First day in Manhattan

2009-11-23 | 06:58:34

Idag har jag och Sofia gjort var forsta tur pa Manhattan och sett massor, fotograferat massor, busat runt massor och sockerkickat oss massor med sliskigt chai. Men varken bilder eller mer an sahar hinner jag med idag, for nu kallar sangen. Imorgon ska vi aka downtown. Woho!

Konsten att hålla sig vaken när man ska resa bort

2009-11-20 | 01:34:04

Väskan är packad och för ovanlighetens skull är den inte så full att den inte går att få igen. Tvärtom, jag har gott om plats för fynd. Så gott om plats att jag funderar på vad jag kan ha glömt. För inte kan det väl bero på att jag är så sjukt rutinerad?

Biljetten är utskriven, handbagaget packat, passet ligger där det ska och alla viktigheter är fixade och färdiga.

New York here we come!

Vi har precis kikat färdigt på "Lucky number Slevin" för att fördriva tiden och nu vet jag inte riktigt vad vi ska göra för att hålla oss vakna. Dricka vin är det inte tal om, vi kan ju inte dyka upp där på flygplatsen alldeles överförfriskade, då kanske de inte släpper iväg oss till amerikat. Vi får väl nöja oss med att kika på lite dålig natt-tv.
Och äta glass. Jag har monster-isglass-pinnar. Mums!


Karlstad Zoologiska

2009-11-19 | 09:36:24Jag har precis läst ut "Karlstad Zoologiska" av Hanna Hellquist. En helt underbart söt liten bok om djur och en pappa som finns där men ändå inte. Som är nära och ändå så långt ifrån. Om en annorlunda uppväxt som fortsätter i en lika annorlunda vuxenrelation. Man skrattar åt alla roliga djurhistorier, hur det smugglades allt från sköldpaddor i resväskor till ormar i bh-ar. Om hur en padda lyckades drunkna i en skål blomkålssoppa i kylskåpet och hur pappan helt enkelt slängde den döda paddan på komposten och käkade soppan till kvällsmat. Men då och då blir det också lite obehagligt. Som när pappan låter en bekant skjuta hunden. Relationer är inte alltid lätta. Inte ens med människor man älskar.

Bildkälla


Ledtråd och svar

2009-11-18 | 23:46:04

Klockan 19:43 var jag och handlade en liten runda på Hemköp. Här kan ni se exakt vad som inhandlades: Jag har funderat lite på vad kassörskan tänkte om den "matkassen". Fast de måste ju ha sett konstigare kombinationer.

Jag gav mig alltså ut i rusket eftersom jag hade tagit slut på en basvara; blomjord. Självklart ger man sig gärna ut, med mjukisbrallor och cykel, i full storm för att man så gärna vill fortsätta plantera om sina blommor.. Helt vanlig onsdagskväll. Dessutom vill jag tillägga att grabbarna tittade på hockey, vilket innebär no tv och no dator för min del. Eftersom de streamar matchen har jag fått skarpa tillsägelser om att absolut inte under några som helst omständigheter slöa ner internetuppkopplingen. Då måste man ju hitta på något annat kul att göra.


Vad gör jag?

2009-11-18 | 22:51:03

Okej, så, det är storm ute. Det regnar och blåser så mycket att de fått stänga av Öresundsbron för att en lastbil blåst omkull och lagt sig på bredden över filerna.
Och om mindre än 32 timmar åker jag till NY.

Det finns ett par saker jag kan tänka mig att jag borde sysselsätta mig med. Så vad gör jag?

A. Gömmer mig under täcket och hoppas att det ska sluta blåsa?
B. Planterar om mina krukväxter?
C. Packar och planerar?
D. Tvättar fötterna?

Fundera över det en liten stund så återkommer jag med svaret. Under tiden ska jag äta lite choklad. Med 70% kakaohalt. Och hallonbitar i. Gott.


