Dagens Stoffe

2008-03-29 | 19:08:13

Med hårtrimmern i högsta hugg kapar jag av Stoffes hår. När han ser tussarna som hamnar på golvet konstaterar han: "Fan va fint hår jag har, inga kluvna hårtoppar eller någonting! Man kanske kan tjäna pengar på det, typ sälja det till huvudlösa barn i Afrika?"
Ehm.. va?


I am...

2008-03-29 | 06:08:33

...a bonbon!

image167


(Bild:piddleloop.com/blog/2006/06/)


Diskar

2008-03-28 | 22:41:02

Står och städar upp i köket till tonerna av Timbuktu efter en underbar middag som grabbarna lagat. Skönt att slippa vakna imorgon och se ett berg av disk. Imorgon ska jag verkligen inte göra någonting mer än att fixa det sista inför hemresan. Kanske sova länge och sen ta en promenad, packa min väska i lugn och ro och så hoppas jag på lite sol så att jag kan sitta på balkongen. Det ska bli fint att komma hem.

Mys

2008-03-28 | 19:48:15

Mys i vardagsrummet med vin, kex, ost, vindruvor, jordgubbar och en rom & cola. Inte fel alls.

Mat o annat kul

2008-03-28 | 16:38:06

Blogg.se vill inte alls fungera när jag vill att det ska det. T.ex i morse när jag satt och knaprade solrosfrön som en annan fågel och var uttråkad. Då ville det inte alls. Nu går det däremot och jag har precis ätit lunch. Eftersom jag snart åker hem försöker jag hitta på så roliga saker som möjligt av det jag har kvar i kylen. Den här gången blev det tomatsoppa med oliver, basilika och oregano och så en skiva mörkt bröd med mjukost till det. Gott. Ikväll ska vi ha "farewell-party" och göra stor middag alla tillsammans. Alex hade lämnat ett par bitar färsk lax åt oss i kylen när han åkte och den ska vi göra något mumsigt av. Till efterrätt har jag köpt kex och ost.

Jag trodde Marcus skulle spricka igår när jag skickade sms till honom och berättade att jag kommer hem så snart.



Trött, seg o sliten

2008-03-27 | 21:43:31

Trött, tröttare, tröttast. Funderar på om jag ska se en film? Lösa lite soduko? Gå och lägga mig helt enkelt? Det märks verkligen att det är många som åkt härifrån, sitter ensam i vardagsrummet och spelar min egen musik utan att någon varken klagar eller stör. Å ena sidan är det lite skönt att få vara för sig själv efter att ha varit omgiven av så mycket folk de senaste dagarna. Fast det känns faktiskt lite ensamt. Inte ens Cristina verkar må helt ok, hon känner sig ensam och funderar på att ringa någon av sina brasilianare, haha. Nä, nu kom Stoffe hem, ska snacka lite skit med honom. Hepp.
  

Sammanfattning av en underbar vecka

2008-03-27 | 18:39:04

image162

   

Tack mina sötnosar för en underbar vecka!

Upp o ner

2008-03-27 | 18:19:52

Dagen började med att vara en sån där riktig tråkdag. Drömde en mardröm precis innan jag vaknade, mådde lite dåligt hela förmiddagen och när jag gick ut blåste det och var grått på himlen. Yasse och Johan skulle åka hem idag också och det kändes ju inte riktigt sådär jättekul. När vi sedan skulle boka om min biljett hem visade det sig inte gå så bra som vi tänkt och det mesta kändes mest kass. Blä.

Men sen vände det. Jag hittade äntligen en butik som hade rätt storlek på skorna jag skulle köpa till Marcus, efter att ha fått leta runt i halva Barcelona. Biljetten blev ombokad precis så som det var tänkt, Johan fick ner en massa av mina prylar i sin väska, så nu har jag mindre att släpa på, och vi fick till och med lite sol på vår sista lilla shoppingrunda.

När Johan och Yasse hoppade in i taxin för att åka till flygplatsen kändes det lite sorgligt, men solen sken och jag hade precis varit och köpt mat som jag såg fram emot att mumsa på. Dessutom vet jag ju att vi snart kommer träffas igen. Så nu har jag haft lite picnic för mig själv i solen i vardagsrummet medan jag pratat med min älskling. Mysigt!


Cava

2008-03-26 | 22:00:54

Vi har  shoppat hela dagen och sen ätit lunch på det marockanska stället. Efter det gick vi till champagnerian och käkade tapas och drack lite cava. Stoffe höll på att ta metron åt helt fel håll med sina nya kompisar från jobb. Nu sitter vi i lägenheten och snackar skit. Jag kommer sakna Barcelona..


Frukost

2008-03-26 | 11:28:00

Yasse och jag sitter och äter frukost. Johi sover för han och Göran var ute och festade och kom hem sent. Vi vet inte om vi borde väcka honom eller låta honom sova, det är trots allt hans sista dag här så egentligen borde varje minut utnyttjas till fullo.

