Jag är en nörd

2010-11-30 | 15:02:17


Okej, idag är jag plugghäst igen. I morgon är det nämligen redovisning. Och nästa vecka är det tenta-time, så nu blir det nog en del sitta hemma i soffan och plugga. Suck. Men vad gör man inte för att känna sig duktig. Tydligen sägs det att det aldrig är så rent i Lund som i tenta-tider och det stämmer definitivt i det här hushållet också. Igår tänkte jag plugga hela dagen, men istället diskade jag, städade köket, dammtorkade, vattnade och planterade om blommor, julpyntade och städade badrumsskåpet. Duktigt..
Nä, ready, set, GO!

Besviken men mätt

2010-11-29 | 00:18:31

Vilken besvikelse! Malmös julskyltning är för tusan ett skämt! Inte ett enda litet stånd med pepparkakor eller glögg hittade jag, bara en korvmoj och ett litet bord där de sålde friterad camembert.. Precis samma sak som på Malmöfestivalen. Hur kasst är inte det?! Och bodarna där de säljer julprylar och hantverk var inte öppna utan stod igenbommade och låsta. Skumt. Kort sagt bryr jag mig nog inte om julskyltningen i Malmö nästa år utan åker hellre hem till Helsingborg och går där eller på Råå istället. Där snackar vi julmys på riktigt!

I kväll har vi ätit advents-tacos och Marcus har bakat lussekatter medan jag dekorerat adventsljusstake nummer ett med godis. I år ska vi nämligen ha två. Extra mycket julmys.


Julskyltning!

2010-11-28 | 15:41:49


Dags för julskyltning! Jag har byltat på mig tjock kofta, tjocka leggings och benvärmare. Nu ska här drickas glögg, ätas pepparkakor och lyssnas på julmusik! Och eventuellt kanske shoppas lite julkrafs, för det är jag faktiskt ganska dålig på. Julpynt är inte riktigt min grej, jag tycker att det lätt kan bli lite för mycket. Och så går tiden alltid så snabbt att när jag väl får för mig att pynta är julen redan över..

Julstjärnan är uppe!

2010-11-27 | 22:03:09



Efter lite meckande och klättrande är nu julstjärnan uppe. Och hänger jämnt, mycket viktigt! Jag är hemskt nöjd med att ha hittat en stjärna som stämmer så bra med färgerna på våra sängkläder. Det är det mysigaste med att det är så mörkt på vintern - alla fina lampor och ljus. I dag har jag jobbat hela dagen och julhandeln har verkligen börjat ta fart kan jag tala om. Men i morgon är jag ledig och då ska jag minsann gå på julskyltning. Myys!

Snöbollskrig

2010-11-27 | 10:42:18

Jag gillar Hemtex nya reklamfilm.



Nu ska jag jobba. Fast jag vill inte egentligen. Usch och suck. Så känns det lite. Jaja, ut i snön!

Vinterskor

2010-11-26 | 13:39:44

Igår var jag och Sofia ute på en liten shoppingtur och som vanligt när hon och jag är ute blev det lite mer shoppat än vad som var tänkt. I vilket fall som helst så behövde jag verkligen desperat ett par nya vinterskor, eller snarare snöskor. Här i Skåne är vi ju av någon anledning aldrig riktigt förberedda när snön väl kommer så det slutar ju med att man mest halkar runt som en annan Bambi och fryser om fötterna. Så klart råkade det istället bli så att vi köpte tre par var.. Så idag har jag invigt mina nya, varma och framförallt halkfria vinterpjucks. Jag är mycket nöjd, fem solar!


Middag!

2010-11-25 | 20:54:14

Enligt tallriksmodellen?


Mums!

Kodak-moment

2010-11-25 | 14:34:27

Jag har anmält mig till en tävling där man kan vinna en resa, så det vore väldigt snällt om ni skulle vilja gå in och rösta. Naturligtvis bara om ni tycker att jag borde vinna så klart.. (Fast jag kan då inte se någon anledning till varför inte..) Det här är bilden jag tävlar med:


Den är tagen sommaren 2009 på Mykonos. Vi satt på en restaurang som bokstavligt talat låg i vattnet. Större delen av dessa hus ligger tydligen och flyter ovanpå vattnet, precis som i Venedig. Just när vi satt där gled ett stort segelfartyg förbi i solnedgången.

Här är länken som ni kan gå in på och rösta.

Foxy!

