Lips!

2011-01-31 | 23:55:53


Jag hade inte alls tänkt shoppa idag. Trots det kom jag hem med ett nytt, rött läppstift och en penna. Och en ny väska. Och en skidjacka. Och ett par yogabyxor - som jag i och för sig planerat att köpa. Det är farligt att vara medlem i klubbar så att man får rabatt och det är farligt att jobba i butik..

Bilden: Make up stores lipstick "china red" och lippencil "russian" - mina nya sminkvänner.

Dagens: plugg och jobb

2011-01-31 | 11:47:58


Varför är det alltid som tråkigast att plugga när man måste? Jag bytte redovisningsdag för att se om böckerna kommer idag. Då hinner jag förhoppningsvis titta igenom en av dem tills i morgon. Hoppas hoppas. Annars får jag slänga ihop något lite löst av vad han snackar om på föreläsningarna. Dock har han en tendens att dra ut på allting han pratar om, så att en enda liten förklaring kan ta tio minuter helt i onödan. Kanske borde göra likadant själv på redovisningen, då är det ju inga som helst problem att få ihop det. Dock föredrar jag att ha något vettigt att säga när jag ska prata inför folk..

Dessutom ska jag jobba idag. För första gången på en vecka. Ska faktiskt bli riktigt skönt att vara lite bland folk och så klart att träffa tjejerna på jobb. Kul!

Bildlänk.

<3 Polaroid

2011-01-30 | 15:58:07


Lyckan är gjord när man sorterar och sorterar och sedan råkar snubbla över något riktigt fint. Som man sedan dessutom får lov att ta med sig hem i utbyte mot en fjantigt liten peng. Och den fungerar! Made my day.

Early in the morning..

2011-01-30 | 08:54:18


Det är så skönt att vi går mot ljusare tider! Idag har jag gått upp klockan åtta för att försvinna iväg på loppis-sortering inför den årliga vårloppisen, och när jag klev upp var det redan ljust. Underbart! Nu hade jag inte haft något emot att stanna hemma och mysa med min älskling. Göra lite mys-frulle och dricka lite varmt te. Men det har jag inte tid med..

Bildkälla.

Vita Converse

2011-01-29 | 17:28:00


Jag har efter många om och men tvingats försonas med tanken att jag eventuellt måste köpa mig ett par nya vita Converse till sommaren. De gamla är nog helt enkelt för slitna.. Ett sista återupplivningsförsök kanske är på sin plats, men jag tror tyvärr att jag måste inse faktum. De har gjort sitt. Nu återstår bara att bestämma vad jag ska göra av de gamla. Spara och glasa in? Kremera och begrava under ceremoniella former? Spara i en låda förevigtochevigt? Så många minnen, så mycket historia!

Duktiga dagen?

2011-01-29 | 12:47:05

Idag ska jag vara duktig. Jag ska fortsätta rensa och organisera i garderoben, titta igenom de föreläsningar som kommit upp och förbereda inför måndagens redovisning, städa lite och träna.

Jag pluggar ju på distans och har ständiga problem inför första redovisningen i samtliga delkurser. Jag lyckas nämligen aldrig få tag i böckerna i tid, för det tar alltid Bokus två veckor att skicka beställningarna. Och skickar man efter böckerna för tidigt så att man redan har dem hemma så gäller inte returrätten längre, vilket är hopplöst eftersom de böcker som står på boklistan inte alltid är nödvändiga. Ibland kan det stå tre böcker på listan, som på förra kursen tex, och när det väl börjar visar det sig att en bok är huvudbok, en är en sammanfattning av samma bok och en är en tilläggsbok. Förra gången hade jag alltså beställt alla tre böckerna och fick istället skicka tillbaka. Det har resulterat i att jag fortfarande inte fått tillbaka mina pengar utan istället fick ringa dem igår och påminna. Då sa hon som svarade bara att "ja, den kom ju in så sent.. Men jag ringer o säger till att de sätter in pengarna lite snabbt". Jaha, men om jag inte ringt då, inga pengar? De borde ju ha haft boken nu i en sådär tre-fyra veckor, kunde de inte i alla fall hört av sig..?


