True Blood

2009-09-30 | 23:08:16



Vampyrreklam?

Dagens avsnitt av "True Blood" - mycket bra. 

Bild.


Lillebror, bapapaaa..

2009-09-30 | 00:51:53

Ikväll har jag pratat med min bror. Det händer inte sådär jätteofta för han har bott i Amsterdam de senaste två åren och det är dyrt att ringa både till och från utlandet. Men i söndags flyttade han och flickvännen till Gran Canaria så nu ringde han för att berätta att resan gått bra. De hade lyckats få tag i någon som kunde ta hand om deras orm typ dagen innan de åkte. Katten fick de med sig, han fick åka i en specialbur på flyget och är numera också bosatt i Spanien. Jag är lite avundsjuk, jag skulle inte ha något emot att bo i Spanien ett tag. Iaf över vintern, den är ju inte direkt jätterolig här hemma. Jag får väl passa på och åka och hälsa på helt enkelt. Men det får bli efter NY, "the big apple" är prio ett!

Sedan trillade jag in på den här videon på youtube och kom att tänka på min bror igen. Vi älskade "Luftens hjältar" och tittade alltid på det när vi var små. Rent allmänt tittade vi på grymt mycket tecknad film. Det borde man kanske börja med igen.



Sportshopping

2009-09-29 | 22:58:05

My new sportswear



Såhär färgglada och fina är mina nya träningskläder. Som en påse karameller. Och mjuka! Nu kommer det garanterat att bli lite roligare att träna. Sjukt att kläderna kan spela så stor roll. Fast å andra sidan är det kanske inte så konstigt, det är ju inte så kul att träna i kläder som skaver och är obekväma. Sen kan man ju också se det som så att nu blir jag ju tvungen att träna så att jag använder dem, allt annat vore ju slöseri!


Helgen med prestige

2009-09-29 | 12:51:04

Jag har varit lite dålig på att uppdatera i helgen. Det kan bero på att jag haft lite ångest för att min shoppingrunda i lördags blev aningen dyrare än tänkt. Jag som bara skulle köpa träningskläder.. Det kan också bero på att Sofia fyllde år och jag hade fullt upp med att komma på vad jag skulle ge henne i present och vad jag skulle ha på mig på hennes födelsedagsmiddag. Kan också vara all hockey´s fel. Hockey på fredagen och hockey på söndagen, mycket hockey blir det nu när säsongen dragit igång. Jag skyller på allt nämnt ovan.

I söndags såg vi "The prestige" med Hugh Jackman, Christian Bale, Scarlett Johansson, David Bowie och Michael Caine, bland andra. Den var så bra att jag drömde om den hela natten och sedan inte kunde sluta tänka på den på hela dagen på jobb igår. Jag tror det är så man vet att man gillar en film. Tydligen har den skapat en hel del debatt på internet också. Detta tex är bara ett av forumen där de diskuterar hur man egentligen ska tolka slutet. Så för er som inte sett filmen; undvik länken.



Jag tror att jag blir tvungen att läsa boken..

Bild.


In the spotlight - hos tandis

2009-09-29 | 00:12:18

Tydligen har jag en rolig defekt på en kindtand. Åtminstone tycker man det om man är tandläkare. Halv sju(!) fick jag gå upp för att åka till Råå i Helsingborg, för att jag vägrar skaffa en ny tandläkare i Malmö. Där sitter jag i stolen, tidigt på morgonen, och får reda på att min inte speciellt pratsamma men mycket effektiva tandläkare gått på mammaledighet. Istället får jag en mycket söt liten tandsköterska som inte riktigt uttalar mitt namn rätt och man får verkligen hänga med i svängarna när hon snackar, men oj så trevlig! Hon tycker dock om att prata tänder. Mycket. Hon berättar och berättar. Jag nickar intresserat. Sedan berättar hon att jag har en liten konstighet på "sexan" (för det borde väl alla veta precis vilken tand det är?!) och att hon gärna vill säga till de andra sköterskorna så att de också får lov att komma och ta sig en titt, om det går bra? De har nämligen precis i helgen varit på en kurs och fått berättat för sig om den här lilla genetiska roligheten. Jomenvisst säger jag. Så där ligger jag och gapar stort och ser glad ut och får frågor som "isar den mer än dina andra tänder?" och får höra att "oj så konstigt att det bara blivit på den där tanden sådär, oohaaahspäännande".