2010-11-24 | 18:31:42

Okej, på senaste tiden har jag spenderat en del timmar med att spana på uppfödare som säljer Norsk Skogkatt och tittat på bilder på kattungar. Jag är såå sugen på en liten söt, som sedan blir en stor och lurvig, kisemis. Det har ju mer eller mindre varit en dröm sedan vi flyttade från landet när jag var en sådär 7 år gammal så jag tycker faktiskt att jag väntat länge nog. När jag nu satt och spanade runt på olika bloggar hittade jag något annat som bara får mitt hjärta att snörpas ihop och gråta lite av sötöverdoserande. Låt mig presentera:



En Fennec-räv. Söt eller vad? Och tydligen är det inte helt ovanligt att folk runt omkring i världen, och så klart speciellt i USA, har sådana som husdjur heller. Personligen är jag väl inte helt okej med att man gör vilda djur till husdjur om det nu inte är nödvändigt. Dessutom verkar det vara ganska olagligt i Sverige. Vettig regel. Men så sööt!

Bildlänk.

Längta bort?

2010-11-24 | 13:51:40

Okej, jag bad om snö och snö fick jag. Fast jag längtar mest tillbaka till Paris och soliga höstdagar. Aldrig är man nöjd..

Simningen med barnen igår gick hur bra som helst. De skulle simma 200 meter och visa att de kunde dyka från kanten och de var så duktiga så! Sedan fick de leka fritt. Väldigt uppskattat både från små-scouterna och stor-scouterna kan jag tala om. Jag tror vi busade minst lika mycket som de gjorde. Direkt efter var det flera stycken som undrade om vi inte kunde gå dit igen - det kan man väl kalla lyckat om något!

Lanvin Lanvin Lanvin

2010-11-23 | 20:28:00

...och inte hann jag köpa något från Lanvin for H&M heller! Vilket i och för sig inte är någon katastrof, har väl inte känt mig sådär jättesugen på något och där är fanns en hel del kvar när jag var i butiken. Men jag hade ändå spanat lite på den blommiga klänningen, som så klart redan var slut. I morse försökte jag gå in och titta på hemsidan men då hade de tekniska problem. Typiskt. Men som sagt, jag klarar mig nog ändå.
Vad jag däremot tycker är mycket coolt är att de i kampanjen för kollektionen använt sig av en mycket snygg och ganska mycket äldre dam. Detta tog Rodeo Magazine fasta på och när de gjorde ett modereportage med kollektionen använde de sig också av en äldre modell. Snyggt!



Bildlänk.

Vatten vatten mera vatten

2010-11-23 | 17:48:16

Jag ORKAR inte med mer regn och slask och blött nu! Då stannar jag inne och går i ide. Eller möjligtvis flyr landet, om tillfälle uppenbarar sig. Antingen får det börja snöa och lägga sig ordentligt eller så får det sluta helt. För det finns inget kallare och tråkigare än regn. Idag har jag iaf varit lite duktig och följt med Marcus till Lund är vi suttit och pluggat hela förmiddagen. Sedan åkte jag hem och passade på att ta en liten runda in om H&M för att göra mig själv lite gladare (och fattigare) med något nytt att hänga i garderoben. Jag hittade en jättefin tunika i silke som jag är riktigt nöjd med och så fyndade jag en spetsbody på rean. Nu ska jag strax cykla iväg till Aq-va-kul och simma med mina små scouter. Det är i alla fall blött som är skoj! Ska nog passa på att sätta mig lite i bastun innan jag åker hem också. Aaah, värme!

Gagafierad?

2010-11-21 | 21:24:31

För övrigt var Lady Gaga precis så bra som jag trott. Har aldrig varit något stort fan tidigare utan tyckte mest att det kunde vara spännande att gå på konserten eftersom jag hört att de är häftiga - but I am impressed and inspired I´ll tell ya! Jag skulle kunna göra en mycket målande beskrivning av hur grymt det var, men jag väljer att istället bara säga: pretty genious! Och så kan jag länka till en sida med en massa recensioner som säger det bättre än jag skulle göra. Jag menar, en person som kan göra en sån här video bjuder nog på en pretty crazy show:


Igår kände jag mig sprängfull av inspiration och energi och åkte efter att ha jobbat några timmar vidare till Helsingborg för att göra en plåtning ihop med en gammal vän. Och jäklar vad bra det blev! Jag är så nöjd och hoppas på att få ett smakprov snaart som jag kan visa upp!

Söndagsmys

2010-11-21 | 20:15:59


Vi har varit på hockey och Malmö vann med 6 - 1. Bra bra. I slutet av sista perioden var det ju redan klart att vi skulle vinna så då satt jag mest och längtade efter att komma hem och sitta i soffan med en kopp te och tända ljus. Och nu sitter jag här alldeles själv i lugn och ro någon timme medan Marcus spelar innebandy. Mys. Rådet jag fick i min fortune cookie var:

"It is a funny thing about life; if you refuse to accept anything but the best, you very often get it."


