In line

2008-05-29 | 15:46:46

Sitter pa agenturen och vantar pa min tur till en casting. Det ar massor med folk innan och jag orkar inte trangas, sa jag sitter har istallet. De haller pa att leta biljett till mig sa att jag kan aka hem idag eller imorgon, men alla ar dyra och jag ar lite orolig att det inte ska ga att aka innan lordag. Eftersom jag ska till Stockholm pa mandag vill jag helst hinna vara hemma sa mycket som mojligt innan dess. Jag har inte varit i Stockholm pa ett par ar och det ska bli riktigt kul att aka upp, aven om det blir sa kort tid. Na, nu har jag lagt beslag pa datorn alldeles for lange. Tjing!

På vägen hem

2008-05-28 | 21:03:01

image283


Back in Milan

2008-05-28 | 20:57:03

I måndags gick jag upp klockan fem, duschade, packade det sista, tog bussen till centralen, tåget över bron till Köpenhamn och flyget tillbaks till Milano. Väl där såg jag fram emot att kanske göra någon casting, laga lite mat, äta i lugn och ro och sedan sova tidigt. Icke sa Nicke. Istället blev det tågresa 20:40 - 00:40 till en liten stad som heter Riccione och sova på hotell för att kunna vara uppe med tuppen lagom till jobbet klockan åtta igår morse. Men jag klagar inte när det bjuds på frukostbuffé och rena lakan.

Jobbet var på en riktigt häftig location. Grand Hotel i Riccione som en rik snubbe byggt upp och sedan när det visade sig att det inte gick runt stängde han bara ner och stack utomlands. Utan att sälja och utan att egentligen göra något med det. Så kvar är tre byggnader med en del möbler, gardiner, fina golv och tapeter, en vildvuxen trädgård full med statyer och palmer, en tom pool med trampolin och allt som bör finnas på ett fint hotell, fast vildvuxet sedan tio år tillbaka. Häftigt.

Kaksmet

2008-05-23 | 19:58:20

Nu har jag ätit massor med kaksmet. Jag är fortfarande hungrig. Och kommer få ont i magen igen. Suck.


Utan internet i tre dagar..

2008-05-23 | 18:50:33

Såå, utan internet i tre dagar och vad har jag gjort? Solat i pildammsparken, läst "Vad gör alla superokända människor hela dagarna", tvättat lite till, startat mitt nya hurtiga liv och börjat springa på morgonen, målat i min målarbok, druckit té med Bettan, sorterat mina cd-skivor, ätit falafel med Johi och Marcus, hängt med Zara efter jobbet, fått trevliga nyheter, lagat mat, spelat Guitar Hero (har lagt av mig lite, måste öva), ringt hela släkten och bjudit över alla på kalas till helgen och igår var jag och Marcus på premiären av den nya Indiana Jones-filmen. Popcornen var slut innan reklamen var det. Jag fick ont i magen.

Idag passar vi Marcus pappas hus och sötnosen har lovat att baka en kaka till mig som han påstår kommer vara den godaste jag någonsin ätit. Vi får väl se. Dessutom har vi lunchat med hans mamie, mormor och syster på Möllan.


Jag är en gammal tant

2008-05-20 | 10:32:01

Vad är det för en dag, är det en vanlig dag? Nä det är ingen vanlig dag för det är Sandras födelsedag, hurra hurra hurra!
Eller ja, det var igår, men då kunde jag inte skriva för internet fungerade inte, så jag får ta igen det nu.

Jag hade en jättefin födelsedag, fastän den började med att gå upp klockan sju och tvätta för att sedan fortsätta med lite städning av köket. Efter det gick vi en runda på stan och jag gick upp på agenturen och sa hej. Vi hann med lite shopping på H&M och på Lagerhouse köpte vi en bok: 1001 drinkar. Så nu jäklar ska här blandas. Men vi ska nog inte försöka testa alla på en gång. Får kanske sprida ut det på ett par dagar.. 

Klockan 6 träffade vi Alicja för hon hade köpt ett bord med fyra stolar som hon behövde hjälp med att bära hem. Sedan bjöd hon på té vid sitt nya bord. Fint. Vid åtta slutade Zara jobba och då hade vi precis börjat laga middag, så hon kom upp en runda och satt och snackade medan vi med ett halvt öga tittade på tv. Sedan myste jag och Marcus mest hela kvällen, jag fick massage och fina underkläder i present.  