Nej, nu: Yoga!

Bildkälla.

Gammal sång..

2011-01-28 | 19:42:57


Hittade en bild på facebook som en make-up artist jag jobbat med lagt upp och som jag av någon anledning lyckats missa. Den är från när jag gjorde Bea Szenfeld´s Swimwear collektion för ett par år sedan. Fler av bilderna kan man hitta på hennes hemsida, inte denna dock för den var kanske inte bra nog, men jag tyckte faktiskt den var riktigt fin. Lite egobegoboost såhär på fredagskvällen..

Kamikazekaniner

2011-01-28 | 16:09:20

Hur kan någon så söt vara så angelägen att ta livet av sig? I vilket fall som helst så ÄLSKAR jag kamikazekaninerna. Perfekta att ha liggande framme när man har folk över, eller bara förgylla sin egen tillvaro med lite. Döm om min förvåning och stora glädje när jag hittade en samlingsvolym, med båda böckerna + några extra självmord, på Åhlens för en vecka sedan. Lycka!



Det roliga är att de alltid väljer de mest långsökta sätten att dö på. De som tar riktigt lång tid och kräver mycket planering och exakthet. Roligare än såhär blir det inte.

Canon 1000D - my new baby

2011-01-28 | 14:57:06


Jag har äntligen beställt min systemkamera! Wiii! Och nu är jag lite sådär som ett barn på julafton som hoppas att tomten ska komma snart! Kan inte vänta 1-3 vardagar, jag vill ha den NU!
Det blev till slut en Canon EOS 1000D. Jag läste runt lite på olika jämförelse-sajter och det verkar vara en bra nybörjarkamera. Dessutom fick man två olika objektiv som man kan leka med. Inte helt fel. Det känns extra bra att det är allt mitt extrajobbande i december som gjort det möjligt och då känner man sig lite extra duktig på något vis.. Snart ska jag förpesta min närhet med tusen foto-frågor och konstanta kamerablixtar - ingen kommer undan!

Ack denna längtan!

2011-01-27 | 20:53:04


Ååååh, nu kan jag inte sluta tänka på sommar och sol och gräs och tunna kläder! Och ingenting blev som det skulle idag heller, jag som tänkt vara så duktig och börja plugga, ringa en massa viktiga samtal och göra en hel hög annat nyttigt. Jag har i och för sig börjat sortera i garderoben och faktiskt både slängt några grejer och plockat ut lite som ska säljas på tradera. Alltid något..

Bildlänk.

Rea på peace

2011-01-27 | 18:00:44


Ett utav gårdagens rea-fynd. Gillar´t! This summer I turn hippie, oh yes!

Det märks väl inte att jag längtar efter sommarn, eller?

Inget spännande idag - jag är för trött!

2011-01-26 | 23:26:13

Idag hade jag tänkt ta en lååång sovmorgon efter gårdagens 50-års fest. Vi träffades redan klockan två för lunch på "Årstiderna" och sedan flödade champagnen och vinet fram till klockan ett på natten, då vi som sista personer begav oss hemåt. Då behöver man lite sovmorgon.
Klockan 8:15 ringer min mobil. Det är chefen. "En av tjejerna har blivit sjuk, kan du jobba? Det räcker om du kommer in vid elva." Jahapp, så var det med den sömnen. Sedan har jag rea-fyndat lite, myst med tacos och "Dum, dummare" med Jimmie och Nathalie, och så Marcusen så klart, och nu är jag fullständigt slut! Så sorry, men idag blir det inga spännande bilder eller kreativa inlägg, för nu ska jag sova!

Ojsan!