Men nu vet jag iaf att jag inte kommer få några visdomständer på underkäken och att de där uppe kanske inte tittar ut de heller. Det är jag mäkta nöjd med.


Fredag när det är som bäst

2009-09-26 | 00:03:17


"att va söta men lika som bär va e de å vaaaaaaa?"
"lite annorlunda e inge fel å vaaaaa"

Jag och Sofia drömmer oss tillbaka till Bolibompa-tiden. Med god hjälp av ett (eller möjligen två..) glas vin.


Spending spending

2009-09-25 | 00:24:19

Knappt en halvtimme efter löning har jag redan börjat spendera. Men de här har jag spanat på länge. Det blev även en lång stickad polotröja och ett par paljettleggings. Mysfaktor 500.

 

Bild.


Sabina har blivit mamma!

2009-09-24 | 23:13:39



Min söta kompis Sabina från jobb har precis fått en liten prins som ska heta Noell. 51 cm lång och 3200 gram tung var han, precis sådär lagom som man ska vara (har jag hört..). Så spännande! Som vi har väntat allihopa på jobb, gått där och klappat på magen och undrat om han skulle komma i tid eller inte. Skämtat om hur det skulle se ut om han helt plötsligt skulle få för sig att titta ut mitt under arbetstid. Nu blev det ju inte så, som tur är, men ni förstår kanske att vi varit nyfikna. Grattis grattis Sabinamammsen!

Film vs bok

2009-09-24 | 01:31:28

Nu har vi precis tittat färdigt på "Män som hatar kvinnor". Den var bra och nu kan jag faktiskt läsa boken och tycka om den utan att oroa mig för att jag kommer att hata filmen första gången jag ser den. Det är alltid bättre att se filmerna först eftersom böckerna alltid är bättre och man vill inte sitta och tycka illa om en film medan man ser den. Slöseri med tid om inte annat. Det slår verkligen aldrig fel. Min senaste besvikelse är "Twilight" (trots att jag likaväl som alla andra brudar under 35 tycker att Rob Pattison är oförskämt snygg) för filmen gör inte boken rättvisa. Och hur skulle den kunna göra det? "Clockwork Orange" är en annan film jag bara inte kan uppskatta, jag läste nämligen boken först. Just därför la jag ner mina långt gångna planer på att läsa "Sagan om ringen"-trilogin någongång på högstadiet eftersom jag då fick reda på att de skulle bli film. Jag väntade tålmodigt, såg alla filmerna på premiärerna och sedan läste jag böckerna. Det råkar också vara den enda serie där jag tycker lika mycket om böckerna som filmerna. Där saknas saker i filmerna som jag älskade i böckerna, men där saknas också saker i böckerna som jag tyckte om i filmerna.



Nä, nu måste jag verkligen sova.


Bild.

Myseftermiddag med tv-spel

2009-09-23 | 17:30:30

Idag har Marcus varit och hämtat vårt nya Playstation 3 och när jag kom hem satt han framför tv´n och spelade bilspel. Där sitter han fortfarande. Nu har jag tvingat honom att ladda ner "Super Rub-a-dub" till mig så att vi kan spela tillsammans. Det går ut på att man har ett bräde med vatten och ankor och så ska man fånga in ankorna som man sedan ska transportera till ett hål och undvika alla faror på vägen. Galet kul.

Igår köpte jag nya mjukiskläder som jag sitter och myser i. De är gråa och rosa med en leopard på och supermjuka. På fredag när jag får lön ska jag köpa nya träningskläder också och slänga allt gammalt och slitet. Så himla skönt! Just träningskläder behöver jag verkligen uppdatera garderoben med, framförallt så att man kanske känner att det blir lite roligare att träna. Och så är det ju aldrig fel att få känna sig lite fin även när man är svettig och äcklig efter en löprunda.


