Visning Studio 1969

2010-08-31 | 22:25:17

Det första jag gjorde när jag kom hem ikväll var att hoppa rakt in i duschen. Hår innanför tröjan, hår i ansiktet, hår hår hår överallt! Så klart blev det ytterligare lite klippning och färgning idag. Sedan var det mest vänta som gällde. Vi roade oss "backstage" med att spela kort och äta kakor. Vem säger att modeller inte äter? När det väl var min tur att "visa upp mig" gick det så snabbt att jag knappt hann med. Jag fick sitta fint i stolen medan Johan fixade och trixade, visade lite produkter och något filmklipp. Sedan var det nästas tur och jag kunde gå. I slutet fick vi gå in alla tillsammans så att frisörerna kunde ta kort och titta närmare på frisyrerna. Och imorgon är det dags igen. Då ska jag försöka ta lite bilder också, för idag låg kameran alldeles ensam och bortglömd i väskan.

First love issue

2010-08-31 | 11:54:45

Igår trillade Monki´s "First love issue" ner i min brevlåda och det var verkligen love at first sight! Att bläddra i den var lite samma känsla som att bläddra i en riktigt spännande sagobok när man var liten. Fina bilder, många söta plagg och jag gillar speciellt att vissa av modereportagen var tecknade och att kläderna bars av djur och inte människor. Som en saga!
Här kommer lite av det som föll mig mest i smaken:
Mycket accesoarer blir det! Skulle nog vilja påstå att det är bland det bästa med hösten, halsdukar och sjalar är min grej.

Med en svans..

2010-08-31 | 01:24:14

I veckan ska jag göra visningar för "Studio 1969" så därför har jag blivit klippt och färgad både i fredags och i söndags. Eftersom de vill att jag ska ha samma frisyr som jag hade sist vi plåtade för C-book så var det ett himla fixande och klippande och jämförande, såklart. Men så blev det också himla bra. I fredags blev det inte riktigt kort nog så jag fick komma tillbaka en runda till i söndags. Dessutom tyckte Johan att det skulle vara roligt att spara en liten "svans" bak i nacken eftersom frisörerna som kommer för att titta på visningen kommer tycka det är jätteroligt. Själv var jag inte riktigt lika road från början och han fick lova att klippa bort den så fort visningarna är gjorda. Fast nu börjar jag faktiskt bli lite fäst vid den lilla svansetippen.. Haha.

Shoes

2010-08-30 | 23:41:10

New Shoes


Jag har köpt nya höstskor och de är dösnygga om jag får säga det själv. Och det får jag naturligtvis, i vanlig ordning. Finns på DinSko för 449 pix. Dessutom är de sköna att gå i, kilklackar kan man gå i nästan hur många timmar som helst utan att få ont i fossorna.

Ny älskling!

2010-08-30 | 00:04:49

I ett och ett halvt år ungefär har jag lånat Marcus dator. No more I tell you! Idag har jag nämligen köpt mig en ny liten älskling. Efter många om och men blev det en MacBook och nu känns det som helt rätt val. Jag är så nöjd så nöjd! Nu ska jag bara hitta mig ett fint fodral så att jag vågar ta med mig den utanför lägenheten också..
Och på tal om älsklingar, har ni sett något sötare?



I torsdags hade vi personal-mys på festivalen och drack lite vin och åt gott. Såklart var Sabina också med och hennes lille Noell. Vilken lycka att bli så ompysslad av en massa trevliga tjejer!

Första kräftskivan!

2010-08-29 | 02:22:49







Ikväll har jag och Marcus varit på årets första kräftskiva. Såå gott! Dessutom satt vi i ett litet hus på Österlen i trädgården med två grillar som värmekälla och en presenning till tak, kan det bli mysigare?


Fångarna på fortet - igen

2010-08-23 | 20:43:16

Sitter här hemma med gänget och tittar på "Fångarna på fortet". Nostalgi till tusen! Vi konstaterade att fredagskvällarna med "fångarna" var bland det man såg fram emot mest som liten och frågan är om det egentligen går att göra om lika bra igen. Vi får väl se..