En helg i skogen

2009-11-18 | 00:37:44

Vad gör man en helg i skogen om inte.....plockar blommor.....bär runt på tung packning.....hittar roliga saker att titta på......hjälps åt för att klara uppgifter......lagar lite mat.....och såklart det obligatoriska busandet?


Vaccinationen avklarad!

2009-11-12 | 23:28:44

Jag har precis ansökt om inresetillstånd i USA. Då måste man svara på om man tar droger eller planerar terrorattentat eller annan kriminell verksamhet. Jag har inga planer på någotdera så därför svarade jag NEJ. Fast jag tror knappast att terrorister verkligen erkänner att det är det som är planen innan de åker, barasådär. Verkar dumt.

Idag har jag så äntligen vaccinerat mig. Och det gick bra. Mycket bra till och med. Men jag fick varken bokmärke eller godis. Orättvist tycker jag! Vissa saker blir man bara inte för gammal för. Inte jag iaf.


PS: Marcus var med och höll handen. Eller ja, typ tittade på iaf. Han är snäll han.


Dagens höstiga

2009-11-11 | 15:50:23

Today autumn


Dagens höstiga outfit. Jag älskar min mössa!
Nu tänkte jag åka till Limhamn och skriva in mig på en ny vårdcentral så att jag slipper åka till Helsingborg och vaccinera mig. Varför varför varför kan jag aldrig vara ute i lite bättre tid med sånt här?

Vaccinera mig - imorgon.

2009-11-10 | 23:36:06Haha, svinkul skulle man kunna säga..


Imorgon ska jag vaccinera mig mot den förfärliga svininfluensan.
Inte för att jag är rädd för att dö om jag inte gör det.
Inte för att jag är ett dugg säker på att jag skulle bli sjuk om jag inte gjorde det.
Inte för att jag låtit mig övertalas av tidningarnas löpsedlar om "Ännu ett dödsfall i Sverige".

Jag lyssnar inte heller så mycket på de löpsedlar som säger "Vaccinet kan göra dig förlamad/steril/deprimerad/grön".

Nej, jag tycker bara att det verkar jäkligt smidigt att slippa oroa mig för att bli sjuk och ligga hemma från jobb och ha tråkigt. Speciellt eftersom jag dagligen hanterar pengar som legat i snoriga människors händer.

Dessutom tycker jag att jag har lite av ett ansvar.
Att inte smitta ner de typ 400 kunder som intet ont anande knallar in i butiken på en dag.
Att inte smitta ner mina små miniorer som jag är ledare åt en gång i veckan.
Om jag nu skulle råka bli sjuk.

Jag tror fortfarande att det är större chans att få sjukdomen och bli riktigt dålig än att få så svåra biverkningar av vaccinet att man blir sjuk. Och skulle man reagera på vaccinet finns det ju inget som säger att man inte ändå skulle reagera ännu värre av att få det verkliga viruset.

Så. Imorgon it is.


Bildkälla.


Godmorgon

2009-11-10 | 08:45:27

Dags för morgonmöte klockan 9:00. Själv är jag emot att börja innan halv tio, men ingår frukost i dealen känns det rätt ok ändå. Sedan slutar jag redan två och det känns sjukt lyxigt. Jag vet knappt vad jag ska göra med min eftermiddag, men man känner sig möjligtvis lite pressad att hinna med något vettigare än att bara glo på tv. Jag får fila på det där.


Let them eat cakes!

2009-11-09 | 00:19:10Hon ser lite frusen ut, Marie Antoinette, så jag gjorde ett varmt och kakigt kollage, just for fun. Sånt kan man också roa sig med om kvällarna.

Let them eat cakes!


Bildkälla för lilla frusna Marie.


Körkort kanske? (Efter en sådär 950 försök..?)

