Biobiobio

2010-02-24 | 16:08:36



Igår beställde jag äntligen biljetter till "Alice i underlandet" i 3D. Inte till premiärdagen dock, för då fanns det inga bra platser kvar. Jag har bara varit på 3D-bio en gång tidigare och då satt vi allra längst fram, så den här gången var jag aningen petigare med platsvalet. Jag fick bjuda Marcus på biljetten också för annars vägrade han följa med. Men men, det kan det vara värt. Mysigt!

Igår var vi också på bio. Vi såg "Shutter Island" med Leonardo DiCaprio i huvudrollen. Den var riktigt bra, men inte på det sätt jag förväntat mig och jag kan inte helt bestämma mig för om jag gillar det eller inte. Men definitivt en bra twist. Värd att se.


"Alice in Wonderland" eller "ännu mera film"

2010-02-18 | 23:46:06

Alice in Wonderland

En annan film jag längtar efter att kunna rusa till biosalongen och se är "Alice in Wonderland". När jag och Sofia var i USA i november hade de redan posters uppe överallt. Färgglada, psykadeliska, helgalna bilder. Nu har jag sett att OPI har släppt en serie nagellack inspirerade av filmen och Urban Decay har gjort en "book of shadows" - en ask med deras populäraste ögonskuggor i miniformat och med nya "wonderland"-namn. Så jag blev också lite inspirerad och knåpade ihop ett litet Alice-kollage med fina vårkläder. Jag gillar speciellt skorna från Vivienne Westwood med ett lacksigill frampå och halsbandet från Zoe and Morgan med ett hänge med en "Rabbit in a hat". Om man ändå hade varit lite rik..

PS: Sitter och tittar på "Almost Famous" och insåg precis att det är Zooey Deschanel som spelar den rebelliska storasyrran. Och Anna Paquin, Sookie i "True blood" spelar groupie. Jag har också upptäckt att Jason Lee är sjukt lik Ryan Reynolds. Nej, nu får det vara nog med filmsnack. Och därmed basta!


An education

2010-02-18 | 19:04:59



Den här filmen tänker jag gå och se! (Även om Marcus säger: "det där är ju en såndär konst-ig film som går på en såndär konst-ig biograf" - vilket tydligen är alla biografer som inte heter något i stil med SF eller Royal). Jag har bara hört och läst en massa bra om den och så många filmvetare kan väl ändå inte ha fel?

Här kan man läsa mer om filmen och där har jag även norpat bilden.


Hål i strumpan

2010-02-17 | 12:12:06

Jag vet inte om det är mina tår eller om jag köpt kassa strumpor på senaste tiden, för ALLA mina strumpor går sönder framme på stortån. Alla. Inte ett par, inte två par, utan jag jobbar mig metodiskt igenom hela strumplådan. Igår slängde jag nog tre stycken.

Idag är jag ledig och har tagit en lång sovmorgon. Om en timme ska jag möta upp söta Frida för en fika. Mysigt. Det är inte ofta jag fikar nu för tiden, så det känns faktiskt lite lyxigt när man väl har tid.


Konsten att gå ner två kilo på en vecka.

2010-02-15 | 13:31:55

Jag ska berätta hur man gör: åk till valfri skidort ihop med ett gäng bestående av endast grabbar.
Live their lifestyle!
Ät vitt bröd med nutella till frukost. Moffa chips, läsk, godis och fet mat tills du nästan kräks. Och framförallt: drick öl/cider/groggar varje dag. Gärna med en salt pinne till. Eller två.

Åk sedan hem. Ät normalt i en vecka. Träna. Ta en promenad.

Tadaaaa!

Thank god.
Hur lätt det gick kan nog förklaras i förhållande till hur lätt det var att gå upp dem under resan...


Feb142010

2010-02-15 | 01:03:18

Det har varit en mycket trevlig helg. Fredagskvällen började, som planerat, med vin och musik hemma hos Sofia och slutade på Casinot med Marcus och "katten". Jag förlorade inga pengar, Marcus gjorde "bara" av med 200 kronor och när vi lämnade hade vår vän planer på att spendera sin sista femtiokronorsmarker för att sedan gå hem. Fem minuter senare fick vi dock ett sms att han låg plus/minus noll, så vem vet hur länge han blev kvar..

Resten av helgen har jag bara haft det mysigt, träffat vänner, ätit god mat och haft det lugnt och skönt. Och så har jag hunnit städa lite här hemma. Verkligen på tiden.

Det där med "Alla hjärtans dag"-firande har vi inte riktigt hunnit med. Fast vi tog en långpromenad nu ikväll och pratade om allt och inget. Det räcker ganska bra för mig. Vi hjärtar ju faktiskt varandra varje dag. Sådeså.


Wine & Rock´n roll

2010-02-12 | 19:41:56



Ikväll blir det vin och rock´n roll hemma hos Sofia. Vem vet vad som händer sedan.
Kanske vi bara stannar kvar hemma hos henne och spelar hög musik tills grannarna ringer polisen. Kanske hamnar vi någon helt annanstans.
Jag är ledig hela helgen och det är så sköööönt!