Gunde och Agneta då det begav sig - 1990. Ser inte helt bekvämt ut med en orm runt halsen..?


Bilden hittade jag på Agnetas hemsida.


Söt, blöt och lurvig

2010-08-23 | 10:43:58



Den här söta lilla saken satt i regnet på stan igår och folk som gick förbi kunde inte låta bli att stanna och titta. Det kunde såklart inte jag heller. Too cool for school eller vad?

Malmöfestival!

2010-08-23 | 00:47:34

Tre dagar in på Malmöfestivalveckan har jag lyckats vara inne varje kväll så långt. I fredags blev det mest allmänt party, igår såg vi Familjen och idag Mike Snow och Winnerbäck. Mycket trevligt! Idag var det dessutom Saras födelsedag och det passade vi såklart på att fira. Hon fick en SvampBob-ballong och blev mycket glad.

När vi var på väg hem cyklade vi förbi bakom stora scenen. Tyckte jag såg någon jag kände igen, och där stod han - Lasse Winnerbäck - och snackade lite med fansen. Trevlig kille.



Mike Snow



Sara & Bob



Urdningsvakt?



Härmapa.



Lasse hälsar snällt.


Skidresan bokad!

2010-08-20 | 11:53:17

Nu är skidresan bokad! I år, eller nästa år blir det ju, har vi bestämt oss för Livigno i Italien. Dels eftersom grabbarna varit där massor av gånger innan och vet att det är bra skidåkning och dels därför att de också vet att där är riktigt bra after-ski, vilket vi saknat lite de senaste gångerna vi varit iväg. Efter alla historier jag hört om stället ska det bli riktigt roligt att äntligen få se det med egna ögon.

Det känns kanske lite tidigt att börja tänka på skidåkning i augusti när vi just haft en solig och varm sommar, men man måste vara ute i god tid om man ska få en bra lägenhet och ett bra pris för hela gänget. Som det ser ut nu är vi åtta som åker, men det skulle inte förvåna mig om några till ansluter sig innan det är dags. Jag längtar redan!


Go Ferdinand!

2010-08-19 | 23:44:34

Om det är någon "sport" jag tycker är fullständigt onödig och absolut omänsklig så är det tjurfäktning. Jag skulle inte ens vilja kalla det sport, jag skulle snarare kalla det djurplågeri inför publik. Det borde förbjudas och alla som sysslar med det borde få straffarbeta tills de stupar.

Därför blev jag mer än skadeglad när jag såg det här klippet på tv i morse:


Underbara, söta Totoro!

2010-08-19 | 08:19:19



I ungefär ett och ett halvt år har jag gått och spanat på Hayao Miyazaki-boxen med de fyra underbara anime-filmerna "Spirited Away", "Det levande slottet", "Min granne Totoro" och "Kiki´s expressbud". Ett par gånger har den varit på rea och jag har lyckats hålla mig från att köpa den ändå. Men inte förra veckan. Så nu vet jag precis vad jag ska titta på under mina träningspass på crosstrainern under de närmaste dagarna.

Det är nog ingen hemlighet för någon jag känner att jag är barnsligt förtjust i söta saker, älskar animerade/tecknade filmer och att jag mycket väl kan få för mig att köpa något bara för att det råkar vara gulligt och nuttigt. Dessutom har jag en alldeles speciell kärlek till Japan sedan några år tillbaka då jag spenderade två månader i Tokyo. Då är det kanske inte heller så svårt att förstå varför jag är så förtjust i just dessa filmer..?





En kattbuss kanske?



Bilderna finns här och här och här.


Att vittna

2010-08-18 | 23:00:43



I förmiddags skulle jag infinna mig lite efter elva i Malmö tingsrätt för att vittna. Innan var jag ganska nervös, man vet ju inte alls vad de kommer att fråga. Eller, lite vet man ju beroende på vad det handlar om, men nervigt är det ändå. Tycker mest det är obehagligt att känna sig utfrågad framför en massa folk som sitter och tittar på en. Trots att man inte själv är anklagad för något är det lätt att det känns så.