Välkommen till Sunes Elefant

2009-09-23 | 01:28:01

Satt och tittade på Gotlandsbilderna från i somras och så dök den här upp. Tyvärr hann vi inte med ett besök men det måste jag nog nästa gång jag är i Visby. Undrar om stället är skoj, namnet lovar ju en hel del och frågan är ju om det ens är i närheten möjligt att leva upp till det?


Nu är det officiellt höst. Japp.

2009-09-22 | 22:53:45



Jag älskar kastanjer! På väg hem från jobb idag hittade jag höstens första och var bara tvungen att ta upp den och stoppa den i fickan för att ta med den hem. Sån är jag. Sedan plockade jag på mig lite ekollon, hasselnötter och bokollon som jag sedan fyllde mina genomskinliga ljusstakar med här hemma. Kastanjerna fick inte plats så dem la jag i en skål. Höstpynt.

Ikväll har vi bjudit min morbror, vi kan kalla honom "Putter" (haha) på middag. Sedan kom några av grabbarna över för Marcus hade köpt dagens MIF-match via internet. Så den tittade vi på medan vi åt kladdkaka. Gottgott.

Bild härifrån.

Psykbryt...

2009-09-22 | 00:11:22

...fick jag idag. Jag löser det med rött te med mjölk, skorpor, lite musik, tv och framförallt KRAMAR.

Det här är bra. I know. En "gammal goding" som alltid får mig på bra humör.


Galna bilder från en galen kväll

2009-09-20 | 22:39:25





Jag tror bilderna talar för sig själva.


I would be a f*cking hot guy!

2009-09-18 | 21:48:07

Ikväll ska vi på dubbel födelsedagsfest och alla kvinnor ska vara utklädda till män och männen till kvinnor. Marcus har köpt en storblommig klänning som spänner sådär lagom över bröstet och alla killarna höll på att dö av skratt. De la sig ner på golvet på Myrorna och grät och inte ens de andra kunderna där kunde riktigt hålla sig. Jag har påbörjat min förvandling och tycker att det börjar arta sig. Kvällen kommer förmodligen vara fulla av codak-moments så jag ska fästa kameran vid handleden och inte släppa den ifrån mig på hela natten. 




Stylish or what?


I know the Chippendales

2009-09-18 | 12:00:26

 

Inte visste jag att grabbarna var så bra på att dansa! Jag skrattar så jag nästan gråter..


Casting, hockey, fotboll och kycklingvingar

2009-09-17 | 02:05:16

Castingen gick nog bra. Den var för Catharina och Johan, som klippt mig för C-book två gånger tidigare, så de vet ju redan vem jag är. Nu får vi väl se vad som händer. Jag kommer iaf inte göra något för nästa bok eftersom jag redan ska vara med i den. Vi gjorde klippningen och plåtningen i våras men eftersom jag varit med i boken säsongen innan valde de att istället lägga mina bilder i nästa bok, som kommer ut i början av nästa år. Jobbigt att behöva vänta ett helt år innan bilderna kommer när man är nyfiken på hur det blev!

På Media Markt köpte jag "Stardust" och "Into the wild". Marcus ville köpa ett Playstation 3 men de var slut. Å andra sidan var spelet som han ville köpa till också slut och skulle inte komma in förrän i början av oktober, så då kan det ju lika gärna vänta. Sedan åkte vi till O´Learys på Entré och kollade både på hockey (AIK-MIF) och fotboll (Inter-Barcelona). Jag käkade chicken wings som var så starka att jag höll på att självantända, herregud det borde vara förbjudet att servera mat som är så stark att den får allt annat att smaka illa.

Nu ska jag sova för alldeles för tidigt imorgon är det min tur att ta hand om varorna på jobb. Ojoj så roligt!


Ledig!

2009-09-16 | 13:20:23

Idag är jag ledig. Och i vanlig ordning har jag sovit alldeles för länge. Till klockan nu. Typ. Och jag som tänkt att jag skulle vara en hurtbulle bara för att jag hade tid över! Mission impossible. Marcus är iaf hemma om ungefär en halvtimme, så sätter jag igång nu så hinner jag göra min pilates innan han kommer hem. Sen ska vi ut och springa.

