90-tals nostalgi

2010-03-31 | 15:15:41



Jag sitter på soffan och latar mig. Efter en heldag på jobb igår, 10-21 och inventering, är det väldigt skönt att inte behöva göra någonting alls. Så en bok, lite musik, tv och internet är dagens sällskap. Mer behövs inte.

Igår när jag och Sofia stod på barnavdelningen och förberedde inför kvällens inventering genom att sortera och packa fempack kalsonger, vantar och strumpor i backar började vi helt otippat sjunga på "Gråt inte Dracula". Jag tror att de flesta födda på 80-talet inte har kunnat missa den om de inte haft föräldrar som av någon anledning bojkottat Bollibompa. Och inte var det svårt att hitta den på youtube heller. Så nu kan jag dela med mig till alla. Varsågoda.

Jag bjuder dessutom på en annan favorit som bara är så gullig att man smälter.



Sömntuta på soffan

2010-03-25 | 12:37:45

Klockan halv två inatt fick jag ett telefonsamtal. Med en halv kebab i truten förklarade Marcus att nu var de minsann på väg hem. Och Lund var tydligen inte alls lika trevligt som back in the days. Jaja. Nu ligger han iaf här på soffan (efter att jag släpat ut honom för lite powerwalk, stackarn) och sover med mobilen och fjärrkontrollen i högsta hugg. Jag har en känsla av att han inte kommer komma så mycket längre idag. Själv ska jag cykla iväg till jobb alldeles strax. Tjing!


Dessutom..

2010-03-24 | 17:39:12

..är jag ju faktiskt inte alldeles ensam. Kurt håller ju mig sällskap.


Våren är här!

2010-03-24 | 16:28:38



Idag är våren här!
Så är det. Idag är första riktiga vårdagen 2010 och från och med nu blir det bara varmare och soligare. Ingen mera snö och inget mera slask, bara sol, knoppar och små blommor i rabatterna. Så är det för det har jag bestämt. Och jag firade naturligtvis med att bära mina nya skor ihop med min vårjacka både till och från jobb och frös inte ett enda dugg, inte ens lite!

Ikväll är Marcus ute på lajbans i Lund tillsammans med gruppen han pluggat ihop med de senaste veckorna. De är äntligen klara och har redovisat sitt arbete. Jag har en känsla av att de tänker fira rejält så jag är rätt nöjd med att han inte kommer hem och väcker mig inatt faktiskt. Jag ska nog lyckas spendera eftermiddagen och kvällen på något vettigt sätt. Träna, läsa, fri tillgång till både dator och tv. Inte helt fel. Och framförallt ska jag inte se en enda minut sport eller sportresultat eller text-tv på hela kvällen. Naaajs!

 


Alkoholfritt vin - not my cup of tea.

2010-03-23 | 11:33:25

Igår tog vi en spontankväll på Elysée direkt efter jobb. Måndagar är nämligen deras fondue-dag så det passade perfekt. Marcusen har pluggat så duktigt de senaste veckorna och jag tyckte att jag förtjänade att skämma bort mig lite jag med. Så fort jag kom in på restaurangen blev jag galet sugen på ett glas rött vin. Men se det går inte! Jag har bestämt mig för att ha en "vit" månad och då kan man ju inte sitta och synda sådär, på en måndag till på köpet! Så för första gången i mitt liv beställde jag in alkoholfritt vin. Spännande.
Jag hade likagärna kunnat köpa ett glas saft, för det var precis så det smakade. Svartvinbärssaft. För 60 kronor i en liten karaff. Jag kunde inte låta bli att undra om de lurat mig. Tänkte att nu sitter de väl där ute i köket och skrattar, haha, hon tror att hon dricker vin, så lättlurad! Satt till och med och smidde en liten plan om att gå till systembolaget och köpa några alkoholfria viner bara för att bli expert and prove them wrong. Gå dit och säga som på "Plus": så här får det väl ändå inte gå till!
Kontentan; jag håller mig nog borta från alkoholfritt vin i fortsättningen. Nästa gång köper jag en Fanta istället.

Ett paket från H&M

2010-03-22 | 23:50:54

In my postbox today
Idag landade första delen av min H&M-beställning i brevlådan. Man kunde välja att vänta och få alla sakerna samtidigt, men det var jag såklart alldeles för otålig för att orka med. Sporttoppen har jag letat efter i samtliga butiker i Malmö och trodde till slut att det var omöjlig att få tag i en, men se då dök den upp på hemsidan. Skorna är dösnygga om jag får säga det själv och därtill ytterst prisvärda. Kan det bli bättre? Och bikinis kan man ju aldrig ha för många av, eller? Svar nej. Iaf inte om de är såhär glittriga och färgglada. Nu ser jag fram emot sommaren mer än någonsinn. Och jag som precis lagt in om semester och allting. Toppen!