Först fick alla vittnen sätta sig utanför och vänta. När det var min tur blev jag uppropad i en högtalare som talade om vilken sal jag skulle gå till. Jag gick in och fick sitta ner i en stol i mitten av rummet. Framför satt domaren och nämndemännen, till vänster satt åklagaren, till höger den åtalade och hans advokat och bakom satt de som valt att komma och titta - åhörarna. Först fick jag avlägga ed och sedan började först åklagaren att ställa sina frågor. Jag försökte svara tydligt och utan att lägga till något onödigt. Sedan fick försvarsadvokaten ställa sina, men som tur var hade han inte mycket att tillägga. Annars ser man ju alltid på tv hur försvarsadvokaten pressar vittnena och försöker få dem att bryta ihop. Verkar ju inte direkt roligt. Å andra sidan kan det vara så att jag tittat lite för mycket på amerikanska filmer och tv-serier.. Sedan var det domarens tur att ställa sina frågor. Hon hade inte heller så mycket att tillägga. Efter det var jag klar och kunde gå. Det tog inte speciellt lång tid, men var sjukt skönt när det väl var över. Speciellt med tanke på att jag gruvat mig inför den här dagen i drygt två månader..

Om några dagar kommer domen. Så nu är det bara att vänta.


Hästmannen

2010-08-17 | 19:08:29

Jag har hämtat paket och postat paket, letat skolböcker och hittat nästan alla jag behöver för mina första två delkurser på högskolan. Sedan har jag gått till biblioteket och lånat dem. Nu har jag och Yasemin varit och handlat lite soppa och vitlöksbröd och så sitter vi här i soffan och myser med mat och vars ett glas rött vin.
Till det tittar vi på "Hästmannen", en fin men sorglig dokumentär om en liten gubbe som lever i skogen och brukar småskaligt jordbruk precis som de gjorde förr i tiden.



Här kan man läsa mer om hästmannen och det är även där jag lånat bilden.


Höstshopping

2010-08-17 | 13:43:11

Höstshopping på H&M

När hösten kommer måste man trösta sin saknad av solen med lite nya, tjocka kläder som håller en varm. De får gärna vara mjuka och gosiga också. Och snygga naturligtvis. Så jag la in en beställning hos H&M och nu väntar jag bara på att de ska landa i min brevlåda så att jag kan gå ut även när det regnar. Fram tills dess stannar jag nog inne. Brrr.




 


Höstens it-jacka?

2010-08-16 | 23:19:34



Ända sedan jag såg "In Bruges" för ett par veckor sedan har jag funderat över var jag borde leta för att hitta en likadan jacka som Chloë i filmen hade på sig. En skitsnygg, brun skinnjacka i aviator-stil med fuskpälskrage. Lite för stor, lite för manlig men åh så snygg!
Idag fick jag så ett mail från Cosmopolitan som talade om för mig att just denna typ av jacka är höstens "it-jacka" och ger mig tips om var jag kan få tag i tio olika jackor i samma stil. Man skulle kunna tro att någon tipsat dem! Jag gillar den från Jofama. Dock hade den gärna fått vara brun istället. Och någon tusenlapp billigare såklart..

Bildkälla.


En äkta svensk sundaydinner?

2010-08-16 | 00:12:48



Ikväll har vi intagit köttbullar ihop med två Amerika-svenska kusiner hemma hos Marcus föräldrar. Vi har haft intressanta diskussioner om allt från energiproduktion till svenska traditioner samtidigt som vi druckit lite för mycket rödvin för vad som egentligen skulle passa sig en söndag. Nu är vi trötta och glada och ska trilla i säng. Marcus ska upp klockan 4 för att plugga. Lycka till med det säger jag. Själv ska jag möjligen ta lite sovmorgon.

Bildkälla.


Back from Brazil!