I eftermiddag har jag en casting på agenturen och sedan ska vi till Media Markt och se om vi kan hitta några roliga filmer billigt billigt. Sedan är det både fotboll och hockey som gäller. Fördelen är att vi ska sitta på en pub vilket innebär pubmat och cider för min del. Då står jag nog ut.


Annat som inte är ok.

2009-09-15 | 23:37:08



För att fortsätta på samma linje: beteende som inte är ok. Kanye Wests på VMA. Inte coolt.

Någon som däremot är mycket cool är Beyoncé. Snyggt räddat från hennes sida. Proffsigt.


 

 

 

 


 

Okej, så tydligen har de plockat bort videorna som jag lagt upp, men man kan säkert hitta dem på MTV´s hemsida. I vilket fall som helst har Kanye nu bett om ursäkt officiellt på Jay Leno och man kan väl hoppas att han verkligen menar det.


Patrik Swayze död

2009-09-15 | 22:38:25

Patrik Swayze är död. Och jag som inte ens sett Dirty Dancing! Eller ja, bitar har jag ju sett, så det är ju möjligt att det blir en hel film av det om man lägger ihop det. Jag är iaf inte speciellt förvånad över "nyheten". För ungefär ett år sedan läste jag i en artikel i aftonbladet att Swayze fått cancer och, enligt honom själv, besegrat den som genom ett mirakel. När jag sedan läste vidare på andra sidor runt om på nätet hittade jag ett uttalande från honom som i princip gick ut på att han var osårbar och inte kunde dö, blablabla, och därför gjorde det inget att han fotsatte att suga i sig en sådär 40 cigaretter om dagen. Smart. Fast kanske inte helt sant. Att han sagt så alltså. Tidningarna tycker ju om att lägga till och dra ifrån. Men han borde verkligen slutat röka och inte synts på bilder stup i kvarten med en cigg i mungipan. Thats not a way to fight cancer. INTE coolt.


Fina mössan

2009-09-15 | 00:12:30

Jag har köpt en alldeles ny, fin mössa som jag ska ha på mig i vinter när det är kallt. Jag kommer säkert se ut som en liten rumpnisse. Och när jag tänker efter ser den faktiskt ut lite som mössan som Ronja "lånade ut" till en rumpnisse.



Den är iaf hemskt fin. Och varm. Mmmmm.

Bilden kommer härifrån.


Helgens bilder

2009-09-14 | 23:48:28







Av någon märklig (and maybe lucky?) anledning är detta de enda bilder jag hittar på min kamera från helgen, som varit fantastiskt trevlig. I fredags proppade jag och Sofia magarna fulla med ostar och kex (och vindruvor...) innan vi hällde i oss en bag-in-box och lyssnade på lite gamla goda boybands. Tanken var att gå till Debaser men vi fastnade på soffan och klockan tre somnade vi båda där vi satt, fulla och glada. I lördags var jag och Marcus på inflyttningsfest med mat, dryck, singstar och trevligt folk och jag dansade hela natten.


Bloglovin

2009-09-13 | 23:08:24

Följ min blogg med bloglovin

Eftersom det inte fungerade första gången. Sorry.


Klippt igen

2009-09-10 | 23:23:01



Jag har klippt mig och den här gången blev det kortkortkort på ena sidan och lite långt och vågigt kvar på andra. Najs. Jag är mycket nöjd. Speciellt tycker jag om när det är riktigt kort bak, så att det känns som när man pillar pojkvännen i nacken. Fast bättre för mitt hår är så lent och mjuuuukt. Mys.

En annan bra grej med att ha kort hår är att man sparar massor med pengar på hårprodukter. Imorse insåg jag för första gången precis hur lite schampo som faktiskt räcker till mitt hår. My God! Det kommer ju ALDRIG ta slut!


Tråkigt och händelselöst inlägg. Bara så du vet.

2009-09-09 | 22:00:11

Bloggen går på sparlåga de dagar jag känner mig sjukt tråkig och händelselös. Bara så ni vet.

