just Japan. Där den finns överallt. Vart du än tittar. Det är jag som sitter i baksätet och skrattar dumt. Förmodligen ett av de roligaste jobben jag gjort. Och godaste, de hade nämligen cateringservice med plockmat som fanns på plats hela tiden. Tre dagar i sträck. Efteråt frågade agenturen om jag möjligtvis gått upp lite i vikt..? No shit Sherlock..

Life without a sofa

2009-05-13 | 20:12:19

Det är lite märkligt att komma hem och inte kunna slänga sig ner på soffan och vila lite efter att man slutat jobba. Istället är fotpallen, en ihopfällbar stol eller golvet det enda som finns att välja mellan. Svårt val, verkligen.. Vi har hittat en ny soffa, som ser ut såhär, men nu funderar vi på om den kanske är för stor. Typiskt. Dessutom får de inte hem den förrän om fem veckor och det känns kanske lite väl länge att vara utan soffa. The hunt is still on med andra ord.

Du och jag och vårt bonsaiträd

2009-05-12 | 22:42:30

Idag har Marcus reklamerat vår soffa. En dag när han skulle resa sig upp och lutade sig mot armstödet sa det kras och så blev det hål rakt igenom. Så ska det väl ändå inte gå till, är det inte meningen att man ska kunna luta sig mot ett armstöd? Jag trodde i alla fall att det var det de var till för.. IKEA erbjöd oss naturligtvis en ny, men vi är ganska tveksamma till det eftersom även det andra armstödet visat tendenser att knaka. Så istället lämnade vi tillbaka alltihop. Och köpte ett bonsaiträd och lite hyllor istället.

På vägen ut från IKEA köpte Marcusen två pizzaslizar och hann käka upp en halva innan det var dags att packa in i bilen. Intet ont anande lämnade han maten på vagnen medan han lastade bagaget. Det skulle han inte ha gjort. För rätt vad det är ser han en flock fiskmåsar kasta sig över vagnen och när han kommer dit har de käkat upp alltihop. Han ringde mig från bilen och berättade (jag kunde nästan höra gråten i halsen..) om hur han satt och funderade på hur goda de skulle ha varit och hur det vattnades i munnen bara han tänkte på det. Mat är dödligt allvar i det här hushållet.

För övrigt tycker jag det är lite märkligt att IKEA alltid erbjuder hemkörning när man köper något, men ska något reklameras finns inte den tjänsten. Då måste man själv ta sig in till närmaste varuhus med varan och har man då inte bil kan det bli ett jäkla projekt. Är det möjligtvis så att det är för att folk ska strunta i att reklamera för att de inte orkar köra runt med grejerna?

Glass å sol å köttbullar på IKEA

2009-05-11 | 23:41:09

Idag har jag besökt Entré för första gången. Det var så stort att jag förmodligen behövt en karta för att verkligen hitta runt. Tur att Jocke var med, annars hade jag säkert gått vilse och fått ringa till Bettan, som jobbar där, så att hon fått guida mig till närmaste utgång. Men allt kändes väldigt rent och stiligt. Jag får väl ta en längre runda där någon dag när jag har tid och mer lust att gå i affärer. Vi kikade mest efter roliga t-shirts och gröna kjolar.

Sedan begav vi oss i solen mot Stortorget där vi köpte vars en stor glass. Flädersorbet är en ny sommarfavvis, gott, jag funderar lite på om man kanske ska försöka sig på att göra sån själv hemma, hmm.. När vi började frysa lite av vind + kallt i magen gick vi till kungsparken och hittade oss en kvadratmeter gräs och blommor utan gåsbajs, där vi kunde sitta och njuta av solen. Mycket trevligt.

Vid fem tog Jocke tåget hem till Helsingborg igen och jag mötte upp med min stilige man för att åka till IKEA. Där köpte vi lampa till sovrummet, salladsskål och en mysig filt. Och så bestämde vi oss för att köpa hyllor och ett bonsaiträd imorgon. Så nu leker han hantverkare och flyttar på lampor och sätter upp nya. Lyx.

Har ni sett något så gulligt?