2011-01-25 | 08:03:00

Ojsan, jag blev visst kvar i Helsingborg en natt till.. Igår kväll träffade jag tjejerna och vi kunde inte riktigt slita oss i tid. Helt plötsligt var klockan ett. Men oj så trevligt! Plockmat och skitsnack hela kvällen, precis som in the good old days. Nu ska jag alldeles snart hoppa på ett tåg tillbaks till Malmö och äta lite lyxfrulle med skruttan Sofia och hennes stora bebismage och sedan är det full rulle som gäller hela dagen! Marcus mamma fyller nämligen jämnt och det ska firas ordentligt som det sig bör. Redan klockan två ska vi ses på Årstiderna för middag och sedan tror jag inte vi är hemma förrän någon gång mitt i natta. Jag vet nästan vad jag ska ha på mig.. Gah!

Böcker böcker böcker

2011-01-24 | 10:00:00

New books

Lite nya böcker är på väg hem till mig. Man måste få roa sig med något fastän man borde läsa studielitteratur mest hela dagarna. Det är så mycket man borde. Speciellt boken om Japans historia ser jag fram emot. Sedan ska jag glänsa med mina japankunskaper närhelst tillfälle ges, oh yes! Helt plötsligt är jag inne i en period när jag hittat hur mycket böcker som helst som jag skulle vilja läsa, helst nu på en gång. Av någon anledning tror jag att det beror på att jag egentligen inte har tid. Så fungerar jag nämligen. Typiskt.

It´s crazy I tell you!

2011-01-24 | 08:21:32


Här sitter man i godan ro på morgonkvisten och spanar runt på en av sina nya favoritsidor, som jag för övrigt tänkt tipsa om, och vad hittar man helt plötsligt om inte en bild av sig själv! Det var jag inte riktigt förberedd på. Gaalet I tell you!

Hemma hos mamma

2011-01-24 | 02:12:43

I natt sover jag hemma hos mamma. Jag och Marcusen har varit på födelsedagskalas i Helsingborg och eftersom jag skulle hit för middag och mys i morgon med tjejerna så kändes det mindre lönt att åka fram och tillbaka. Mamie och jag har mest suttit och snackat och slappat och försökt smälta all smörgåstårta vi ätit. Mysigt att bara umgås lite. Speciellt efter allt bus och kaos och höga ljudvolym det innebär att sällskapa med fem småbarn i en tvåa i fyra timmar.. Fantastiskt roligt bus och kaos i och för sig, men efteråt är man tröttare än man trott möjligt. Nä, nu tror jag det är dags att sova. Mamma har lovat frukost innan klockan sju.. Gonatt!

Regardez le petit bourdon!

2011-01-21 | 23:10:19

Marie Antoinette - summer


Kan man annat än älska "Marie Antoinette"? Kakor, klänningar, skor och rockmusik - kan det bli bättre? Dessutom älskar jag scenerna då hon rymmer ut till sin lilla stuga på landet och matar höns och plockar ägg, dricker alldeles varm, färsk mjölk och klappar det gulligaste lilla får jag någonsin sett. Och bjuder dit sina vänner på riktiga trädgårdsfester i stora tält kompletta med kristallkronor och ljus i silverkandelabrar. Efter att ha suttit och tittat på de här bilderna önskar jag bara att våren ska komma riktigt snart och att sommaren blir riktigt lång. Längtar!

Wild things

2011-01-21 | 01:17:35


Reminds me of "Where the wild things are" - love it!

Duktiga dagen

2011-01-20 | 23:44:26

Tentan är avklarad och jag kan pusta ut, pju! Tanken var att jag skulle träna lite i eftermiddags, men istället blev jag sittande i soffan med datorn på magen. Nu skämmer jag bort mig själv med lite glass och chokladsås till Criminal Minds. Marcus är i Göteborg över natten, han har tittat på kvällens handbollsmatch live med sin far. Tråkigt för mig för fram till nu har det mest varit skit på tv. Men jag har iaf varit lite duktig och beställt alla böcker jag behöver inför nästa kurs, som startar nästa vecka. Lite över tusenlappen blev det för fyra böcker, jahapp. Och om en sådär fyra veckor är det dags att beställa fler för då är det dags för nästa kurs. Tur att studielitteratur är så billig för studenter är ju så rika!

