Grillat i solen

2008-07-30 | 00:21:40

Jenka - call me, det var alldeles för mycket frågor på en gång. Haha, tossa!

Ikväll har jag och Zara grillat och matat svanar på klipporna vid Bo01 ihop med några av hennes vänner. Det var varmt ända tills solen gick ner och jag har nog aldrig sett så många blomflugor samtidigt, de är överallt! Tog en del bilder, men såklart krånglar datorn mer än jag orkar med och jag tittar hellre på CSI än fixar med det just nu. På fredag är det dags för flytt till den nya lägenheten och efter det finns det kanske tid till annat än packning och annat fix. Tex till att uppdatera mer här. Och formatera datorn, det skulle verkligen behövas..

The dark knight

2008-07-26 | 01:12:37

Kom precis hem från premiären av "Batman - The dark knight". Det var så skönt att komma ut i friska luften efteråt, lite lagom varmt i biosalongen efter två och en halv timme med nästan 700 personer i samma rum. Filmen var riktigt bra, massa action, om man gillar det. På bio är det ju awesome, då ska det helst smälla och panga så mycket som möjligt. Typ. Jag försökte vara rättvis i min bedömning av Heath Ledgers Jokern-tolkning, men det går helt enkelt inte att låta bli att tycka att han är helt fantastisk. Jag kanske är partisk men det kan jag leva med. Vad som stör mig mest är att han alltid varit en skådis som jag hållt ett öga på och det är läskigt att tänka på hur mycket han kunnat göra efter en roll som den här. Om han inte dött. Så onödigt.

Nu ska jag titta på "28 dagar" med min uttråkade pojkvän. 

Hej, mitt namn är Astrid Lindgren..

2008-07-24 | 14:23:56

Vi hade en rolig liten tävling på jobb igår. Varje gång man sålde fick man dra en lapp ur en skål och det kunde antingen stå något bra eller dåligt. Självfallet stod det "Oj, vad synd, nu måste du ju presentera dig som Astrid Lindgren i dina fem kommande samtal" på min första lapp. Toppen. Pratar man tillräckligt fort hinner folk inte reflektera över vad man heter. Tur för mig. Pratade i tio minuter med en liten norrländsk gubbe som var himla snäll, han snackade på om Skåne och att det var fint varpå han kontrade och undrade om jag var himla tjock och ful och om det var därför jag inte kunde få något annat än ett telefonjobb. Oh ja men visst sa jag och önskade honom en trevlig kväll.


Jobbajobbajooobba

2008-07-23 | 12:34:19

Jag trivs helt ok på mitt nya jobb. Igår sålde jag som tusan, gick över min planerade försäljning med 50% och fick en liten stjärna i kanten. Idag får vi se hur det går, jag lär få högre mål så då blir det svårare. Men det är kul att argumentera med folk, det passar mig bra.

Nu ska jag dricka upp mitt te, sen ska jag försöka sätta igång med att sortera mina kläder, för vi har redan konstaterat att allt inte kommer få plats. Stackars Marcus som är tvungen att stå ut med alla mina prylar.

Skitdatorbajs!

2008-07-22 | 13:20:03

Jag får spel på den här datorn! Gaaaaaaaaaah! Sladden är sönder så jag sitter och pillar mer med den för att få batteri än vad jag får tid att faktiskt göra vad jag ska. Om en halvtimme ska jag till jobbet igen. Jag känner redan på mig att jag kommer bli lätt miljöskadad, så svarar jag något konstigt någon dag när ni ringer - bli inte rädda. Jag har inte blivit (mer) koko, jag lovar.


Kvällsdrama på Hemköp

2008-07-21 | 22:49:05

Ikväll har vi varit med om ett riktigt drama. Vi var inne på hemköp och Marcus hade precis lagt beslag på fyra stycken finfina donut´s för 10kr (vilket kap!) när plötsligt larmet går. Min första tanke var att nu måste någon försökt stjäla något riktigt stort. Ett par sekunder senare säger en röst att vi ska gå mot närmaste utgång för att det brinner i byggnaden. Jahapp. Det blev inga donut´s där inte. Ingen frukost till imorgon heller för den delen. Vi väntade utanför en stund och tittade på brandbilarna när de kom medan vi funderade på om vi skulle vänta kanske få handla färdigt, men det visade sig att det nog faktiskt brann bak på lagret och kunde ta ett tag. Så vi gick hem och letade soffor på internet istället.


Martin Timell, släng dig i väggen!

2008-07-21 | 12:07:54

Jag har helt enkelt inte haft tid i helgen att hänga vid datorn. Jag har målat och tejpat och fixat för fulla muggar. Nu är lägenheten helt vit med en mörkt röd/rosa fondvägg i vardagsrummet och känns hundra gånger frächare och större än när vi satte igång. Varför någon vill ha spygröna väggar och en tråkbrun fondvägg i en pytteliten 25 kvadratare är beyond mitt förstånd. Jag väljer helt enkelt att anta att personen i fråga valt väldigt nogrannt och sedan har det visat sig att färgen inte riktigt var lika fin när den väl satt på väggarna.