Släkten är värst

2008-05-19 | 00:27:38

Nu sitter Jocke, Jimmy och Marcus och tittar på poker. Vi har tittat på film och snackat. Imorgon ska vi upp klockan sju för att tvätta. Skoj värre.


Idag har vi varit i Helsingborg och träffat hela tjocka släkten. Marcus har fått följa med för första gången. Han var nog lite nervös, men det gick bra. Dessutom har jag äntligen fått träffa bebisen, lille Vilmer. Så söt! Dessutom ska Mia få en bebis igen, så nu blir det en massa kids på en gång. Från att inte ha haft några i släkten sedan jag och min bror var små blir det nu fyra på bara 3 år. Spännande!


Så här fint var det när vi åkte tåget hem:

image282


Party party

2008-05-18 | 22:12:23

Igår kväll hade jag lite party här hemma hos mig med blandade vänner, både mina och Marcus. Det var så fint att träffa alla igen! Och så hade grabbarna gjort en alldeles speciell födelsedagspresent till mig; en jättestor pärlplatta som de knåpat ihop medan de förfestade. Tack grabbar!

image281
(Det ska stå Gundeligan, men Stoffe har ett lite eget sätt att skriva G:n på..)



Golf

2008-05-18 | 21:59:46

Igår var jag med när Marcus, hans mamie, lillebror och kompis Robin spelade golf. Eftersom jag aldrig spelat fick jag inte vara med, men det var kul att bara gå med och titta på också. Jag är ganska nyfiken på det där med golf. Nästa gång ska vi åka ut själva så att jag också kan prova lite. Jag är lite feg när det är så mycket folk med. Alicja och jag har snackat om att prova spela lite ihop och det hade varit kul. Känns lite roligare att börja ihop med någon som ligger på samma nivå som man själv och inte med någon som redan spelat i över tio år...

image280


Hem ljuva hem

2008-05-16 | 23:44:58

Jag är så glad att jag är hemma! Det är inte alls fel att bara sitta i soffan med älsklingen medan han tittar på hockey och jag internetnördar. Oj, nu blev det mål. Vi har ätit middag och sen sorbet till efterrätt. Gottgott. Jag har hunnit träffa Alicja också, hon hoppade på mig när vi var på väg hem med all den tunga packningen och höll bokstavligt talat på att ge mig en hjärtinfarkt. Oooo, det var så kul att se henne, jag har saknat mina fina vänner!

Det första jag tänkte när jag klev in i lägenheten var "Oj vad här är rent och fint. Och titta, vad fint golvet ser ut!" Typ. Man kan gå barfota utan att se ut som man gått utomhus.



Flygtur över bron

2008-05-16 | 23:29:55

image278

image279

Versace

2008-05-15 | 13:26:09

Jaaa! I helgen ska jag åka hem och träffa mina älsklingar och äta tårta med min familj! Men först ska jag göra en casting för Versace. Det är för en visning och alla modeller i stan kommer förmodligen vara där, så det blir nog en väntetid på ett par timmar.. Och eftersom jag är en kortis och normalt inte gör speciellt mycket visningar är nog inte chansen så stor att jag faktiskt skulle få jobbet. Men men, det är meningen att man ska göra sina castingar som en snäll flicka.

Blommor!

2008-05-14 | 23:47:06

Federico har precis varit här och bett om ursäkt för det som hände i helgen. Han ringde igår och idag kom han över och snackade lite. Han hade köpt två buketter med blommor till mig och Erica så nu har vi satt dem i en stor godis-tub som vi hittade på terassen och pyntat till vårt rum. Fint.

 


Jobb å sånt

2008-05-14 | 22:06:28

På min lista över det äckligaste som finns kommer makeup-artister som först röker och sedan kladdar en i ansiktet med fingrarna, utan att tvätta händerna innan, relativt högt. Nu vet jag också hur det känns att bli hårdhänt målad på ögat med kajalpenna. Ja alltså, inne på ögonvitan, inte huden runt om. Annars har det varit en bra dag, alla var trevliga och nöjda och bilderna blev fina av det jag kunde se. Dessutom var det trevligt att åka tåg och komma iväg från Milano lite.