Plåtning tomorrow

2010-03-19 | 00:16:25

Imorgon har jag tagit LEDIGT, tänk vilken lyx, och på en fredag och allt! Detta för att vara med på en plåtning som sötaste Frida frågade om jag kunde tänka mig att ställa upp på. Jomenvisst kan jag tänka mig det sa jag. Så imorgon ska jag plåtas utomhus tillsammans med ett upcoming rock(?)band och kläder från L´ecole National. Spännande.

Ikväll har det varit hockey. Och sedan sporten. Men jag har varit ganska nöjd ändå och bara legat på soffan och läst i godan ro. Om det är något som gör att man känner sig trött i tid så är det läsning. Tv fungerar inte alls lika bra, där kan jag bli sittande halva natten utan några som helst problem. Men efter några timmar försjunken i en bok känns det riktigt välbehövligt att sova lite.

Ska bara läsa ut boken först..


Loppisfynd till bokhyllan

2010-03-17 | 14:03:05



Hela helgen stod jag på loppis och sålde prylar för scouternas räkning. Såklart kunde jag inte låta bli att fynda lite åt mig själv och detta är bokskörden för den här gången. Bättre än bokrean. Och billigare.

Inte så otippat var Marcus kommentar ungefär "men du, tycker du inte det räcker med böcker i bokhyllan redan?" Har fått lova att sätta upp lite på vinden om han tycker det blir för mycket. Jag brukar dock kunna lösa det på ett eller annat sätt. Jag är duktig på att få plats med mycket saker på liten plats..

Lägg också märke till den underbara engelska tekoppen som jag redan invigt med grönt te. Fiiin!

Hemlig beundrare?

2010-03-12 | 15:59:59



Igår när jag kom hem låg där ett litet kuvert och väntade på mig. När jag klämde lite på det kände jag att det låg något spännande inuti. Marcus berättade att han gått och klämt på det hela dagen och funderat på att öppna det för att han var så nyfiken.

Inuti låg där två chokladbitar. Inget brev. Ingen avsändare.

Vem är det som är så söt? Och kan jag rimligen ha varit så snäll att jag förtjänar det?

Mumin 65 år

2010-03-10 | 18:45:17

Igår köpte jag två stycken nya Mumin-muggar. En utav dem är en jubileumsmugg som släppts för att fira att muminböckerna fyller 65 år. När man köper den skänks 30 kronor av intäkterna till WWF´s Östersjöprojekt. "Kvällsseglats" heter den och är så fin så fin. Den andra muggen är helt ny i serien och är på Rådd-djuret, en filur som jag lyckats missa i böckerna/tv-serien men som var så söt att jag bara inte kunde låta bli! Jag ska hålla lite extra utkik efter henne nästa gång jag läser eller ser något om mumintrollen.  




Två veckor i ett inlägg

2010-03-10 | 01:19:31

Sofia påminde mig idag om att jag inte skrivit i bloggen på alldeles för länge. Detta, gott folk, skulle kanske många ta som ett tecken på att jag inte har något att berätta - men inte då! Tvärtom har jag haft alldeles för mycket kul för mig och inte riktigt kunnat bestämma mig för vilket som skulle vara roligast att skriva om.

Jag har hunnit med besök i Helsingör och promenad på Kronborgs slott med Sofia, Sara and our american friend Nick. Sedan vin och middag i gamla hemstaden följt av party party med min mamma. En och annan hemlis lyckades vi minsann klämma ur henne på småtimmarna ska ni veta! Jag har också hunnit baka alldeles egna semlor med mitt semmel-crew (ja, jag har ett sånt) och luncha på Hilton med Mathias, som jag tydligen inte träffat på ett helt år. Hur gick det till?
Jag och Marcusen har varit på IKEA för lite vårshopping och sedan har jag pyntat och fejjat i lägenheten, så nu ser här riktigt skapligt ut. Vi har också hunnit ha "bytardag", tjejerna och jag, där vi bytte saker med varandra. Jag blev mest av med saker och det passade mig perfekt. Och så har jag och Alicja varit på bio och sett "Alice i underlandet", för Marcus gav mer än gärna bort sin biljett. Underbar! 
Helgen som gick mådde jag inte helt bra, för i fredags fyllde Blondie år och vi tänkte festa lite försiktigt. Riktigt så blev det inte. Det slutade istället med dans uppe på högtalare och alldeles för många GT. Sedan var jag tvungen att jobba hela helgen också. Inte lika roligt. 
Dessutom har jag hunnit få en sprillans ny liten pyssling eller brylling - ett nästkusinbarn helt enkelt. Spännande!

Så tro för all del inte att jag inte har något liv.

Jag slänger in lite bildbevis också:

Mys i Helsingör

   Semmelbak Semla med mjölk - mums!

 


RSS 2.0