Jag har äntligen lyckats hitta en födelsedagspresent till Marcus som jag är nöjd med, nu kan jag med andra ord slappna av lite. Varför ska det vara så svårt att hitta något bra till någon man tycker så mycket om, det borde ju egentligen vara jättelätt?

Nä, en dusch kanske?


Kärlek

2008-03-26 | 02:40:14

"I've been awake for a while now.
You've got me feeling like a child now.
'Cause every time I see your bubbly face,
I get the tingles in a silly place.

It starts in my toes,
And I crinkle my nose.
Wherever it goes I'll always know,
That you make me smile.
Please stay for a while now.
Just take your time,
Wherever you go.

The rain is falling on my window pane,
But we are hiding in a safer place.
Under covers staying dry and warm.
You give me feelings that I adore.

They start in my toes,
Make me crinkle my nose.
Wherever it goes I'll always know,
That you make me smile.
Please stay for a while now.
Just take your time,
Wherever you go.

What am I gonna say,
When you make me feel this way?
I just...mmm.

And it starts in my toes,
Makes me crinkle my nose.
Wherever it goes I'll always know,
That you make me smile.
Please stay for a while now.
Just take your time,
Wherever you go.

Da-Da-Dum-da-da-da-da-da.

I've been asleep for a while now.
You tucked me in just like a child now.
'Cause every time you hold me in your arms,
I'm comfortable enough to feel your warmth.

It starts in my soul,
And I lose all control.
When you kiss my nose,
The feeling shows.
'Cause you make me smile.
Baby just take your time now,
Holding me tight.

Wherever, wherever, wherever you go.
Wherever, wherever, wherever you go.
Wherever you go,
Always know,
'Cause you make me smile even just for a while."



Bubbly av Colbie Caillat. Så enkelt. Så sant.


Hitta på www.letssingit.com


hundrakronorsfika

2008-03-25 | 22:08:23

Nu har vi fikat på Starbucks, en riktig "hundrakronorsfika" enligt Johan. Det har han tjatat om sen han kom hit. Han slog därför på stort och köpte chokladkaka och cheesecake och marshmallow/choklad/kex-kaka. Och så något att dricka såklart. Så delade vi på hela kalaset.


When did your heart go missing

2008-03-25 | 19:21:33



Just nu på full volym: Rooney - When did your heart go missing



Yasse är för envis för att be om hjälp med korsordet. Fast jag vet att Credo betyder tro och vad ett vallpigehus är.

Turisting

2008-03-25 | 19:01:05

Sädärja, nu är vi tillbaka efter dagens shoppingrunda. Sju timmar. Lagom promenad. Jag är supertrött och känner mig som en zombie. Igår var vi ute och turistade i över fem timmar, gick i Parc Güell och tittade, kollade om bygget på Sagrada Familia gått framåt sedan sist, åt vars en bocadillo till lunch på uteserveringen på en liten lokal cerveseria och bara hade det skönt i solen. Mysigt.

                    


Inte tid

2008-03-24 | 15:03:43

Jag har verkligen inte tid just nu. Johan sov till två och nu har han äntligen fått i sig frukost och hoppat in i duschen. Vi har både Parc Güell och Sagrada Familia att klara av idag.  Med andra ord får ni som väntar spänt (någon?) på bilder från igår och uppdateringar vänta några timmar till. I´ll be back!


I säkerhet

2008-03-24 | 03:59:08

Äntligen i säkert förvar i lägenheten igen efter en hysterisk taxifärd med en chaufför som verkade ha knaprat i sig både det ena och det andra. Vi fick dessutom leta i trekvart innan vi överhuvudtaget hittade en taxi och mina stackars fötter är inte speciellt glada. Det enda jag vill just nu är att sitta här och mysa i mina mjukiskläder och mina stora innetofflor, kanske krypa ner under täcket och känna att allt mest är mjukt och varmt. Det har inte varit en varm kväll i Barcelona och mina skor är som sagt hårda och höga. Haha. Vill man vara fin och allt det där... Vi har iaf haft en trevlig kväll, först barbesök och sedan klubb med alla från lägenheten. Men mer om det imorgon, nu orkar jag inte mer.


Långpromenad och middag

2008-03-23 | 19:23:29

        

Vi har kommit fram till att gurka borde räknas som någon typ av underverk. Yasse hade hört att gurka skulle innehålla mer vatten än vad havsvatten gör. Vi tyckte det lät aningen osannolikt så vi undersökte saken. På http://www.bioresurs.uu.se/myller/hav/havfaktahavet.htm hittade vi följande:

"Typiskt för havet är det salta vattnet. Salthalten är i de stora världshaven omkring 3,5 % vilket innebär att det faktiskt finns mer vatten i ett kilo vanlig gurka än i ett kilo havsvatten."

Hur tusan håller den ihop? Varför blir den inte flytande? Och framförallt: kan man bli sjösjuk av för mycket?