Nu är jag jättetrött. Resande har oftast den effekten på mig, oavsett om jag bara rest ett par timmar och även om jag sovit hela vägen. Så inatt kommer jag nog sussa gott.

Åka tåg o åka hem

2008-05-13 | 22:43:19

Imorgon ska jag jobba i Padova och det tar två och en halv timme att åka dit. Jag antar att det tar lika lång tid tillbaka. Fem timmar tåg. Fast det är i och för sig lite skön omväxling från att springa på castingar hela dagen. Jag har laddat upp med ny chicklit som jag lånat av Erica och så får jag ta med mig lite mellanmål. Nästan som när man var liten och åkte på skolutflykt. Haha.

Jag hoppas verkligen att jag kan åka hem en liten runda över helgen, skulle behöva komma hem och ladda batterierna lite, tvätta och sova i min egen säng. Träffa min älskling, mina vänner och min familj. Fira min födelsedag med folk som faktiskt bryr sig.


Tvåtimmarscasting

2008-05-13 | 18:46:51

Vi trodde helt naivt att det skulle bli en lugn och skön dag när vi åkte till vår sista casting. Vi var där precis när den skulle börja, klockan två. Men så var det tydligen fler som tänkt för det var redan fullt och vi blev nummer 63-64 på listan. Erica var hungrig och gav upp direkt, men jag satte mig bekvämt(?) tillrätta på stengolvet med min bok och mp3-spelare. Klockan fyra var det min tur och tre minuter senare var jag på väg till spårvagnen för att ta mig hem. På vägen köpte jag en jätteglass, det tyckte jag att jag förtjänat. Och god var den också, jajemensan!


Do your dishes!

2008-05-13 | 10:09:09

image275 

Nu har vi tröttnat på skiten och satt upp en lapp. Det hjälper tydligen inte att bara säga till, man måste påminna också. Och vad är väl bättre då än en påminnelse som syns tydligt varje gång man är i köket? Dessutom har jag börjat hamstra bestick. Ska det se ut såhär behåller jag ett set för mig själv. Haha, barnsligt? Yes sir.


Restaurangbesök på Italienskt vis

2008-05-12 | 22:46:23

Kvällen igår blev helsjuk. Tydligen är det okej på restaurang i Italien att mitt under förrätten börja sjunga karaoke, ställa sig upp på stolar, soffor och bord och snurra med sina servetter över huvudet och sedan fortsätta dansen utan en tanke på maten som väntar. Vi var nog de enda som faktiskt åt huvudrätten och det var precis på håret, för åt man inte snabbt nog eller höll tillräcklig koll snodde någon servitör den innan du ens hunnit blinka. Dessutom verkade Federico och hans "kusin" tycka det var jättekul att hälla vatten över varandra, leka med ljusen på bordet och efter att de druckit upp sina egna även dricka upp våra drinkar. Utan att kolla om det var okej. Hmm.. När "kusinen" sedan tyckte det var passande att taffsa på Erica och dra i henne hur som helst smet vi in på toaletten. Där höll vi rådslag i ungefär en halvtimme. Det slutade såklart med drama; Erica fick säga till på skarpen, "kusinen" blev sur eftersom han precis betalat för ett bord och en massa sprit (trots att vi hela kvällen sagt att vi inte skulle ha något att dricka överhuvudtaget) och Federico försvann. Så vi tog en taxi hem.


Msn med Johi

2008-05-12 | 20:28:50

johan. säger:

"häll aldrig "yes" i en diskmaskin, det leder bara till en massa jobb och problemas

Sandra - Milano! säger:

haha, jasså?

Sandra - Milano! säger:

har du testat?

Sandra - Milano! säger:

det fattar du väl att det inte går!

johan. säger:

 :P fattar jag väll inte!'


Sleeping beauty - uppföljaren

2008-05-12 | 18:12:50

Nu har jag fått bilderna från "Sleeping beauty"-plåtningen. Bilderna är inte riktigt färdiga än, ska fortfarande fixas lite, men fotografen gav mig en liten preview. Tidningen kommer inte ut förrän i september. Tyckte de blev riktigt fina.

