När du blir gammal blir du också fet och ful!

2010-04-22 | 22:26:11

Idag hade jag en mycket trevlig kund, som först inledde vårt möte med att fråga var XL-storlekarna fanns och sedan upprepade gånger ställde frågan "kan man köpa den här till någon som är fet, hallå, jag vill köpa en present till en vän och hon är fet, passar den här då?" Tja, oavsett hur stor man är så är det väl fortfarande skillnad på en XL och en XXXL, eller?
När hon sedan dök upp i kassan sa hon till mig att "du ska vara glad du, som är smal, när jag var ung hade jag samma storlek som dig men se det går inte nu längre, nejnej, inga dieter fungerar längre seddu. Men när du blir gammal blir du också fet och ful!
Jag kunde inte hålla mig för skratt. Och när hon förstod hur det lät kunde hon inte heller riktigt göra det och sa: "Inga vidare framtidsutsikter jag ger dig va?" Jag skrattade lite till.
Ibland undrar jag vart människosläktet är på väg..

Derby i hemstaden

2010-04-21 | 23:01:45


Vi hamnade på platserna precis brevid Malmö´s ståplats och där var det fullt liv. Iaf i början..

Igår var jag hemma i Helsingborg och gick för första gången på fotboll på Olympiastadion. Lite spännande eftersom jag gick på Olympiaskolan hela gymnasiet och ändå aldrig har varit på en match där tidigare. Och det som var mest spännande var väl ändå att de mötte Malmö. Min "nya" hemstad.

Jag kan inte direkt påstå att jag bryr mig sådär jättemycket om fotboll, mer än att det är kul om det går bra för Sverige när det är något stort på gång. Och vilken annan dag som helst hade jag tyckt att det var kul bara ett lag från Skåne vann; MFF, HIF, Trelleborg, Hässleholm, Bjuv. Kul! Men just igår var det faktiskt riktigt roligt att kunna sitta bredvid Marcus och retas med honom för att det gick bättre för "mitt" lag.


Amsterdam/Rotterdam

2010-04-18 | 17:38:00Förra helgens trip till Amsterdam/Rotterdam var precis vad jag behövde! Vara ledig lite någon helt annanstans än hemma. Dock hann vi inte med speciellt mycket turistande. En promenad runt red light district och längs några kanaler, lite tapas och sedan vin och party party i Amsterdam. Småshopping på Bershka, riktigt lyxig sushibuffé och gratis påskprylar i Rotterdam. Så jag planerar redan nästa resa.


    

   

  

   

 


För jag ska minsann bli gudmor!

2010-04-03 | 19:29:11

Jag har ju glömt berätta! För några veckor sedan fick jag ju en alldeles nybakad liten nästkusinbebis (pyssling, brylling, tremänning??) och busfröna Vendela och Vilmer fick en lillasyster. Och nu har jag minsann blivit tillfrågad om att vara gudmor till denna lilla tös! Vilken ära! Hur det ska gå har jag ingen aning om, för sådär värst gudfruktig är jag väl inte, men jag kan säkert komma med ett eller annat gott råd på vägen. Till exempel vet jag vad man ska göra om man går vilse i skogen och så är jag en jäkel på att baka semlor (har i och för sig bara gjort det en gång, men då blev det väldans gott faktiskt).

Så nu är jag jätteglad när helst jag än tänker på det. Tex går jag och ler lite i smyg för mig själv då och då på jobb. Och så är jag nervös. Jättenervös faktiskt. För där ska jag stå framför prästen och hela kyrkan och alla ska såklart titta på mig när jag håller i bebben. Brrr. Läskigt! Jag hoppas på att så länge jag lyckas hålla styr på skakiga knän och tänker på att andas ordentligt ska det gå bra. Spännande!

RSS 2.0