Scampi

2008-03-23 | 14:30:28

Jag har ätit rökt lax till frukost. På mörkt bröd med pesto. Mmm, lyx!

Jag tycker att alla som gillar att äta friterade jätteräkor på den lokala kinarestaurangen ska slå en kik här:
http://www.scampi.nu/
Det är inte okej!

"Welcome to Barcelona"-night

2008-03-23 | 13:01:40

        

:)

2008-03-22 | 22:33:46

image117

Blablabla om idag

2008-03-22 | 18:32:09

Alex är hemma igen! Och om en halvtimme landar Yasemin. Dessutom har det flyttat in tre amerikanska tjejer plus att en vän till Stoffe hemifrån dyker upp. Med andra ord blir det verkligen fullt hus och inte ens Alex får plats själv eftersom två av de amerikanska tjejerna ska sova i hans säng. Haha. Nu ska vi äta lite ost och sallad och dricka en slurk vin. Johan gullungen har precis varit nere på Starbucks här nedanför och köpt en chai som jag ska dricka till efterrätt. Mums! Hasta luego!


Första glassen i Barcelona!

2008-03-22 | 14:22:11

Igår åt jag och Johi den första glassen från vår favorit-gelatéria på Ramblas. Två smaker var, jag valde körsbär och Johan kokos och så tog vi vars en cookies. Mums!

 
(jag tror det är något som är allvarligt fel, orkade inte äta upp och Johi fick hjälpa mig med halva. vad är det som händer med mig?!)

Sedan stod vi kvar på Ramblas och tittade på påskparaden som gick förbi. Lite spännande, men de ser ju ut som några helt andra i de där dräkterna och hättorna...

       

De stora "vagnarna" har inga hjul utan det är människor under som bär och så går det en man framför som säger till om de behöver gå lite mer åt vänster eller åt höger. Med jämna mellanrum stannade hela tåget så att de kunde vila, men jag skulle tro att de var ganska trötta efteråt ändå.

Lägesrapport halv två

2008-03-21 | 12:07:09

Klockan halv två inatt såg det ut såhär hos oss:

 

Trött-Johan som rest hela dagen och knappt sovit natten innan somnade på soffan i vardagsrummet, medan Stoffe efter lagom många öl blandat med vin o en liten drink tyckte att han skulle äta upp halva köket. Tydligen åt han upp en och en halv paket choklad, ett rör pringles, tre kinder-sandwichar och efter det började han steka bacon och koka tortellini. Vi hade dessutom redan ätit lite kex och ost tidigare på kvällen, efter middagen, så man tycker ju att där inte borde få plats hur mycket som helst.
Själv hade jag redan hoppat i mina mjukisar, ready for bed.

One of us is gona die young!

2008-03-20 | 22:46:32

Yeah! 



Medpassagerare

2008-03-20 | 22:40:46

Gissa vem Johan satt bredvid på vägen hit..

 

Jag har ätit pannkaka!

Johi är här!!!!

2008-03-20 | 20:37:02

image105

Nu är Johan här, vi har tagit en promenad  och kikat lite i butiker. Sedan mötte vi upp med Stoffe och gick vidare till Lidl där vi handlade en massa mat och lite vin. Johan och Stoffe tog en ölpaus på vägen hem, latmaskarna! Jag var så hungrig att jag fortsatte direkt hem och började på maten istället. Och nu ska vi mysa hela kvällen i vardagsrummet, bara lyssna på musik och snacka. Nu är det dessutom påsk så jag är ledig fyra dagar i rad.
Myyyys!


Come on, come on!!

2008-03-20 | 12:25:14

Sovmorgon till tio över nio. Och sen har det varit big business på gång här, vi får se hur det slutar. Jag väntar spänt.

Jag läser Mikael Niemi´s "Svålhålet" just nu och den är mycket roligare än jag tänkt mig. Lite som en light-version av "Liftarens guide till galaxen" och vem älskar inte den?

                image104


(Bild från google.se)

Kurt Cobain eller Johnny Depp?

2008-03-19 | 23:46:27

Bilderna idag blev nog jättebra och framförallt blev de väldigt annorlunda från det jag har i min bok sedan innan. Jag hade herrkläder och roliga brillor, käppar och hattar. Och så skulle jag tvunget hålla i cigaretter och cigarrer. Var lite orolig att jag skulle bli tvungen att röka själv, men det slapp jag. Good for me. Blev lite Johnny Depp/Kurt Cobain stil över det.Tog några bilder av några av de polaroider de valt ut.

image100

  


Tidigt - igen

2008-03-19 | 07:26:12

Jag är vaken och om ett par minuter ska jag gå. Ännu en dags jobb, fast idag hoppas jag vi blir färdiga lite tidigare. Igår var vi inte färdiga förrän vid åtta. Men fotografen var snäll och skjutsade mig hem på sin vespa. Usch, det är inte ens ljust ute än!