2009-05-11 | 21:50:42


Jag är sugen på att köpa en till Vendela, men hon har ju precis fyllt år, får man verkligen lov att bara köpa grejer hur som helst, tänk om tösen blir bortskämd? Och så måste man ju tänka på lillebrorsan också, det måste ju vara rättvist! Dagens i-lands problem. Men det kliar verkligen i shopping-fingret..

Nämen vad fint det blev!

2009-05-11 | 01:11:26

Har ni sett vilken fin design Jenny gjort till min blogg? Det blev bättre än jag hade kunnat föreställa mig, tack tack tack! Jag tror ju att det är för att jag och Jenkaboo känt varandra sedan vi var fem år gamla (och helst av allt mest åkte rutchkana och gungade hela dagarna) som det blev så himla bra. Hon känner mig ganska bra vid det här laget med andra ord. Haha.

Ain´t no sunshine when she´s gone..

2009-05-10 | 00:31:14


Lördagsunderhållning

2009-05-10 | 00:22:28

Inatt cyklade Marcus tandem från Göteborg och jag sov ensam i vår säng för första gången på evigheter. Jättejättekonstigt att inte ha honom där. Ingen som ligger nära och andas och är varm. Men det gick ganska bra ändå. Kanske mest för att jag inte sov speciellt många timmar i vilket fall som helst. Jag var nämligen ute och dansade hela natten. Har man lovat Alex att han ska få bugga, då jäklar blir det bugg också. 

Idag har jag med andra ord mått som jag förtjänar på jobbet. Sedan stressade jag hem för att hinna till Marcus lillebror Emil´s konfirmation. Trevligt sällskap, god mat och en lurig, smånervös men glad konfirmand. Mysigt. Nu ligger vi bara på soffan och slöar och kollar filmer på tv. Precis lagom lördagsunderhållning.

Söt sötare sötast

2009-05-08 | 12:02:38

Han älskar att bli kittlad

Han älskar att bli kittlad

Jag vill också ha en sömngångare om de är såhär söta och snälla hela tiden! Fast frågan är om det inte är lättare med en liten hamster bara...

Bilder bilder bilder

2009-05-07 | 23:39:50

Peter skickade precis lite nya bilder vi tog för några veckor sedan och nu måste jag såklart visa upp dem bara för att jag tycker att de är fina. Sådeså.







Bilderna har Peter Mårtensson tagit.

Allmän uppdatering.

2009-05-07 | 23:05:28

Hockeykväll med grabbarna. Jag har med andra ord både hunnit läsa ett par kapitel i min bok, tröttnat på det och istället ägnat en bra stund åt att hitta gamla godingar på Spotify. Det måste varit den bästa idén på mycket länge. Jag skulle vilja skicka ett tack-kort till den som kom på Spotify och verkligen visa hur tacksam jag är för att han/hon gjort det så lätt att få tag i musik i dessa "vi-jagar-fildelare-med-häcksax"-tider. Hur skulle det vara om man kom på ett bättre sätt att jobba MED utvecklingen istället för MOT den? Jag är säker på att det finns gott om pengar att tjäna på det viset också.

Hon har gjort det igen!

2009-05-07 | 17:23:31



Är det helt enkelt så att det är OMÖJLIGT för Juliette Lewis att se annat än döhäftig ut?

Bilden är från Asos.

"Adds a bit of oomph"

2009-05-06 | 20:40:10

Den här veckan har jag lyckats slösa massor av pengar på hår- och hudvårdsprodukter. Vilket i och för sig inte är helt fel, för i vanliga fall brukar jag nöja mig med budgetvarianter och helt ärligt känns det ju faktiskt som att när det gäller just hudprodukter är dyrare bättre. Sen behöver man kanske inte överdriva.. Men så till saken: efter att vi stängt idag gick jag in på Åhlens för att helst så snabbt (och billigt) som möjligt köpa på mig ett bra schampo. Vilket är lättare sagt än gjort, för jag är petig. Det ska lukta gott, det ska vara lagom i pris och så ska allt det där som står på förpackningen låta bra. När jag går hem vill jag att det ska kännas som jag har ett mirakelmedel i påsen som absolut kommer göra mitt hår underbart doftande, glänsande och ge det mer volym än jag någonsin hört talas om. Speciellt det där med volym är viktigt.