Värt att tänka på.

Kvällen i bild (för mer orkar jag inte..)

2010-11-20 | 00:33:17


Lady Gaga tonight!

2010-11-19 | 13:02:24


I kväll ska vi se Lady Gaga på Arenan och det kommer bli häftigt, for sure! Jag hoppas på: galna kläder, galen scenshow och gärna mer i samma tema, typ fyrverkerier inomhus eller gratis kroppsstrumpor till alla i publiken. Om en timme slutar Sofia jobba och då tänker jag bjuda på Taco-gratäng och alkoholfri cider. Måste ju tänka på bebben också. Själv tar jag nog mig ett glas vin eller två i våra nya rosa vinglas.. Mums!
Vilken kväll det kommer bli!

Bildkälla.

Alldeles liten och bortglömd?

2010-11-18 | 23:59:00

På tal om städning är det inte bara mitt hem och min man som inte riktigt fått tillräckligt med uppmärksamhet på senaste tiden. Min stackars hamster Kurt har också fått lida. Så idag (över)kompenserade jag lite och köpte nytt spån och ny mat och så fort jag kom hem satte jag igång att fixa. Kurtan blev alldeles till sig, och under kvällen har han vaknat i alla fall ett par gånger och bara tagit en runda i buren för att, som jag ser det, spana på all renhet och sedan gå och lägga sig igen. Kort sagt tror jag att han är lyckligare än på länge. Jag vet inte riktigt om det borde kännas bra eller dåligt..

Lite suddig men glad.

Städa städa varje fredag å så varje jul..

2010-11-18 | 23:04:05


x + y = ny dammsugare.

I alla fall när:
x = se annons i Metro om bra dammsugare till halva priset (endast idag!)
och
y = senare på dagen komma hem, vilja städa men inte våga av rädsla för att dammsugaren ska börja brinna eller trilla sönder

Nu är vi alltså ägare till en styck ny, fin, tystgående, lila dammsugare, som enligt beskrivningen ska vara hur bra som helst, hör bara: 12 meters räckvidd och otrooolig filtrering så att till och med allergiker blir nöjda - hur bra låter inte det! Den kommer i och för sig inte förrän i februari eftersom den är slut i hela södra Sverige. Men vilket klipp!

Själv måste jag säga att jag mest är nöjd med att den för det första: är lila, och för det andra: blev billig billig. Hur kul är det att slösa pengar på en dammsugare liksom?

Grönt är skönt blått är flott gult är kult

2010-11-17 | 21:58:55


Veckans redovisning är över och jag kan ta mig ut ur min karantän och slappna av en liten stund. Innan det är dags att förbereda inför nästa veckas uppgifter. Just nu läser jag en kurs som heter "European Union: Institution and Politics". Mycket intressant men mycket tung läsning - allt på engelska. Kul också när man beställer en bok lagom när kursen börjar och den kommer dagen innan första redovisningen. Som tur var hade bibblan ett äldre ex av en gammal upplaga som jag kunde kika lite i innan. Nu ska jag mysa med min man för det har jag inte haft tid med de senaste kvällarna. Stackarn!

Hellre Barbra än hest..

2010-11-16 | 16:09:01

Jag vill hellre:


än vara:


Men ibland måste man vara plugghest, oavsett om man vill eller inte.
För efteråt känner man sig som duktighest.

Bildlänk.

Helgen i bilder

2010-11-15 | 13:44:24


MFF-grabbarna ute på isen och visar upp bucklan.


På väg till Casinot efter ett par GT. Johan med ett sadel-skydd på huvudet, Jimmie med aningens underbett, Marcus med stora näsborrar och Jocke som inte vill vara med på bild. Och så jag då..


Inflyttningsfest hos Jarlmo. Huvudpersonen himself i mitten och numera-nyktra-byggarbetar-kocken Alex som snart öppnar sin första egna restaurang till höger. Och så jag och Alicja då såklart.

Full rulle hela helgen..

2010-11-15 | 02:21:54

Det har varit en händelserik helg kan jag tala om! Jobb i dagarna tre, hockey med Marcus mamma och familj, drinkar hemma hos oss följt av ett litet besök på Casino Cosmopol, gåsamiddag på Vellinge-gästis med Marcus farmor och pappa med familj, inflyttningsfest hos Jarlmo, pub-häng på irländsk bar och sedan traditionell avslutning av lördagsnatten på Burger King. Dessutom har vi haft halva-reapriset på jobb, vilket innebär extra mycket stök och stress. Ikväll hade jag hoppats på en riktigt latmaskig myskväll, men Marcus har nog fått i sig något skumt och har inte mått så bra. Så här sitter jag klockan halv tre och glor på tv. Dags för sängen kanske..?