Vår - please!

2010-02-12 | 01:01:58



Jag vill ha vår NU!

Må snö och slask bara försvinna, smälta bort på två dagar och lämna plats åt vårsol och plusgrader!
När jag blir stor ska jag bli miljonär så att jag kan åka till någon varm plats så fort jag tröttnar på Sveriges långdragna vintrar. Suck.


Fyra bröstvårtor?

2010-02-11 | 12:15:15

Jag kan inte komma fram till vad jag ska göra med mitt liv. Men det känns som att det kanske är dags att bestämma sig för något iaf. Plugga eller inte plugga, resa eller inte resa, stanna i säkerheten eller hoppa ut i det okända? Jag funderar och funderar och tror att jag kommer fram till både det ena och det andra. Sedan ska man ju "bara" ta tag i saker och ting också. Och det är inte det lättaste alltid. Hjälp!

Inatt har jag sovit oroligt efter att ha läst alldeles för många artiklar om bloggerskan Kissies bröstförstoring innan jag gick och la mig igår kväll. Drömde att jag själv förstorade brösten och vaknade upp med fyra nipples. Inte så trevligt kanske. Helt galet att det kan vara en större nyhet för vissa än katastrofen på Haiti. Det är en sjuk värld vi lever i.


Min vän Gunde Svan

2010-02-09 | 23:13:02



Ikväll har vi sett "Vinterspelen" och jag måste säga att jag blev positivt överraskad. Förutom att de faktiskt lyckats få ihop riktigt roliga deltagare har de ju lyckats få tag i den perfekta programledaren. Jag skulle vilja bli kompis med Gunde Svan. Ta en fika då och då. Han verkar vara precis sådär skön som han är på tv, inga som helst problem med att bjuda lite på sig själv. Tänk bara "Fångarna på fortet" utan Gunde. Not the same. Det är lite svårt att tänka sig honom som tränare för skidlandslaget, men å andra sidan: med en sådan tränare måste det vara sjukt kul att åka skidor, jämt.

Nu ska vi se "The usual suspects"

Bildkälla.


Borta bra men hemma bäst

2010-02-09 | 10:34:30



Borta bra, men hemma ÄR verkligen bäst.
Stackars Jocke blev sjuk sista natten och bilfärden var allt annat än trevlig för honom, men som tur var gick det mycket snabbare hem än dit. Mindre snökaos och mindre köer. Nu är det tillbaka till verkligheten som gäller. Fun fun fun.


Bakfull med en snowboard

2010-02-05 | 16:57:50

Inatt vaknade jag vid halv tre av att Johan stod i dörren till vårt rum och skrikande undrade om vi var vakna. Imorse klockan halv nio var inte alla riktigt lika pigga. Jag och Marcus stannade hemma igår kväll. Vi misstänkte att det kunde bli aningen hårt att försöka ta sig ut i backen med en snowboard för första gången med en bakfylla hängande över sig. Riktigt lika oroade var inte de andra tre som istället kollade in barlivet. För Johan har det gått bra, men både Jocke och Jimmie har sett piggare dagar, haha. Jocke kastade in handduken tidigt medan Jimmie inte riktigt kunde förmå sig att äta upp sin lunch-gulash. Av någon anledning tror jag att det blir en lugn kväll ikväll..

Underbaraste dagen i backen.

2010-02-05 | 00:25:48

 


Idag talar bilderna verkligen för sig själva. Det har varit underbart väder, fantastisk åkning och vi har dessutom lyckats vara så duktiga att vi var uppe i liften precis efter att den öppnat. Helt enkelt en riktigt bra dag.

Imorgon ska vi alla hyra snowboards. Johan har provat innan, för oss andra är det första gången. Jag räknar med minst femton blåmärken.

 

 

 

 


Spexa och trixa lite kanske?

2010-02-03 | 22:14:27

 

Ikväll har vi spanat på någon typ av snowboard/skid-trick-tävling/uppvisning. Jag fotograferade och grabbarna drack öl.  Det var inte någon jättebra show direkt, men kidsen som åkte var duktiga så lite avundsjuka var vi allt.

Skidåkningen idag har inte varit så bra, massa snö i ögonen och buckliga backar. Men vi hoppas på fint väder imorgon istället. Gärna lite sol, det hade inte varit fel alls. Så att jag kan sitta och mysa med ett glas Almdudler och gula Wayfarer på uteserveringen vid någon liten hütte i backen. Najs.


Sol i Zell am see

2010-02-02 | 23:46:29







Igår hade jag två timmars privatundervisning av skidlärare och nu börjar jag äntligen få lite teknik. Dessutom fick hon mig att känna mig lite bättre för hon tyckte att jag åkte för snabbt. Ha! Där fick grabbarna som alltid tycker att jag är såå långsam! Nu är det bara öva, öva, öva som gäller.

RSS 2.0