Nu ska jag sortera och packa vidare mina bokhögar och sedan är det dags att börja jobba. Första dagen på nya jobbet. Spännande!

Hiphopsnickaren

2008-07-19 | 00:51:18

Från Sandra till hiphopsnickare på fem minuter. Oh yeah.Dessutom hade vi matsäck med oss, precis som riktiga scouter. Gottgottigottgott.

 

Gott & Blandat är gott (det är liksom det som är poängen)

2008-07-17 | 22:42:49

Lämna för all del inte mig ensam med en påse Gott & Blandat för då är den snart snipp snapp slut innan någon hinner säga godismonster. Men får jag hål i tänderna har Alicja lovat att fixa biffen.

Jag finns på youtube!

2008-07-17 | 20:16:24

Ibland hittar man roliga saker på youtube. Ibland hittar man sig själv. Spännande!


Sandras snickeri AB

2008-07-17 | 17:47:11

Tro det eller ej, men jag är en jävel på att spackla. Och nej, då menar jag inte kladda med smink utan fylla igen hål i väggen med gegga. Jag kan skruva och spika också. Kanske borde öppna mig en snickeriservice?

Fixat!

2008-07-16 | 17:12:48

Nu har vi äntligen slängt ut den äckliga soffan som stod i den nya lägenheten. Marcus hade kul med att sparka av benen och mosa sönder den i småbitar. Jag skruvade ner hyllor. Sedan åkte vi till tippen och slängde allt. Dessutom har vi fixat massor av färg, så nu ska det bli fint. Vitt överallt och en mörkröd fondvägg i vardagsrummet.      

Vi passade på att njuta lite av solen på motorvägen och sedan åt vi frukost med Marcus mamie på hennes jobb. Så här mycket har vi nog inte hunnit med innan klockan två på evigheters evigheter.


Alldeles för mycket tv

2008-07-15 | 20:50:10

Nä, nu har jag sett "Skönheten och odjuren: Nördarnas revanch", "Pageant Place", sista avsnittet av "Seventh heaven", "How to look good naked", "That 70´s show", "Top model Canada", finalen av "Top chef", reprisen av Kronprinsessan Victorias födelsedagsjippo, nyheterna, "Hitta hem" och "Fashionista diary´s". Nu är jag trött på att sitta här. Jag tar en promenad. Tjipp och hej.

Snyfterier

2008-07-15 | 18:27:31

Jag kan inte titta på Extreme Home Makeover utan att lipa. Det går inte. Just nu handlar det om en familj med fyra barn, varav de två yngsta tvillingflickorna bägge lider av leukemi. En av tjejerna har blivit frisk, den andra bor på sjukhus och kan inte komma hem, för hon måste befinna sig i en skyddad miljö utan farliga bakterier. Eftersom familjen bor i ett litet trailer-hus och alla tjejerna delar rum är det inte möjligt att skydda henne om hon bor hemma hos sin familj. Kan det bli snyftigare? Gud, nu gråter jag igen...

Kolla in avsnittet här och gråt lite du med.

Frukostlunch!

2008-07-15 | 13:48:25


Städa, måla, tvätta..

2008-07-15 | 11:07:18

Marcus står och sjunger Rod Stewart i duschen. Sedan ska vi cykla och fixa färg. Vi har ett schema upplagt: idag - färg, onsdag - tvätta, torsdag - städa, fredag o lördag - städa/måla, söndag -jobba. Ingen rast och ingen ro. Men vad fint det ska bli!

Ljus och mys

2008-07-15 | 00:42:57

Jag har köpt nya ljushållare som jag fyllt med godis. Så vi har haft lite myskväll med soppa, rödvin, ost och kex. Nu ska vi sova för imorgon ska vi försöka fixa färg. Det gäller att hinna så mycket som möjligt innan klockan två.


Böcker överallt..

2008-07-14 | 23:04:44Såhär ser mitt golv ut just nu. Jag sorterar böcker. Syns det? 
Och det här är ändå inte allt...

Jobbe

2008-07-14 | 19:18:07

Jag har fått jobb! Så från och med augusti har jag två. Men eftersom jag håller på att få spader av att bara sitta här själv hela dagarna hoppades jag på att få det här också. På söndag börjar jag. Woho!

Har inte kunnat hålla mig ifrån Myrorna den här veckan heller och idag har jag handlat ännu fler nya böcker.. Nya böcker som inte kommer få plats i den nya lägenheten. Eller jo, men jag får kanske plocka bort några andra. Marcus undrar hur tusan jag ska hinna läsa allt, han tycker inte alls att jag borde köpa en enda ny bok förrän jag läst de jag har. Han fattar ju inte alls hur det funkar det där.. Haha.  

Just nu läser jag "Världens dåligaste språk" av Fredrik Lindström. Sjukt bra om man är intresserad av språk, litteratur och skrivande. Har redan gett mig lite av en annorlunda syn på skrivande och vårt svenska språk. Många fina tankeväckare där. 

Jag är tvungen..

2008-07-14 | 18:42:21

Bara för att vara sådär äckligt jävla sötsliskigt snuttig. Men den är ju så söt!