Döskalle med bling

2010-11-11 | 20:06:42


Kolla in min nya, coola ring - en döskalle med massa blingbling. Mamma kommer bli avundsjuk iaf..

Längesen..

2010-11-11 | 15:25:57

Ni som missat tv-serien "Så mycket bättre" måste verkligen gå in på tv4´s hemsida och kolla förra avsnittet. Och börja för tusan följa det! Lätt det bästa jag sett på tv på LÄNGE.


Har en ny favorit med Petter. Underbar. Och tydligen är den baserad på en av mina favorit-böcker; "Kärlek i kolerans tid" av Gabriel García Márques.

Life is a masquerade!

2010-11-08 | 17:30:36


Jag vet att Halloween är över, men jag vill gå på maskerad! Vem säger att det bara är okej att klä ut sig en helg om året? Jag älskar maskerader och det är ett helt år sedan jag fick klä ut mig sist - med andra ord borde det vara dags snart! Att försöka plugga när man är uttråkad ger en massor av fantastiska idéer som ni ser.. Någon mer som är sugen?


Bildlänk 1
Bildlänk 2

Gubben i lådan

2010-11-08 | 10:11:00


Oh så bra! Jag gillade Snook också när det begav sig och nu verkar det ha uppstått någon typ av fight mellan de som föredrar Daniel och de som gillar Oskar. Själv gillar jag båda och ser ingen anledning att välja. Musik är musik och alla gillar olika, det finns ingen poäng att bråka. Speciellt inte om två killar som spelat ihop i typ tio år..

Harmonisk söndag

2010-11-08 | 01:20:00


Idag har jag haft en underbar, harmonisk söndag trots att jag gick och la mig sent och trots fotbollsduell mellan mina båda städer. Började dagen med finfrulle hemma hos mamie och sedan gick vi ner till Pålsöbaden och bastade och nakenbadade i havet. Så skönt! Efter det kände jag mig som en helt ny och sprillans ren människa. Sedan kunde jag så klart inte undgå att hamna på en bar som visade fotboll, men det blev en liten sådan nere vid havet som heter "Ro". Mycket passande. Där åt jag fisksoppa och drack en god, torr cider. Ni hör ju själva hur det låter: så jäkla vuxet och som taget ur vilken självhjälpsbok som helst. I morgon ska jag ta sovmorgon och sedan är det plugg som gäller.

Oh what a night!

2010-11-07 | 05:16:05

Ojojoj vilken trevlig kväll och natt jag haft! Med middag och häng hemma hos Johi och sedan både bar och klubb. Nu är jag alldeles trött och ska krypa till kojs. Bra att kunna sova hemma hos mamma när man vill kunna åka "hem" och busa lite sådär någon natt. Döbra. Gonatt!

Ps: Ska man ta det som en komplimang när en man kommer fram till en och säger att han är mycket större och lätt kan tränga in en i ett hörn och typ, jag citerar: "vara både väggar och tak" så att man inte kommer undan? Och sedan följer upp detta med att säga att han kan tänka sig att äta upp en? Jag vet inte om jag blir så imponerad, kanske mest rädd..?

Lite Bergman kanske?

2010-11-06 | 11:21:58

Harriet Andersson i "Sommaren med Monika"

Bibi Andersson och Liv Ullman i "Persona"

Här sitter jag alldeles nyvaken och funderar på att jag aldrig sett någon film av Bergman. Vadan detta undrar ni då? Jo, det första jag såg när jag satte på tv´n  var skådespelerskan Harriet Andersson som satt i Tv4-morgon och pratade om Bergman. Och då insåg jag att jag måste ju faktiskt se åtminstone EN Bergman-film. Att inte ha sett någon av är ju lite som att inte veta någonting om svensk filmhistoria och det betyder ju också att man missar poängen till många skämt, diskussioner och jämförelser, eftersom folk ofta refererar till hans verk. Som här t.ex i en av mina favoritfilmer "Yrrol":


Så alltså, note to self: se Bergman-film snarast!

Bildkälla 1 och Bildkällla 2.

Dagens Monki

2010-11-06 | 01:24:58

New From Monki


Kanske, kanske inte, ska jag ha min nya top från Monki i morgon kväll. Ännu har jag inte riktigt bestämt mig, men fin är den i alla fall.