Jag och Marcusen sitter och tittar på "Idol". De bästa avsnitten är ju de nu i början när det är en massa nya människor och röster och låtar hela tiden. Sedan blir det ju ganska tråkigt, samma samma varje vecka. Jag har dessutom hunnit dammsuga och städa hamsterns bur. Nu förstår ni kanske varför jag inte känner mig riktigt lika rolig som superbloggerskorna som kan berätta om hur de ska ut och partajja ikväll eller hur de ska klä sig på den ascooooola MTV-festen i helgen. I wish.

Vi har köpt en spikmatta och den ska jag däremot prova. Nu direkt tror jag för Marcus säger att han bara MÅSTE se sporten. Såklart.


The story about Jenka and me

2009-09-04 | 00:36:15

Jag har precis varit inne och läst lite i Jenkabooo´s blogg där hon skrivit om hur vi blev vänner. Hon är väl för söt! Såklart känner jag ju att jag måste berätta min sida av historien också. Så här kommer den:

"Jenny är en av de vänner jag känt absolut längst. Innan jag flyttade till Helsingborg när jag var 7 år bodde jag i ett hus typ ute på ett fält i en liten liten by på landet. Men eftersom farmor och farfar bodde i Helsingborg var vi ofta där och hälsade på. De bodde i en annan del av Ättekulla än där Jenny bodde, men eftersom det fanns en rolig klätterställning på hennes gård brukade vi alltid gå in om där och leka lite innan vi promenerade vidare till skogen. Där började min och Jennys vänskap, som små knattar i sandlådan. Jag minns inte att vi pratade speciellt mycket, vi bara gungade lite och klättrade och hängde. På något sätt verkade det som att varje gång jag var på lekplatsen dök Jenny upp, precis som om hon satt under rutschkanan och bara väntade, haha. När mina föräldrar bestämde att vi skulle flytta till Ättekulla tänkte jag inte så mycket mer på det, jag visste nog inte ens riktigt om jag och Jenny var lika gamla. Men jag minns fortfarande väldigt väl hur jag smög in i klassrummet den där första dagen i nya klassen, gömd bakom min långa lugg, och hur alla tittade på mig. Och mitt i alltihop kände jag igen någon; Jenny! Sedan gick vi i samma klass fram till gymnasiet då vi hamnade på helt olika skolor. Men vi ses och hörs fortfarande och hon är definitivt fortfarande one of my closest friends." 

That´s the story. Lite gulligt eller hur? 


G som i tv

2009-09-03 | 23:54:05



Jag bara MÅSTE gå och se "G-force" på bio i 3D. Spionmarsvin som hoppar fallskärm och 3D á la 80-tal, kan det bli fel? Never. 

Nu har äntligen vår tv kommit in på lager igen och imorgon ska den hämtas. Great. Den som väntar på något gott väntar alltid för länge. Jag har en känsla av att vi kommer spendera en hel del tid framför tvn framöver. Usch vad tråkigt det lät.. 

Bild.


Knivmord

2009-09-02 | 13:03:52

Igår när jag var på väg hem från Kirseberg med bussen åkte vi förbi en spelhall där det stod en massa folk utanför. Först såg jag bara alla människor och tänkte att de kanske skulle ha något event eller en turnering, men när bussen rullade vidare såg jag att folk hade tänt ljus och satt upp minnesgrejer utanför dörren. Idag läser jag det här i aftonbladet. Galet. It´s a crazy world we live in.


Iittalafynd

2009-09-02 | 00:04:51



Jag är medlem i MyIittala och fick ett mail som berättade att om man handlade något i augusti skulle man få en present på köpet. Så jag slog två flugor i en smäll: jag köpte ett litet paket med två fina Kivi-ljuslyktor (en äppelgrön och en klar genomskinlig), som jag spanat på länge, för bara 129 kronor och fick med en sandfärgad Aalto ljuslykta. De billigaste Kivisarna kostar egentligen 89 kronor styck och Aalton kostar 149. Med andra ord: två fynd i ett! Mycket nöjd.

Idag har jag secondhandspanat med Sofia och sedan scoutat i Beijerspark med en massa små miniorer. Nu ska jag sova, imorgon är jag ledig men upptagen.

Bild.


RSS 2.0