Men ibland har man tur, för det första jag lägger ögonen på när jag kommer fram till hyllan är ett helt underbart shampo från Australien, som luktar så gott att jag vill käka opp det och har så roliga formuleringar på baksidan att jag inte kan låta bli att dra lite extra på smilbanden. I bara farten köper jag såklart på mig en inpackning också, why not, och går glad i hågen hem. Halleluja moment!



Speciellt gillar jag instruktionerna för hur man använder det:
Open bottle (it helps). Massage shampoo deeply into scalp and roots of wet hair whilst your flatmate exclaims "What´s that delicious smell?"

Funderar på..

2009-05-06 | 12:33:18

Nu har jag varit ute i regnet och sprungit, lekt lite pilates och har hamnat framför tvn där jag funderar på om det verkligen är Adina Fohlin som själv sjunger i den här reklamfilmen..




Give me more "Sex and the city"!

2009-05-06 | 11:12:37



Jag vet, det är sent påtänkt, men jag bara måste köpa "Sex and the city"-boxen! Varje gång jag sett ett avsnitt på tv tänker jag att jag skulle vilja se nästa NU och inte vänta till nästa dag. Jaja, får väl vänta till efter jag fyllt år iaf, man vet ju aldrig.. Det är inte klokt att det är fem år sedan sista avsnittet spelades in, samma år som sista "Vänner" avsnittet. Snacka om hypade tv-kvällar. Alla ville veta hur det skulle sluta. Jaminsann, det var bättre förr..

Här lånade jag bilden.

Vila bör man

2009-05-05 | 23:06:39



Idag har Marcusen haft huvudvärk och vi har vilat. Skönt efter nio och en halv timme i dålig ventilation på jobb. Han har varit så duktig så och varit uppe och jobbat på Stadium på Mobilia redan klockan halv 6 för att inventera och sedan tränat och lagat mat så att allt var klart när jag kom hem. Soppa är gott. Och tydligen är indiskt naan-bröd också gott för det har vi haft till. Nu ska vi titta på "Sex and the city" och jag har lovat att klia ryggen. Ciao!

Också ett sätt att tjäna pengar..

2009-05-05 | 22:43:54



Smart liten kille, kan man ha det som sommarjobb månntro..?




Ett rop på hjälp..

2009-05-04 | 17:18:28

Nä, den här designen börjar kännas fruktansvärt tråkig. Jenkabooo, hjälp mig!



Pretty please!?




Haha. Bilden hittade jag här.

Pilates i vardagsrummet

2009-05-04 | 12:37:13

Min älskling är så snäll. Fast det är lite mer än två veckor kvar tills jag fyller år så har jag redan fått en liten förskottsfödelsedagspresent i form av träningsprylar. Pilatesmatta, boll och två dvd:er som ska berätta för mig precis hur jag ska göra för att få till beachformen. Haha. Toppen. Man skulle ju, som vissa av Marcus arbetskamrater tydligen påpekat, kunna ta det som en pik. Men faktum är att det är precis vad jag behöver. Ready, set, let´s go!
Bilderna har jag lånat härifrån.

Till bloggen. Förlåt.

2009-05-04 | 11:57:20

Förlåt. Jag har försummat dig. Jag har inte glömt bort dig, men jag vet att det kanske känns så. Jag ska skärpa mig jag lovar.

(Till mitt försvar har jag haft galet mycket kuligheter för mig samtidigt som jag försökt hinna med att jobba. Alex har kommit hem från staterna och solen har visat sig från sin allra soligaste sida. Vi har hunnit med tre hockeykvällar och två fotbollskvällar, minst tre partykvällar, en golfdag, grillkvällar och middag ute i Höllviken. Jag har gjort en test och en intervju då jag för första gången träffade Hanna. Vilket för övrigt var på tiden, hur har vi kunnat bo så länge i samma stad utan att ses? Jag har hunnit luncha och fika och gå ett par små rundor på stan. Ofta har jag lämnat lägenheten vid halv tio på förmiddagen och kommit hem efter tolv på natten. Jag har med andra ord kunnat skatta mig lycklig om jag hunnit kolla mailen en gång om dagen.)

RSS 2.0