 

Allt och inget men mest sol

2008-05-12 | 15:57:47

Två nätter i rad har vi varit tvugna att gå upp för trapporna, alla sju våningarna, för att någon inte stängt hissdörren ordentligt på vår våning. Kul värre klockan två på natten i högklackade som man redan dansat i ett par timmar..


Jag får alltid mer inspiration att hitta på roliga nya outfits när jag är ute och reser. Eftersom jag i princip bor i min resväska har jag inte lika mycket att välja på som hemma och då får jag istället hitta nya kombinationer. Både jobbigt och lite roligt. Sen tänker jag alltid "ah, det här var bra, det ska jag komma ihåg" och så glömmer jag det lika fort igen..


Till första castingen i morse tog jag en powerwalk och lyssnade på musik. I svart kofta och sjal för jag måste akta mig för solen. Varmt varmt varmt! Sedan mötte jag Erica på Lidl på vägen hem och nu har jag ätit yoghurt med koncerverad ananas till lunch. Gottgott.


Musik blir så mycket bättre när man går fort genom en stad full med folk och bilar i solskenet. Nästan som en musikvideo. Som när man sitter i Johisens bil på motorvägen och vi bägge skrålar med så högt vi kan, men inget hörs för volymen är redan så hög och motorn brummar. Oooooh!


Urval av dagens låtlista i solen, gammalgodingmix:

The loneliest city of all, Getting away with murder - Sahara Hotnights

When the children cry - Whitelion

Signalfire - Snowpatrol

I bet you look good on the dancefloor - Arctic monkeys

The angry mob, Everything is average nowadays - Kaiser chiefs

Don´t stop the music - Rihanna

Seniorita - Justin timberlake

How to save a life - The Fray

Sandstorm - Darude

Say it right - Nelly Furtado & Timbaland

Fire with fire, Standing in the way of control - The Gossip

Drops of jupiter - Train

The pressure - Moneybrother

The loyal - Tiger lou

It´s not the fall that hurts - Caesars palace

Young and armed - The plan

The Greeps - Camille Jones

What I´ve done - Linkin Park

Your love alone - Manic Street Preachers & Nina Persson

When you were young, For reasons unknown - The Killers

Alive - Pearl Jam

Je veux te voir - Yelle



Slöa bokmalar

2008-05-11 | 21:36:11

Vi har bara suttit inne och slöat hela dagen. Legat på våra sängar och läst, ätit någon frukt mellan varven, solat en stund på terassen och tittat på film. Jag läste ut den sista boken jag hade med mig och fick låna en ny av Erica som jag redan hunnit en bra bit in på. Sophie Kinsella´s "Mina hemligheter". Lättsmält och lite roligt. Har inte läst något av henne innan, är inte något jättefan av chicklit, men får väl uppdatera mig på lite mer sånt nu i sommar. Till hösten blir det förmodligen lite tyngre litteratur som gäller, så man får väl att passa på.

image279


(Bilden har jag hittat på cdon.com)

Milano by night

2008-05-10 | 20:55:19

image277

image278

Brasilianskt

2008-05-10 | 19:31:36

Idag ska jag och Erica hänga med Federico till den brasilianska restaurangen igen. Vi har sparat oss hela dagen och bara ätit smått för att kunna proppa i oss extra mycket när vi väl är där. Förra gången hade jag ätit alldeles för mycket soppa precis innan jag skulle dit och det resulterade i att jag var mätt och hade ont i magen i tre dagar efteråt. Det vill jag inte råka ut för igen.

Nu har jag vädrat min madrass, kudden, täcket och lakanen och jag hoppas att jag ska kunna andas när jag vaknar imorgon bitti. Annars får jag göra som Patrik föreslog och sova på golvet. Det ser jag inte alls fram emot.


