Midsommar och sedan Tunisien

2010-06-25 | 12:13:52

Nu har vi packat och städat och fixat och trixat och snart åker vi ut till Gustav´s hus utanför Svedala där vi ska fira midsommarafton hela dagen och hela natten. Klockan 04.00 har vi en taxi bokad som ska ta oss mot Danmark och Kastrup. Sedan har vi 3 timmar och 20 minuter på flygplan att se fram emot, följt av 1 timme och 30 minuter på en (jag gör en kvalificerad gissning här) varm och svettig buss, sedan är vi äntligen framme på hotellet i Tunisien, lagom till frukost. Kan inte bli bättre!

Nu tittar jag på "Lotta på Bråkmakargatan" som ska knycka en cykel och väntar på min skjuts. Och ute skiner solen. Fina grejer!


Att köpa får

2010-06-25 | 00:38:25



Välja får.



Prissätta får.



Betala för får.

(Som framgår av bilderna har jag varit på Lidl med Jenny och hon köpte ett får. Ett riktigt mjukt ett. Det är inte långt från Båstad till Helsingborg, speciellt inte om man ändå är på väg hem till Malmö. Vi passade på att pick-nick´a lite och uppdatera varandra om livet och allt. Nu är jag hemma och borde sova.)


Blomma

2010-06-24 | 14:55:21



Var bara tvungen att visa den fina blomman jag hittade på vägen hem. Jag har slutat plocka blommor, jag tar bilder på dem istället..


Sol Snäckor Sudoku

2010-06-24 | 14:50:05



Idag vaknade vi redan klockan nio av att det knackade på dörren. Det var en kille som skulle laga en av persiennerna. Efter lite borrande var jag definitivt vaken så det vara bara till att gå upp. Först frukost och sedan har jag legat i solen ett par timmar och löst sudoku. Marcus orkar inte eftersom vi åker till Tunisien på lördag för att, som han säger, "sola konstant i en vecka" så han hänger inne vid tvn eller stökar runt med andra saker. Men jag som är en blekfis får nog grunda lite för att överhuvudtaget få en bränna. Eller inte bränna mig. Vilket som.

Sedan tog vi en promenad ner till stranden för att Zidane (vovven) skulle få bada. Jag passade på att plocka på mig lite bordsdekorationer tills imorgon. Jag har aldrig sett så mycket snäckor på en gång som här nere på stranden tror jag!
Nu är vi tillbaka och har precis ätit jordgubbar till lunch.
Med andra ord lever vi bara riktigt skönt semesterliv. Härligt!


Peppe´s Bodega på riktigt

2010-06-23 | 23:50:12

Ikväll har jag, Maria och Ann hängt på "Peppe´s Bodega" medan grabbarna tittat på fotboll. Mycket glassigare och mycket godare om jag får säga vad jag tycker. Melon-mojito är sommarens nya favorit. Nu ska vi titta på "Sex And The City" allihop innan det är dags att sova.


Första turen till Båstad

2010-06-23 | 10:25:39

I eftermiddag ska vi ta tåget till Båstad där Marcus föräldrar skaffat sommarhus. Vi ska bo där över natten tillsammans med hela familjen och jag och Marcus har fått ett eget rum och egna handdukar. Tydligen har det redan blivit lite rörigt med vem som har vilken färg, både på tandborstar och handdukar och det finns iaf ett par stycken som tar detta på största allvar. Kan möjligtvis bli den största utmaningen för kvällen.. Med andra ord ska vi mest slappa och ha det skönt. Marcus har lovat att fixa maten och jag har lovat att hjälpa till. Så nu hoppas jag på sol så att man kan sitta i trädgården, jobba på brännan och grilla.



Skåne från ett tågfönster i juni.

Helgen med stort H

2010-06-23 | 00:51:53

Helgen har varit underbar! Jag har fått träffa alla mina tjejer + hunnit med lunch hemma hos Alicjas föräldrar och kvällsmat hos Yasemins. Dessutom fick jag en fin överraskning: Johan var hemma! Ojojoj vad glad jag blev! Vi hann med en hel del; kronprinsessbröllop, shopping, fika och två utekvällar. Sedan hann jag även med en tur till sjukan för att hälsa på brorsan, som brutit en fot eller två, innan det blev tid att åka hem till Malmö och grilla lite. Är jag lika effektiv hela semestern kommer jag inte ha något kvar att göra resten av sommaren..


Helsingborg i mitt <3!

2010-06-19 | 20:13:39

Jag har egentligen inte tid att säga mer än: vilken underbar helg! Jag har hunnit träffa så många av mina absoluta favoriter att jag är alldeles gläderusig! Att prinsessbröllopet sedan var så sött så att man nästan drunknade i sitt eget snörvel gör ju inte känslan sämre direkt.