Babylycka x2

2008-07-13 | 23:23:00

Nu har de fått två till. Congrats. Jag kan inte låta bli att tycka om Angelina. Med tanke på hur hennes liv ser ut är det beundransvärt att hon engagerar sig så mycket personligen i så pass många välgörenhetsprojekt. T.ex väljer de att sälja de första bilderna på sina bebisar till en tidning och skänker pengarna till välgörenhet, så att inte paparazzifotografer ska få tillgång till de första bilderna. Egentligen är det väl ganska tragiskt att några bilder på en unge kan anses vara värda så mycket pengar över huvud taget. But that´s the way it works. Och är nu någon beredd att betala för det kan nog några stackars svältande barn ha större nytta av pengarna än en paparazzi i Hollywood.

Höst igen, flytt igen

2008-07-13 | 22:00:47

Nu har vi fått nycklarna till den nya lägenheten, så i veckan ska det förhoppningsvis målas och städas. Och packas.. Fun fun fun. Vi har redan räknat ut att jag inte kommer få plats med alla mina kläder och böcker. Jobbigt. Men men, vad gör man? Förhoppningsvis ska vi inte bo där så länge utan hitta något annat i första hand så snabbt som möjligt, så jag får väl stå ut. Så länge vi får plats bägge två klarar jag nog vad som helst, iaf ett litet tag.

Svensk sommar när den är som bäst..

2008-07-13 | 16:57:38
Här vaktar Carola!

2008-07-13 | 15:47:15Trots att festen igår slutade relativt misslyckat fick vi oss iaf ett gott skratt i trappen. Roliga grannar. Vi kanske skulle ha ringt på och kollat om de ville joina oss, då kanske kvällen hade slutat annorlunda?

Himlen är oskyldigt blå

2008-07-12 | 14:05:35

Här ligger vi utanför Marcus farmors sommarstuga i Gislövs läge och solar. Mmmyyys! Ikväll ska vi till Helsingborg och träffa alla brudarna. Jannie är hemma och det måste firas. Såklart finns inget bättre sätt än att precis som på den gamla goda tiden först förfesta hemma, avsluta med dans på vardagsrumsbordet och sedan sticka ner till Tivoli och fortsätta dansa all night long.


Klänningen

2008-07-10 | 23:27:16

Jag har hittat en helt underbar klänning på Asos och såklart är den utsåld i alla storlekar. Eftersom jag inte har ett korvöre på fickan är det kanske lika bra. Fast det känns ändå inte helt okej..Tivoli

2008-07-10 | 23:03:53

   
   

Dyrt ögongodis

2008-07-10 | 13:24:55Hade jag haft riktigt fett med pengar hade jag köpt de här örhängena. För face it, de är supersöta. De kostar dock cirkus 27300 kronor och är från Dior. Ibland önskar man att pengar växte på träd. Eller iaf i en av mina blommor. Jag tycker att jag alltid har tagit väl hand om mina orkidéer, är det inte på tiden att de börjar blomma tusenlappar..?

Fortsättning följer..

2008-07-08 | 00:25:33

Idag har vi varit på Tivoli, men det berättar jag om imorgon (eller ja, senare idag) för det finns fina bilder. Och dem orkar jag inte lägga upp nu. Alla ivriga får helt enkelt lägga band på sig..

Den lilla gubben i skogen

2008-07-06 | 21:05:03

Vi sitter och tittar på en dokumentär om en liten gubbe som lever i ett litet hus vid skogen på gammeldags sätt sådär som de gjorde förr. Han har sin skog och jord och några hästar. En liten liten gubbe alldeles ensam i skogen. I världen känns det nästan som, han lever ju som de gjorde för 100 år sedan och det finns nog inte många i Sverige idag som lever i samma värld. Ingen värme och vatten i huset och inga moderna maskiner att bruka jorden. Det känns lite vemodigt att tänka att när han inte orkar längre kommer allt försvinna och någon annan kommer förmodligen ta över, kanske riva hans lilla hus, ta över marken och köra med traktor på hans potatisåker. Kanske bygger någon en pool och ett garage.

Sitta hemma ensam

2008-07-03 | 21:41:45

Det tråkigaste som finns är att sitta hemma hela dagarna när alla andra jobbar och solen skiner ute. Man vill ut, man längtar ut, hela kroppen skriker bara ut ut UUUT. Men så himlarns skojsigt är det inte att hänga i parken med sig själv dag ut och dag in. Speciellt inte när man lätt får en alldeles för röd hudton efter en timme eller två. Gah! Fast idag har jag haft det väldigt mysigt. Badat lite och solat lite och legat i skuggan och läst. Imorgon slipper jag vara ensam alls. På måndag har jag en jobbintervju. Jag behöver ett sommarjobb innan jag blir galen.

After work

2008-07-02 | 21:00:12

Nu sitter jag och Zara här och tittar på någon mamma-dotter-skönhetstävling medan vi äter cashewnötter och dricker rödvin. VI har haft det mysigt i solen på Koi´s terass på lilla torg, med gratis vin och mat och trevligt sällskap av Blondie och Gunde. After work is the shit.

RSS 2.0