Onödig info om ananas

2008-05-10 | 13:47:36

Sitter och tuggar på ett äpple som enligt butiken skulle vara Brasilianskt. Vet inte hur sant det är, men gott är det iaf. Helt sinnessjukt hur långt vi transporterar frukter när de faktiskt finns så mycket närmare oss. Och vad är egentligen poängen med att äta färsk ananas mitt i vintern i Sverige? T.ex skulle jag aldrig få för mig att äta jordgubbar hemma mitt i vintern. Då vet jag att de transporterats i många timmar innan de ens nått butiken. Man kan ju fundera på hur mycket kemikalier de blivit sprayade med för att de ska klara det och fortfarande se nyplockade ut. Transporterna förorenar inte så lite när de fraktar frukt åt oss i de kalla nordliga länderna. Visst är det bra med frukt och vitaminer, men vad är det för fel med svenska äpplen och päron? Sen är det väl kanske lättare sagt än gjort att leva som man lär alltid. Svårt det där.

Visste ni förresten att det i många fall påträffats att plantagearbetare som plockar ananas hela dagarna förlorar sina fingeravtryck? Det är för att ananasen innehåller ett enzym som heter Bromelin, vilket är ett proteinförtärande enzym. Dagens onödiga info nr ett.

Dammpanik

2008-05-09 | 23:08:18

Jag får panik! Tre timmar sittande på rummet och sen snörvlar man som om man åkt på värsta vinterförkylningen! Ögonen rinner och på morgnarna när jag vaknar har jag ont i halsen. Usch. Speciellt trevligt blir det ju i den här sommarvärmen också. Kul kul. Imorgon ska jag släpa ut hela den här jäkla sängen på terassen och vädra för nu står jag inte ut mer! Och jag är inte ens allergisk egentligen.


D&G gold

2008-05-09 | 21:11:07

Igår var vi ute på D&G gold med Gabriel, en av pr-killarna, och ett gäng tjejer. Jättemysigt ställe, lite lounge-feeling och DJ:n var riktigt bra. Tyvärr slutade det med att jag mest stod utanför och pratade i telefon, men det blev en skön och ganska tidig kväll, precis lagom torsdagsmys.

Just nu är jag mest trött och allmänt oinspirerad. Egentligen skulle vi antingen gått ut med agenturen till Just Cavalli eller hängt med Gabriel på sushi-restaurang. Men när jag kom hem låg Erica och sov och vi är inte vidare pigga alls någon av oss. Så det får helt enkelt bli en lugn hemmakväll istället.


Solkräm är bra att ha

2008-05-08 | 22:52:15

Okej, jag är fortfarande röd och nu har jag köpt solkräm för att försöka skydda mig lite iaf. Vill inte se ut som en kokt kräfta på castingarna, tror inte det är många som är intresserade av att boka en sådan till ett jobb..

Riktigt såhär illa är det dock inte än:
image276


(Bilden hittade jag här men jag tror hon norpat den någon annanstans...)


Tillbaka igen

2008-05-07 | 23:01:21

Nu sitter jag och Erica här och datanördar igen. Har flyttat tillbaks till vårt vita lilla rum som ger oss bägge två både snuva och dammiga fötter, där internet endast fungerar då det vill själv och där man måste brottas med dammråttor för att komma åt något i sin väska. Men men, det är så det ska vara.

Idag har jag blivit brun/röd av allt promenerande i solen. Jag får akta mig imorgon om jag inte vill bli röd/glowinthedark. Jag lyckas alltid på något sätt. Är jag inte så blek att jag lyser är jag istället röd så jag fullkomligt strååååålar.


Hmmm.. Lagad?

2008-05-07 | 20:00:01

image273

Den här hittade jag idag. Skjuts hem? Ehm, tack men nej tack..
Dessutom tyckte jag den här var hemskt söt på något vis:


Stringjeans?

2008-05-07 | 09:03:34

Visste inte riktigt om det här var på skämt eller allvar när jag först läste det. Kanske lite för mycket, eller? Ungefär som tjejerna som hade stringtrosorna uppe på halva ryggen när man gick i högstadiet. Men de har tydligen gjort succé i Brasilien..

image271
image272

http://www.aftonbladet.se/sofismode/article2347627.ab

Jag har inte tid med det här

2008-05-06 | 23:41:05

Imorgon flyttar jag ut härifrån och Marcus åker hem.. Trååkigt trååkigt. Därför har jag verkligen inte tid att sitta här. Så det tänker jag inte göra heller.


Sommarlunch!