Goodmorning

2008-03-18 | 09:33:20

Nu ska jag gå. Klockan tio ska jag befinna mig i en studio för att ta lite nya bilder. Jag hoppas det blir något bra som jag kan ha användning av. Fotografen verkar iaf ha en massa bra idéer så vi får väl se. I vilket fall som helst kommer jag vara borta hela dagen, antagligen sitta inomhus och inte ens kunna njuta av solen som skiner ute. Men men, man ska ju inte klaga, jag har minsann hört om allt slask där hemma. Usch, det är jag inte alls sugen på.


April april?

2008-03-17 | 20:14:54

Någon med mig skämta aprillo. Men jag är iaf lättad att du hittade Sune och tinnitus är ju inge kul. Sen vet jag ju inte om jag tycker Mission Impossible slutar så illa. Däremot är det inte bra med för mycket glass innan man ska sova, tro mig jag vet. Have fun.


Ensam i lugn och ro

2008-03-17 | 14:24:07

Hey Betty, när kommer du och hälsar på?!

Idag är en latmaskdag och jag ska bara latmaska. Kanske ta en liten promenad. Pilla lite navelludd. Stoffe har börjat på sitt jobb, första dagen, vi får väl se hur det går. Cristina är på en casting. Alex har stuckit till Menorca och kommer inte hem på ett tag. Jag har ansvar för lägenheten. Tvillingarna vet jag inte var dom är, men antagligen ute någonstans. Så här sitter jag alldeles själv i lugn och ro för första gången på jag vet inte hur länge. Det är ganska skönt faktiskt.

80 years

2008-03-17 | 09:24:12




Tittar ni noga ser ni mitt huvud sticka förbi en runda.

Vamos a la playa

2008-03-16 | 23:01:08

Nu sitter vi i vardagsrummet och kollar roliga klipp på youtube och dricker lite vin. Istället för parken tog vi en promenad i solen ner till stranden och satt där i sanden och njöt. Sedan gick vi vidare till en liten mysig marockansk restaurang. Jag åt lax med sallad. Riktigt riktigt gott!

image92


  
  


Planer till tusen!

2008-03-16 | 13:15:15

På torsdag kommer Johan och på lördag kommer Yasse. Jaaaaa!! Jag tror de kommande två veckorna blir toppen! När de åker hem är det bara en vecka kvar tills jag också åker hem en liten runda och firar älsklingens födelsedag. Mys! Och så ska jag ju göra högskoleprovet såklart. Sen är det inte lång tid tills jag får sällskap här igen och sen får vi se hur sommaren blir. Massor av planer, massor med kul!

Helgen osv

2008-03-16 | 12:21:54

Igår blev en riktig slödag. Vilket kanske inte var så konstigt eftersom vi var ute och dansade till klockan 6 på morgonen. Alla sov hela dagen och vaknade framåt eftermiddagen. Christina gjorde soppa som vi allihop gick och små-åt av. Alex var värst, han vaknade halv åtta på kvällen och såg ut som han behövde sova tio timmar till. Det första han gjorde var att sätta igång att göra kyckling och sallad åt oss allihop.

Tanken var egentligen att vi skulle till en av de större klubbarna eftersom en känd DJ som brukar spela på Ibiza skulle ha födelsedagsparty där. Men så fick vi reda på att det skulle kosta lite väl mycket, så vi bestämde oss för att istället hänga med Alex och hans kompisar ut. Han går inte så mycket till de stora klubbarna utan har bättre koll på de små ställena som vi kanske aldrig skulle hitta annars. Vi hamnade på en liten bar med skum inredning och trevligt folk. Vi tog vars en Mojito som skulle vara husets specialitet, vilket också råkar vara min favoritdrink. Mums!

Klockan blev halv fyra innan vi kom vidare till klubben och ett par av oss var nästan sugna på att gå hem redan då. Hemma är ju det mesta inte öppet längre än till tre-fyra så man började känna sig aningen seg. Men det var tur att vi inte gjorde det för klubben visade sig vara riktigt bra och vi dansade hela natten. När vi väl var på väg hem hade jag så ont i fötterna att jag knappt kunde stå upp. Hade ju fortfarande massor med blåsor och skoskav sedan promenaden tidigare på dagen. När vi kom hem ville Alex och hans kompis Marc att vi skulle fortsätta festa, men så fort jag satte mig ner höll jag på att somna. Eftersom Marcus skulle ha tenta hade han redan gått upp. Man vet att det är ett dåligt tecken när folk vaknar innan man själv gått och lagt sig. Jag orkade bara prata en liten stund innan jag totaldäckade i min säng.

Idag var tanken att vi skulle till en park där dom har en labyrint, men vi får väl se vad som händer. Än så länge verkar det bara vara jag och Alex som är vakna.

    
   

(Grunkan på bild nummer 4 är en Jäger-maskin. Man trycker på en liten spak och ut ur en tapp kommer Jägermeister. Något för dig Johi?)