Dagen med grabbarna

2010-11-06 | 00:26:44

Nya modet: headset i håret?

Idag har jag först jobbat och sedan både lunchat och fikat med mina allra sötaste "grabbar". Vi har shoppat lite och pratat mycket. Sedan har jag ätit födelsedagsmiddag hemma hos Marcus mamma´s familj. Nu är det strax dags för sängen för i morgon är en fullbokad dag. Då ska jag hem till Helsingborg och mysa för Johan bjussar på trerätters och sedan blir det väl en drink på någon bar eller två följt av party all night long. Möjligen.

Eller som öronprydnad?

Små små tår

2010-11-04 | 23:01:28


Just nu hemma hos oss: Marcus pratar i telefon, jag målar. Nu: CSI.

Inte ett moln, så långt ögat kan nå..

2010-11-04 | 22:28:22

Tentan är över och jag är en ny människa! Dessutom har jag fått min senaste beställning från H&M och är mycket nöjd. Det enda som smolkat min himmel aningen ikväll är att jag varit tvungen att spendera ungefär 650 kronor på skolböcker lite sådär oplanerat. Jag som trodde att jag hade fått tag i rätt böcker på biblioteket, men nej. Den ena var rätt författare men fel titel och den andra hade de ingen tillräckligt ny upplaga av. Trist trist. Men som sagt: ikväll är det svårt att göra mig sur på riktigt.

Up your´s!

2010-11-03 | 11:48:10

Åh herregud jag klarar verkligen inte av Tyra Banks! Hon är så up-her-ass-into-herself att jag knappt orkar se henne. Dessutom har hon inte direkt någon självdistans utan lyckas alltid vinkla allting för att följa hennes egen åsikt. Och de gäster som försöker svara annorlunda än det hon vill få fram eller har en annan åsikt blir i princip dumförklarade, för hon är ju såå streetsmart och har sett sååå mycket av världen att ingen annan ska komma och snacka.. Suck. Nu ska jag gå till jobb. Så då slipper jag fundera mer på dålig daytime-tv. Great.


Bildlänk.

Take a break!

2010-11-02 | 21:59:22

Nu pratar jag med morbror Petter i telefon och njuter av att bara kunna sitta framför datorn en stund utan något jag "måste" göra. I och för sig skulle jag behöva plugga lite till inför tentan på torsdag, men jag ger mig själv en liten rast. Jag har nämligen varit ganska duktig och suttit på Malmö Högskolas bibliotek med Zara och Klara och pluggat hela dagen. Nåja, snackat har vi också gjort en del, men jag har ändå varit duktig! Sedan har jag och Marcus varit på Elysée och ätit plankstek tillsammans med Jimmie och Nathalie. Mysigt!

Såhär fint var det när jag skulle cykla hem i kväll. Är träden inte lite extra vackra just i år eller är det bara som jag inbillar mig? Nu har i.a.f vinden blåst ner så mycket gula och orangea löv på trottoaren att man knappt ser asfalten under. Fint!

H.O.C.K.E.Y HOCKEY!

2010-11-01 | 22:25:02


Jaha, ja allting kan väl inte gå rätt samma dag antar jag. Men trots att MIF förlorade har det varit en riktigt mysig kväll, med middag och vin och sedan hockey och en massa snack. Nu är jag trött och ska streama andra avsnittet av "Så mycket bättre" innan det är dags att krypa till kojs. Mys!

Jag hann!

2010-11-01 | 16:18:01

Jag är KLAAAAAR!! Och jag hann i tid. Pju! Nu är jag ungefär såhär glad:


Nu ska vi gå på hockey!

I mitt sovrum just nu

2010-11-01 | 10:07:58

Det är tur att Marcus är i Växjö och jobbar med att bygga mässa och sover borta, för han hade inte fått plats i sängen i natt ändå. Den är nämligen full med böcker och papper och så har jag riggat en extra stark skrivbordslampa som extra ljuskälla. Nu börjar det närma sig..

Skalbaggsdricka?

2010-11-01 | 01:30:30

Ok, här sitter jag fortfarande och har bestämt mig för att här ska minsann inte sovas förrän jag:

A: Stupar
B: Blir färdig

Skulle jag mot förmodan stupa har jag satt en gräns på max två timmars sömn innan det är dags att vakna och fortsätta. Det gäller att ha en plan.
Under tiden kan ni andra roa er med de här underbart underhållande klippen från en utav mina favoritfilmer från åttiotalet. Enjoy!



RSS 2.0