2008-05-06 | 12:57:34

image270

Namedropping

2008-05-05 | 23:26:34

Nu ska vi kika på andra halvan av "Guldkompassen" och äta chocolate chip cookies. Fast jag får låta bli att äta för många. Jag vet redan att jag inte kommer tycka om filmen, så är det oftast med böcker jag älskar som de sedan envisas med att göra filmer av. Sofies värld, Liftarens guide till galaxen,  A clockwork orange, listan kan göras lång. Undantaget är väl Sagan om ringen-trilogin som jag tycker är jättefin på film. Nä, nu ska jag sluta namedroppa. Hej.


Och...

2008-05-05 | 21:00:22

...Marcus klarade sin tenta!!!!


Jag vill ha efterrätt!

2008-05-05 | 20:53:57

Nu har vi ätit jättegod middag och tittat på tv via internet. Jag är sugen på en mumsig glassdrink till efterrätt. Typ den här Piñacolada´n vi drack i lördags när vi var ute. Mmmmm. Inte helt fel med Mojito eller Jordgubbsdaiquiri heller... Åååå, mums!

 

Kvällsmys

2008-05-04 | 22:17:38

Här sitter vi i vår ganska fula soffa, äter glass och väntar på att kvällens avsnitt av "Sanningens ögonblick" ska komma upp på kanal5.se. Vi har promenerat in till stan, ätit ceasarsallad, köpt en väska och en fotbollströja och spanat på alla gatuförsäljare och människor. Sedan satt vi en stund i parken i den sista solen och lyssnade på musik från restaurangen som ligger där och tittade på folk som kastade frisbee. Mys.


En dag i Venedig

2008-05-04 | 14:39:28

                                 

Venedig

2008-05-03 | 21:30:14

image230

Precis såhär soligt och underbart var Venedig idag. Men mer tänker jag inte berätta nu, sådeså!

(Jag kanske borde börja kalla det här för en bildblogg istället..?)


Just nu

2008-05-03 | 00:02:41

    

Såhär kul kan man ha med ett par brillor, en scarves och en handväska om man heter Marcus..

Venedig imorgon

2008-05-02 | 21:41:23

Nu har vi köpt biljetter och jättejättetidigt imorgon bitti åker vi till Venedig! Mys!

image224

Bild från: www.epochtimes.se/articles/2007/02/20/11441.html

Sol, Busta Rhymes & clubbing

2008-05-02 | 15:26:06

Jag och älsklingen firade Valborg med sushi och bubbel. Det är inte det lättaste att försöka beställa hemkörning av en japan som pratar bra Italienska men nada engelska. Till slut fick jag skicka ett sms med adressen och vänta utanför i nästan en timme innan vi fick mat. Men det kunde det väl vara värt. Igår tog vi sovmorgon till klockan elva och sedan gick vi och myste i solen på vägen in till stan, tog en promenad i parken, åt glass vid Duomo och var inne och kikade i Galleria Vittorio Emanuele II, som är en av de vackraste byggnaderna i Milano och där det ligger massor av fina restauranger och butiker.

      

Igår kväll var vi på konsert med Busta Rhymes och sedan ute på en klubb. Konserten var bra, men blev lite lätt långtråkig eftersom han tvunget skulle snacka en massa mellan låtarna. Av en och en halv timmes konsert var det förmodligen bara hälften som var musik. Klubben hade riktigt häftig inredning, men annars var det inte så jättebra drag, antingen var vi väl trötta eller så börjar vi helt enkelt bli gamla.. haha.

image218

    

Fuel for life

2008-05-01 | 14:48:03

Fick en liten födelsedagspresent i förskott av älsklingen när han kom hit. Mmm. Kommer användas flitigt i sommar.


Ps: Sydafrikanskt

2008-05-01 | 00:29:51

Ps: Vårt sydafrikanska vin får fyratusen solar. Slå den du!


Båtten opp å resten i håret

2008-05-01 | 00:25:35

Jaminsannsenni. Man kan ha kul på valborg fastän man inte är i Lund. Just nu är jag i Milano och blir serverad av en naken kypare. Och så äter jag chips. Fast jag får inte så många för Marcus ger en till mig och sen tar han femton själv. Men men. Det är väl lika bra. Han hälsar förresten.

Nu ska jag dricka mer vin. Hejhejs! Ha en trevlig valborgsnatt och må ni alla spy i närmsta papperskorg. Puss.


RSS 2.0