Främling

2008-03-15 | 17:21:26

När Stoffe halvt i sömnen börjar sjunga "Främling" på morgonkvisten, då kan man vara ganska säker på att han fått ett par öl för mycket kvällen innan. Och inte låter det speciellt bra heller.. Haha.

Juliette Lewis

2008-03-14 | 23:37:19

Juliette Lewis är skitcool, oavsett om hon ser ut såhär:
image78

eller såhär:



Se "Natural born killers". Vilken film. Vilket par!



(Bilder från google.se)


Mat mat mat

2008-03-14 | 23:05:19

Nu sitter jag hemma på sängen och dricker sangria och snackar med Marcus. Har precis ätit lite välbehövd middag efter en tretimmarspromenad ner längs stranden och tillbaka. Måste verkligen lära mig det där med att ha rätt skor på mig när jag ska gå långt. Jag har en blåsa större än europa på hälen och det kan ju bli spännande att se hur jag ska lyckas gå i högklackat ikväll när vi ska ut.

Jag har blivit ganska bra på det där med att slänga ihop mat, är väl inte riktigt Jamie Oliver än kanske, men jag tycker det är jätteroligt! Speciellt att försöka få ihop något nytt varje dag av de aningen begränsade ingredienser jag har i kylskåpet. Det började redan hemma innan jag åkte, då lagade jag och Marcus alltid massor med mat ihop och det är ju svårt att inte bli inspirerad med en sån heting i köket. Haha.

Igår käkade vi en fantastisk trerätters på en restaurang som delägs av Alex vän Xavi. Vi fick en inbjudan att komma och äta alldeles gratis och såklart är vi inte så dumma att vi tackar nej. Det blev en riktigt riktigt trevlig kväll som slutade med att både Xavi och den andre delägaren, kocken jag inte minns namnet på, satt vi vårt bord och snackade om Barcelona och restauranger och allt möjligt.

          

Man kunde dessutom få massage medan man väntade på sin mat, vad sägs om det, kanske ett koncept de borde köra med i Sverige också?

You find it all on internet

2008-03-14 | 01:38:36

Hittade lite bilder på oss från i tisdags på Buddah bar.

image61

   



Bättre än påskägg?

2008-03-13 | 13:05:42

Jag hade inte tackat nej till någon av de här chokladkreationerna istället för ett påskägg i år.

   


Larma mig hit..

2008-03-13 | 12:13:50

Det började redan klockan 06:10 i morse. Helt plötsligt sätter en polisradio igång och snackar för fulla muggar i vårt rum. Jag vaknar men det gör såklart inte Stoffe. Jag försöker ignorera det och efter en stund slutar den. Jag hinner precis somna om innan det börjar igen. Nu får det fan vara nog. Jag väcker Stoffe och informerar honom om att inte är det min telefon som låter så han får pallra sig upp och fixa det. Han är trött och menar på att han har ju inte heller någon telefon här nere. Det tar ungefär lika lång tid att förklara för honom att det förmodligen är någon av hans "extra-telefoner" han tagit med sig som fått spel, som alarmet är igång. Och när det slutar tycker han ju att problemet är mer eller mindre löst. I ungefär en kvart. Den här gången är jag inte lika glad utan går upp, tänder lampan, är allmänt högljudd och letar så gott jag kan i Stoffes röra. Så slutar det igen. Gah! Fjärde gången får Stoffe själv ta sig ner. Lampan är fortfarande tänd och jag har barrikerat mig under täcket och vägrar röra mig ur fläcken. Han hittar telefonen och tar ur batteriet. Yes tänker jag och somnar om.

Runt halv nio vaknar jag av att det är ett brandlarm som går i rummet. Dessutom vibrerar det uppifrån loftsängen där Stoffe sover. Here we go again. Trotts allt buller och burr så vaknar inte Stoffe nu heller. Jag får med andra ord skrika en stund tills han vaknar till och stänger av larmet. Sedan upprepas det här en gång i kvarten fram till klockan halv tio. Då har jag fått nog. Stoffe också uppenbarligen för äntligen slutar han snooza och stänger av.

Sedan börjar min telefon ringa, först Marcus sedan agenturen och sen ringer dom vars en gång till. Medan jag som bäst ligger och pratar faller en bomb och landar en centimeter från mitt huvud. Det är Stoffes i-phone som tydligen inte vill ligga uppe hos honom längre. Den studsar på min kudde ner på golvet. Där kan den gott ligga tycker jag. Jag hoppas fallet sabbade larmfunktionen så allvarligt att den aldrig går att laga.

Lite väl långt toabesök?

2008-03-13 | 00:49:55


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2039256.ab


Dagens Stoffe

2008-03-12 | 22:35:05

Dagens ord: pula. Betyder tydligen äta. (I min värld har pula alltid betytt fixa, som typ dona).
Dagens påhittade ord: kidknappa. (Håller man fast någon genom att ta tag i en knapp på jackan är det att kidknappa. Väldigt användbart på metron...)

Ja, han den där Stoffe alltså...