Nu är jag upptagen som tusan. See ya later alligator.


Efter filmen

2010-06-18 | 01:48:58



Vilken mysig kväll! Först ett litet glas vin och sedan bion. Jag kan hålla med om att handlingen i filmen var lite sämre än i ettan, men vilka kläder och miljöer! Både jag och Maria konstaterade att vi skrattade mycket mera åt den här än den förra. Ettan var allvarlig och ledsam medan tvåan var rolig och lite galen. Och så fick jag tillfälle att inviga min nya, fina klänning från H&M.

Imorgon hoppas jag på mera sol, helst hela helgen egentligen, för jag ska till Helsingborg och träffa Mamie och hänga med brudarna. Och imorgon är faktiskt min sista dag på jobb, sedan har jag semester. Underbart!


Bio igen - Sex And The City 2

2010-06-17 | 19:48:31



Stressa stressa stressa! Jag har precis hunnit hem från jobb, hackat upp lite sallad och värmt lite kyckling och nu måste jag strx slänga mig på cykeln igen. Varför? Jo, för jag ska gå med Marcus mamma och syster och se "Sex And The City 2"! Mys! Fast först måste jag slänga på mig en liten klänning och ett par fina skor. Hepphepp!

Bild härifrån.


Forever ever ever forever ever ever

2010-06-17 | 11:06:25

Jag veeet att alla har sett den här videon tusen gånger, men jag kan nog se den tusen gånger till för jag tycker den är så fin! Plus att jag tycker det är ett väldigt roligt sätt att göra ett ganska spänt tillfälle lite mer avslappnat och personligt. Nu såhär i bröllopstider och allting..



Nu ska jag bege mig in mot stan och träffa Jannie och det ska bli så roligt såå! Jag vet inte hur länge sedan det var vi sågs sist, men hon har hunnit med en ordentligt lång tur till Indien emellan iaf och vi har nog mycket att prata om skulle jag tro.


Städa efter dig då din sopa!

2010-06-16 | 01:29:48

Filmen var förvånansvärt döbra och jag hade faktiskt kul hela filmen igenom. Great! För övrigt funderar jag seriöst på att skaffa mig en egen lägenhet/emigrera/flytta till kollektiv om inte Marcus börjar hjälpa till med städning/disk/fixeri här i lägenheten snart. Först var det mest tentor och nu är det mest jobb det skylls på. Hur hinner jag fast jag jobbar kan man undra? Fyra månader I tell you, nu har jag fått nog!

Sådärja, nu har jag avreagerat mig och kan möjligtvis gå och lägga mig och faktiskt somna :) Haha.


A-team på bio - nu!

2010-06-15 | 20:11:02

Nu ska vi gå på bio och se A-team. Först var jag aningen negativt inställd till filmen i allmänhet, eftersom jag inte har så mycket till övers för meningslösa macho-filmer, men efter att ha läst en och annan kommentar om filmen har jag ändrat mig och följer med. Så nu får vi verkligen hoppas att den är bra.



På 80-talet gick A-team som serie och såklart var man coolast i stan om man hade A-team som legogubbar.
Oh yeah!

Bilden kommer härifrån.


Ge mig ge mig ge mig!

2010-06-14 | 20:24:18



Jag vill haaaaa!!!
Hade jag haft 1336 kronor över så hade jag lätt spenderat dem på den här klänningen. Sedan hade jag använt den minst varannan dag hela sommaren för att verkligen få valuta för pengarna. Man KAN inte ha för många klänningar, så är det bara!

Fast såklart så är min storlek slut anyway. Jaja, då hade jag väl köpt glass för pengarna istället dårå!


Lite norrland kanske?

2010-06-14 | 00:01:46



Jag sitter och snackar med Jocke på msn och blir mer och mer sugen på att försöka hinna med en runda upp till Norrland i sommar. Kanske besöka festivalen Urkult vid Nämforsen och sedan vandra ett par dagar längs Höga Kusten. Hällristningar och rövare i skogen samtidigt som man tar del av en liten gnutta av UNESCO:s lista över världsarv? Inte helt fel! Om inte annat hade det kanske blivit en lagom liten mini-semester... Om jag nu bara kan byta runt mina tider på jobb! Det tål att tänkas på.


En råtta i maten!

2010-06-13 | 02:21:56

Ännu en kväll och ännu mera fotboll. Vad gör man då? Jo, man hugger flickvännen till en av de andra grabbarna och kollar film i den lägenhet det för tillfället visas minst sport. Gärna med tillhörande tilltugg såsom ostbågar, vindruvor, naturgodis och varför inte en liten cider? Och slå för tusan till med att se någon riktigt mysig animerad film, typ en om en råtta som lagar mat. Mysigt!