Nu ska jag nog sätta mig med en bok. Har längtat efter att kunna läsa något annat än kurslitteratur så nu får jag passa på under helgen. Mysigt!

A leopard can never change his spots..

2011-01-19 | 20:59:12

Leo jacket
Grabbarna sitter och kollar på hockey och egentligen borde jag ju plugga, men det är lite svårt att koncentrera sig med vardagsrummet fullt med folk. Istället passar jag på att bild-surfa och leta inspiration till hur jag ska kombinera lilla leo-jackan som jag fyndade i torsdags. Den kommer bli så fiin till våren!






Gomorron gomorron!

2011-01-19 | 11:03:18



Lite Yoga, lite piggelinmusik, morgon-tv och en skål yoghurt så har dagen startat! Nu ska jag fortsätta läsa om terrorister och sen är det jobb fyra timmar som gäller. Ska bli spännande att komma tillbaka till jobb, har inte varit där på över en vecka..

My new friend Yoga

2011-01-18 | 18:09:01


Ett litet p.s. så här mitt i pluggandet. Idag körde jag mitt första yoga-pass här hemma, och det känns riktigt bra! Om inte annat känner jag mig duktig som faktiskt kommit igång. Försöker mig inte på något super-avancerat nu i början, och det är nog bara bra. Så jag inte ramlar och slår mig.. Har ju tränat en del pilates innan och varit lite nyfiken på yoga, så jag gick och skaffade mig en dvd. Planen är att göra det ofta nu i början för att komma in i det, för att sedan kunna mixa lite med pilatesen och annan träning. Och så har jag lovat Marcus mamma att följa med henne på Bikram-yoga, alltså yoga som utövas i ett rum som är uppvärmt till ungefär 40 grader, och det låter rätt jobbigt så jag försöker vänja mig lite innan det är dags. Jag är inget fan av kvav värme eller att svettas framför folk så jag tror det kommer bli en utmaning.. Spännande!

Bildlänk.

Plugga plugga pluuugga!

2011-01-18 | 15:58:20


Gårdagens uppgift var egentligen att plugga inför tentan i "International Terrorism" som är på torsdag. Istället lunchade jag, tog en fika, shoppade lite och sedan tog jag ett glas vin på Möllan. Allt detta tillsammans med Martin för att sedan joinas av Alex. Upptagna kockar som de är pratades det självklart en hel del mat, men förutom det hann vi behandla det mesta av värde och lite till. Mycket trevligt! Så idag är det verkligen dags att sätta igång på riktigt med pluggeriet. Men jag är så lat! Som tur är läser jag istället gärna på nätterna, så i natt och igår natt har jag plöjt igenom halva den ena boken, fast nu måste jag ändå lägga på ett kol! Varför är allting så mycket mindre intressant när man MÅSTE?

The first of many

2011-01-16 | 22:39:04


I kväll har jag haft lite tid för mig själv och passat på att se en favoritfilm. En typisk sådan som inte Marcus vill se, så jag får passa på när han inte är hemma. Love love love! Sedan var jag så klart tvungen att hitta lite fina inspirerande bilder. Eller ja, återfinna snarare för de är ju inte direkt nya. Men fina. De är från Vogue och fotograferade av fantastiska Annie Leibovitz och baserade på filmen. De föreställer så klart supermodellen Natalia Vodianova tillsammans med en designer (eller duo) på varje bild, och jag tycker nog att de varit duktiga på att fånga deras olika stilar på de olika bilderna. Ja ni har säkert listat ut vilken film det är vid det här laget, eller hur, men ser ni vilka designers det är?


RSS 2.0