Kärlek

2008-03-12 | 15:06:33

image55




Fashionalbly too late..

2008-03-12 | 15:03:40

Det blev ingen middag igår för vi kom dit försent. Överraskande nog för er som känner mig så var det faktiskt inte jag som var sen, jag var klar i god tid innan, men 20 minuter innan vi skulle vara där kom plötsligt Cristina, Stoffe och våra nya inneboende; tvillingarna Cristina (ja, nu är dom två) och Diana på att de skulle duscha och fixa till sig också. Och eftersom vi bara har en dusch kan det vara lite svårt att hinna. Visst, jag brukar vara fashionably late, det kan jag erkänna, jag är ofta 10 minuter sen eller så. Men Cristina är värre, hon är gärna 45 minuter sen till det mesta. Vilket ibland skapar lagom pinsamma situationer. Men men, vi fick varsitt glas vin och sen blev det istället en tidig kväll, vilket jag inte alls klagar över. Sen när blev jag föräldern i det här sällskapet? Och framförallt: hur gick det till?


Krimskrams

2008-03-12 | 01:21:24


Så här mycket prylar hade taxichauffören som vi åkte med ikväll fastlimmat på sin instrumentbräda:

image53

Vill ha!

2008-03-11 | 14:11:23

Jag vill ha en bikini från JG4B, helst den här fina som heter Go Go, men dom andra är inte helt fel heller. Ge mig!!

image52


(Bild från Nelly.com)


På ett plan till Barcelona

2008-03-11 | 11:26:51

Just precis nu borde Stoffes plan lyfta, så om tre timmar är han i Barcelona. Det ska bli riktigt skoj att få lite sällskap hemifrån och allt som får tiden att gå fort och saker att hända är välkommet. Ikväll är det dessutom Buddah-middag igen så han har verkligen valt en perfekt dag att komma. 

Min älskling har tenta på lördag och sitter just nu i Malmö och försöker plugga. Klarar han tentan kan han komma hit och hälsa på i början av april, gör han inte det kan han inte komma förrän i slutet. Snacka om press. Hihi. Stackarn. Jag är så glad varje dag jag slipper tänka på tentor och läxor och skolstress och jag ska nog passa på att njuta så länge det varar för förr eller senare blir det väl till att låsa in sig på nån högskola i vilket fall som helst. Jag ska bara bestämma mig för vad jag vill göra först. Och eftersom jag är ambivalentast i stan är det nog lättare sagt än gjort..


Visning

2008-03-10 | 23:54:27

Idag har det inte blivit mycket tid att skriva för jag har i princip suttit instängd i ett och samma rum hela dagen. Från klockan tolv till klockan nio ikväll har jag varit i ett konferanscenter och blivit sminkad och fixad inför en hårvisning för Rafel Pages som skulle starta klockan åtta. Vi skulle vara hippies och de flesta var redan stylade innan vi gick in, men mitt hår skulle dom fixa på scenen. Det blev en supertokfrilla som jag nog aldrig hade försökt mig på själv. Haha. Men sminket var iaf ganska roligt, gult och orange, som får blå ögon att lysa.

                                                                 

Spontankväll i Champagnerian

2008-03-09 | 16:55:40

Det blev en trevlig spontankväll igår. Vid femtiden tog vi metron ner till Barcelonetta och gick lite vid stranden och hamnen. Vi hittade ett gäng gatumusikanter som fått storpublik och satte oss ner och lyssnade en stund i solen. De var riktigt bra och skämtade om att de skulle skänka hälften av intäckterna till bygget av Sagrada Familia, och den andra hälften skulle gå till hemlösa barn i sydamerika, som för den delen var deras egna de flesta. Haha.

Sedan var det meningen att vi skulle ta en promenad hem och fixa till oss lite, för att senare gå ut med en vän till Cristina, men på vägen ville hon visa mig en "Champagneria" som låg i området. Det var helt enkelt en port in i ett hus som såg ut som vilken liten spansk café/bar som helst, med undantaget att där trängdes så mycket folk att vissa fick stå utanför på gatan. Poängen var: köper du ett par bocadillos (typiska spanska baguetter med antingen rökt kött, ost eller skinka) får du en flaska cava (spansk champage). Vi skulle egentligen bara titta lite, men när vi står där och precis ska gå kommer det fram en brasiljanare och frågar om vi inte ska hänga med in och dela på en flaska med honom och hans kompis. Efter mycket övertalning bestämmer vi oss för att hänga med. När vi väl pressat oss in fick man stå och försöka göra sig så smal som möjligt så att folk kunde komma fram, men gud vad gott det var med cava och bocadillo! Dessutom visade sig grabbarna vara riktigt trevliga. Så vi hängde med till en annan bar och delade en flaska vin och sen tog vi en promenad genom de gamla kvarteren tills vi kom till "Pizza del Born", som enligt Cristina har de bästa pizzaslizen ever. Så, klockan halv tolv vandrade vi hemåt, glada och mätta med två pizzaslizar, lite citronkaka och glass i magen.
 