Jag hade likagärna kunnat döpa om bloggen till något i stil med
"Alternativa trevligheter under VM i fotboll" känner jag...


All inclusive i Tunisien bokat!

2010-06-12 | 20:02:21



Nu är sommarens resa bokad! Det blev till slut, efter mycket letande och prisjämförande och funderande, en vecka i Hammamet i Tunisien och ett hotell som heter Nesrine. All inclusive! Det kommer kännas sjukt lyxigt att ligga vid poolen och sippa på drinkar, helt GRATIS, och bara njuuuta. Jag längtar redan!


Bilden har jag norpat på Apollos hemsida.


Fredag ett och två

2010-06-11 | 20:53:45



Vid den här tiden för exakt en vecka sedan firade vi Malmö´s förmodligen lyckligaste student i det soligaste vädret Skåne sett på månader. Härligt!

Ikväll regnar det och Marcus är iväg på "grabbkväll". Och efter lite checkande visade det sig såklart att alla ska titta på fotboll. Vad gör man då? Jo, man sticker hem till Alex och joinar fotbollskvällen, tar med sig några extra cider och hoppas på att kvällen sedan artar sig åt det mindre sportiga hållet. Ciao!


Dricker apor kaffe?

2010-06-11 | 01:44:43

Dessutom har jag haft en underbart fin ledig dag och både hunnit med lunch med Alex, promenix med Sofia och sedan fikade vi hemma hos Alicja alla fyra. Vår frys är sönder och det tog fixarkillen fyra sekunder att konstatera att det var kompressorn som gått sönder och sucka att det var synd på en så ny frys. Så nu kommer det snart reparatörer och sedan kan vi göra fina storkok igen. Innan dess måste vi ha hunnit äta upp allt vi hade i frysen när denna katastrof inträffade. Spännande!



Hon är mycket spexig, min vän.


Vin och popcorn, på en torsdag!?

2010-06-10 | 22:29:57



Eftersom jag tyckte det var lite försent för middag när jag kom hem för en stund sedan blir det nu istället popcorn (i min nya underbara jättestora "sockerskål") och ett glas vin. I whiskeyglas för alla våra vinglas har gått sönder. Note to self: åka till IKEA, köpa nya.


Med en ny muminmugg

2010-06-02 | 23:01:30



Nu sitter jag i soffan och slötittar på tv medan jag dricker grönt te ur min nya muminmugg. Jag fick den av Marcus pappas familj i födelsedagspresent och ikväll tyckte jag var ett perfekt tillfälle för invigning. Det kommer en ny sommarmugg varje vår. Årets mugg heter "Rose garden" och föreställer Muminmamman som med handväskan och förklädet i högsta hugg står och vattnar sina rosor. Fin är den.

Nu ska vi se "The Breakfast Club"


Ut å cykla!

2010-06-02 | 19:17:35

Idag efter att jag slutat tog jag en cykeltur i solen på stan med min superbike. Sedan hämtade jag upp lite paket och passade på att köpa en "Spirello" (jag har fortfarande inte vant mig vid att den numera heter "Twister" trots att det säkert är tio år sedan den bytte namn - säkert tecken på att man börjar bli gammal) och fullastad med påsar söndags-slö-cyklade jag hem på trottoaren. Där mötte jag en liten cykelpojke och hans pappa och så fort de passerat mig hör jag hur pojken ropar "men man kan ju inte cykla med glass!" I en ton som om det var det dummaste han någonsin sett, typ "haha, vilken knäpp tant". Fantastiskt roligt. Små barn är roliga, de säger allt rakt ut som alla vi andra egentligen bara går och funderar på men aldrig säger högt.

Nu ska jag laga mig lite nyttig mat, annars svimmar jag nog snart.


Underwaterlove

2010-06-02 | 01:20:06

Jag har, efter slumpartat surfande på google, hittat en ny favorit: fotografen Elena Kalis som tar helt underbara undervattensbilder. Jag snubblade först in på hennes "Alice i Underlandet"-tema men när jag såg resten av hennes bilder kunde jag bara inte låta bli att älska allt jag såg. Skulle tro att de som känner mig väl inte alls blir förvånade. Färgglatt och sagoinspirerat brukar gå hem hos mig..







Fiiiint!


Helgen som gick

2010-06-01 | 22:35:46

Vilken skön helg! Middag hemma hos Alex och sedan bowling på Entré med grabbarna i fredags. I lördags hälsade vi på Marcus pappa med familj ute i Höllviken. Middag och melodifestivalmys. I söndags var det ju mors dag så då hälsade vi på hemma hos Marcus mamma där vi åt lite till. Så man skulle kunna säga att helgen mest handlat om mat i sällskap. Och mycket trevligare än så blir det väl inte?


RSS 2.0