2010-08-15 | 12:15:25



Idag ska jag träffa allrakäraste Alicja! Hon har varit i Brasilien i tre veckor och hon ska få visa så mycket bilder och berätta precis så många historier hon bara vill. Jag tänker mest assistera med att bjuda på te och informera om vad som hänt medan hon var borta. Eventuellt hinner jag baka någon kaka innan hon kommer. Eller kanske något nyttigt? Hmm..


LG KP500 Pink är snart min!

2010-08-14 | 19:02:47



Jag har ÄNTLIGEN beställt en ny telefon. Och den är rosa!
Eftersom jag vet noll om telefoner blev det till att jämföra och fråga efter råd och kolla priser och till slut kom jag till en slutsats: fortsätter jag såhär kommer det aldrig bli någon telefon. Så jag gav mig själv en deadline igår eftermiddags: innan jag fick lov att göra något annat skulle jag ha bestämt mig. Så det gjorde jag.
I 25-årspresent fick jag dessutom 1000 kronor i presentkort av grabbarna till just en mobiltelefon, så jag ville helt enkelt ha en så bra telefon som möjligt för runt en tusenlapp. Nu hoppas jag bara att den är det också..

Bildkälla.


Festivalala

2010-08-14 | 01:08:50



Kvällen har spenderats, tro det eller ej, i Hässleholm. Där har vi hängt på Graffiti café, ätit festivalpäror, druckit öl och lyssnat på live-musik. Mycket trevligt.

På sista tåget från Hässleholm till Malmö kan uppenbarligen allt hända. Slagsmål på perrongen, klättring på bagagehyllor, drinkmixande vid litet utfällbart bord, slagsmål igen, tärningsspel kombinerat med "sanning eller konka".. Jag tror jag börjat bli för gammal för sånt här, mitt huvud gör ont och jag vill sova.


Härliga läskiga höst!

2010-08-12 | 23:15:58



Oj vad det regnar! Är nyss hemkommen från Helsingborg där jag hälsat på broren. Vi har shoppat, men bara åt honom, hälsat på en hel hög av hans vänner, ätit pizza och umgåtts med Victor, som en gång i tiden också var min bror. Jag saknar redan sommaren. Fast nu kan jag istället mysa med tända ljus och en kopp te, vilket var omöjligt i hettan för bara ett par veckor sedan.

Cykla genom en mörk park i regnet när det blixtrar och lyssna på bra musik är mera härligt än läskigt. Faktiskt.


Medinan i Hamamet

2010-08-12 | 01:02:57








De enda bilder jag tog när vi besökte den gamla Medinan i Hamamet, Tunisien var utanför. Inne på själva marknaden fick jag inte en syl i vädret och tänkte inte ens på att ta upp kameran. Alla ropade och frågade var vi kom ifrån, erbjöd oss att "bara titta" och kallade oss för "gamla groda". Och naturligtvis hade alla speciellt bra priser - bara för oss! Jag köpte ingenting alls utan försökte mest springa min väg, men Marcus blev pålurad ett par skor och en t-shirt. Inte ofta han shoppar mer än jag gör..


Inception och Paris

2010-08-11 | 01:27:56



Igår var vi på bio och såg "Inception". Riktigt bra - häftiga effekter och bra story, gå och se den!
Vad som var extra bra var att jag fick biljetten for free för att jag tjänat in tillräckligt med poäng på mitt biokort för en gratisbiljett. Woho!

Dessutom ska jag till Paris. Också gratis för jag har minsann poäng på mitt Eurobonuskort också. Kan det bli bättre?


Bilden kommer härifrån.


En dag i juli

2010-08-10 | 21:10:10









Winnerbäck-konsert på Citadellet i Landskrona


Märkligt

2010-08-09 | 00:06:33

Mycket märkligt. Nu i sommar när jag egentligen haft massor att berätta och hur mycket bilder som helst att lägga upp - ja då hinner jag inte med att blogga alls. Veckor när jag har tråkigt däremot och bara jobbarätersover så har jag hur mycket tid som helst.


RSS 2.0