          


Vampyrer

2008-03-09 | 11:52:33

Igår fick jag reda på att Cristine är från Transylvanien. Tänk om hon smyger in och biter mig mitt i natten! Gah!
Haha. Fast jag gillar vampyrer, det finns nog inte mycket som är hetare än herrarna Cruise och Pitt i "En vampyrs bekännelse", som för övrigt är en av mina absoluta favoritfilmer. Dessutom är Kirsten Dunst så sockersöt att det knappt finns ord.

  



Cliffhanger

2008-03-08 | 23:19:41

Idag har det inte blivit några inlägg. Kanske för att jag mest latat mig hela dagen och när vi sen väl tog oss ut ur lägenheten blev vi fast ända tills nu. Och just nu orkar jag inte skriva och lägga upp bilder och fixa, så de som är intresserade får helt enkelt vänta tills imorgon. Haha. Vad säger ni om den cliffhangern va?


Kär!

2008-03-07 | 20:05:38

               image33

                                                     Jag är så kär i min Marcus!


Tråk å sånt

2008-03-07 | 18:23:29

Jag har lagat och ätit lunch, läst allt värt att veta på aftonbladet inklusive alla Schulmans krönikor, pratat med Marcus på telefon två gånger, ätit upp alla mina oliver, diskat, läst i "Två nötcreme och en moviebox", kollat min facebook och min mail tretton gånger, spelat harpan, ätit lite choklad, öppnat fönstret och stängt det igen. Jag börjar bli uttråkad.

Idag gjorde jag en casting i en hårsalong som jag gjort ett jobb för innan. Bilden jag tog då sitter över hela väggen på en stor duk och det är alltid lite småkul att gå förbi där och se sig själv kika ut ur butiken. Fast lite skumt kändes det allt att stå därinne och vänta.

                                  

Tokerier

2008-03-07 | 09:32:06

Igår kväll pratade jag med tok-Stoffe och nu är biljetten bokad, på tisdag är han här. Kanske för att stanna, vem vet? Men det är väl också typiskt Stoffe att sälja allt han äger och dra till Barcelona.

Ännu en dag har jag gått upp i tid. Jag undrar om jag håller på att bli sjuk? Eller kanske gammal?


Bazaar

2008-03-06 | 23:47:03

Jag älskar "Bazaar"-affärerna. De finns utspridda överallt här och på ett utrymme ofta inte större än en tobaksaffär lyckas dom klämma in tusentals prylar som kostar från 50 cent och uppåt . Man kan hitta allt möjligt; hushållsgrejer, porslin, elektriska apparater, underkläder, leksaker, smink och parfym. De sistnämda är jag väl aningen tveksam till, men nagellack kan jag aldrig få för många av och idag hittade jag fyra olika roliga vårfärger. Jag älskar färgglada naglar. 

                                                                        

Förutom det fyndade jag nya hörlurar till min mp3 och kryddor. Jag har upptäckt att jag inte kan leva utan curry längre. Jag skyller allt på Marcus.

Stranden och Ramblas i solen

2008-03-06 | 16:25:18

        

Vaken

2008-03-06 | 10:12:31

Jag är vaken. Jag är till och med påklädd och klar att gå. Klockan är tio och jag har redan varit uppe i en och en halv timme. Varför nu detta är värt att nämnas vet de som känner mig; det är ett smärre mirakel som sker varje gång jag går upp innan klockan nio. Att jag dessutom faktiskt är redo för dagen innan klockan tio, det är inte ofta det händer.

Cristina har fått för sig att det hjälper att dricka lite vin innan man ska på reklamfilmscastingar. Även om det är klockan tio på morgonen. Hon behöver något för att slappna av säger hon. Jag är aningen mer tveksam. Jag vet inte om jag någonsin blir avslappnad nog för att tycka det är helt bekvämt att göra allt fjantigt som dom ber en om.
Nä, nu får hon faktiskt bli klar..


Besök!

2008-03-05 | 20:13:41

"tjugohundraåttanolltrenollfem klockan nitton och trettjo, biljetten är bokad och betald, nu är det bara ... jag som kan ställa till det."

Jaaaa!! Johi kommer och hälsar på om nästan exakt två veckor från och med imorgon! Nu blir det till att återuppleva allt det fina från förra året när han var här: äta riktig, hemmagjord, italiensk (eller är den spansk?) glass i gelaterian på Ramblas, slösa  bort alla våra 1-euro´s på att spela kloss-spelet och försöka vinna en PSP, dricka chai på Starbucks på Passeig de Gracia när det börjar mörkna och kika på alla som går förbi. Och såklart mysa i Alex kök med en massa folk och god mat och vin och sangria. Förutom det får vi väl grunda några fler fina Barcelona-traditioner. Men Johan: den här gången håller du koll på ditt pass en vecka innan du åker. Jag vill inte få en hjärtinfarkt. Nu har jag varnat dig.