2009-11-07 | 17:43:53

Ibland funderar jag på att skaffa körkort. Andra dagar tycker jag att det är det smartaste jag inte gjort. Tex när man ska på fest och det diskuteras vem som bör hålla sig nykter för att vara taxi senare eller köra dagen efter. Ibland oroar jag mig för att jag kanske inte skulle klara av det, att jag kanske skulle spendera en förmögenhet och ändå aldrig bli färdig. Efter att ha läst den här artikeln oroar jag mig inte längre. Kan hon så kan nog jag med.


Narnia

2009-11-07 | 15:42:20

Att vara hemma för att man är sjuk måste vara det tråkigaste som finns. Även om man inte känner sig sådär jättedålig så betyder ju det att man måste stanna inne hela dagen och inte träffa någon. Trååkigt. Igår sov jag mest bort hela dagen, men idag ska jag mysa med lite te och film.
Förra veckan, när jag och Marcus var på Maxi och handlade hittade jag en gammal favorit: hela BBC´s Narnia-serie i en fin liten box. Serien gick alltid på jullovsmorgnarna när jag var liten och jag får gåshud av att bara höra introt. Jag tyckte så mycket om den att jag inte ens vågat se den nya Narnia-filmen av rädsla för att bli besviken. Jag brukade önska att jag också skulle hitta en gammal garderob, eller egentligen vilken annan magisk möbel som helst, och plötsligt hamna i en annan värld. Gärna med ett stort lurvigt lejon som man kunde få rida runt på lite.

Bildkälla.


I love sushi!

2009-11-06 | 01:09:08Såhär mysigt såg det ut ikväll när jag kom hem från jobbet. Min älskling hade köpt sushi och överraskade mig med tända ljus och vin. Gott gott.


Jag ska se "New Moon" på premiärdagen - i NY!

2009-11-04 | 21:51:32Gissa vem som har biljetter till "New Moon" på premiärdagen? Och inte här hemma i kalla Malmö, nejdå, i kalla New York! Avundsjuk någon?

Bilden kommer härifrån.


En riktigt skön hemmakväll

2009-11-04 | 19:55:47

Jag har börjat handla julklappar. Idag hittade jag en perfekt liten klapp som jag tror både lilla Tora och Vendela kommer att ääälska. Små sessor som de är och allt. Man skulle kunna säga att jag för första gången NÅGONSIN börjat med något i tid. Jag känner mig ganska duktig faktiskt.

Igår ringde mamie när jag hade rast och tipsade mig om att köpa veckans "Sofis Mode", för däri skulle det finnas en finfin New York-guide. Samma kväll fick jag sedan reda på att Sofias pappa också skickat en riktigt ordentlig guide till henne som han hittat i Aftonbladet. Vi har så snälla föräldrar! (Kan också vara så att de oroar sig på något sätt.. Hmm.. Nä, så är det nog inte.) Med andra ord känner jag mig ganska förberedd inför New York-resan också. Duktigt!

Nu ska jag käka lite kvällsmat. Ett par små mackor med makrill i tomatsås och kanske ett litet ägg med kaviar. Mums! Ikväll är det nämligen tv-kvällen numero uno: först "Grey´s anatomy" och sedan "True blood". Innan dess ska jag nog kika lite på den arga snickaren också. Han är rätt rolig.


Halloweenfesten

2009-11-02 | 23:47:42


Festen blev precis så lyckad som vi visste att den skulle bli. Klockan fyra körde vi ut de sista som fortfarande envisades med att stå och hoppa och sjunga Uggla-låtar i vardagsrummet. Alla utom kycklingen, han däckade på soffan. Jag är aningen orolig för grannarna, men ingen har sagt något än. Vi hade inrett enligt tema och till och med fixat en liten blodig "dungeon" så att det skulle bli extra mysigt att gå på toaletten. Det är ju mycket trevligare att pinka bredvid ett badkar fyllt med blod och avhuggna kroppsdelar och i skenet av svarta stearinljus, don´t you agree?


Liten preview...

2009-11-02 | 01:23:09

..från Halloween. Jag och Sofia när vi är som bäst.


Det kommer mera...


RSS 2.0