Och för er som undrade blev det någon sorts tigerkaka med kanel och chokladsås till efterrätt. Gott var det.

Buddah bar

2008-03-05 | 14:22:04



Middagen igår på "Buddah bar" var fin. Det var kul att träffa lite nytt folk och så fick vi riktigt bra mat. Speciellt huvudrätten var god; lax med en röra av råris och grönsaker. Mmmm! Efter Buddah hängde vi med brasilianarna till en annan klubb. Hur kul som helst, men jag försökte ta det lite lugnt, lite förståndig måste man väl vara ibland, haha. Dessutom visste jag ju att jag skulle bli tvungen att gå upp ganska tidigt idag.

      

Dress for success

2008-03-04 | 22:10:06

Just nu springer jag och Christine i skytteltrafik mellan spegeln och våra rum. Varför känns det alltid som att man har en full garderob men inget att ha på sig?! Jag är iaf färdig och nöjd. Om en 20 minuter ska vi vara på "Buddah bar" och blir inte Christine färdig snart vet jag inte riktigt hur vi hade tänkt hinna. Haha. Jag hoppas det blir god efterrätt. Mmmm! 


Nostalgi

2008-03-04 | 15:59:06

Nä, nu är det dags att röra på sig. Sitta inne vid datorn och tråka när man kan vara ute i soliga, men dock aningen blåsiga, Barca och njuta istället. Vila kan jag göra när jag är gammal. Har dessutom läst så många bloggar idag att mina ögon förmodligen är rödsprängda och det kan inte vara speciellt vettigt att komma till castingen klockan fem och se ut som ett gammalt fyllo. Frisk luft är bra. Hepp.

(För övrigt hittade jag en movietrailer som får mig att tänka på besök i Florens på den gamla goda tiden, då jag och brudarna satt på en madrass på ett stengolv i en mörk lägenhet i flera dagar och tittade på "Sex and the city" hellre än att faktiskt njuta av vårsolen och italiensk glass. Vilka tider! När den här kommer får vi ladda upp med extra popcorn och Ben & Jerry´s). 


Paris med en shaman

2008-03-04 | 14:17:50

Någon mer än jag som tror att det här bara är en fet pr-kupp? Finns det inget bättre sätt att få uppmärksamhet på? Suck...

http://www.aftonbladet.se/nojesliv/klick/article1972757.ab?service=galleryFlash

Trött

2008-03-03 | 23:51:14

Ungefär såhär:

image13

Har bara haft en casting idag och varit uppe på agenturen och sagt hej, men av någon anledning är jag jättetrött. Sov till och med en liten stund mitt på dagen, vilket hjälpte för tillfället, mot min sjuka huvudvärk framförallt. Kanske är det vädret, för idag har det varit molnigt och sedan lite duggigt.

Ikväll har jag fått en rumskompis som bara ska stanna en natt och så har det flyttat in en tjej till i ett av dom andra rummen. Nu är vi med andra ord 6 tjejer i lägenheten. Men det är ganska trevligt med liv och rörelse runt omkring. Folk som sitter och snackar och lagar mat i köket. Mysigt.

Nä, nu orka jag inte mer. Gonatt.

Omslag

2008-03-03 | 13:24:38

Intet ont anande får jag ett sms från Johi en dag där det står "känner inte jag henne?" med bild bifogad av ett tidningsomslag. Minsann, där var jag utan att veta om det! Trevlig överraskning om inte annat.

                                                                              image12


How to spend sunday evening

2008-03-03 | 02:34:30

Jag är trött så jag låter bilderna tala för sig själva.

    


Promenix

2008-03-02 | 21:08:09

Nu sitter jag mätt och nöjd på mitt rum efter en två och en halv timmes promenad, avslutad med lite gott att äta här hemma i lägenheten. Det har varit underbart väder idag och överallt har turister och spanjorer trängts på gator och serveringar. Och nere vid hamnen var det helt underbart, båtar överallt, folk på bänkar och caféer och så luktade det våfflor och choklad. Mmm. Vilken skillnad mot regntunga Malmö där jag var igår. Galet. Check it out:

   

Jag gick från lägenheten ner till Ramblas, där det bokstavligen kryllade av folk överallt. Nojjig som jag är efter att ha blivit bestulen på både plånbok och kamera på mindre än en månad höll jag så hårt i min väska att mina fingrar blev stela. När jag hade sett samma mysko kille gå efter mig ett tag, för att sedan märka att han stod tätt bakom mig och sen vände sig om och stoppade handen i fickan, varpå jag dessutom inte kunde hitta min mobil, fick jag totalflipp och gick efter honom och frågade om han tagit något av mig. Haha. Stackars kille, han blev helt rädd och sa att jag gärna fick kolla hans fickor. Så det gjorde jag ju såklart. Och självklart hade han inte tagit något. Ajaj. Men det slutade iaf med att vi började prata och han berättade att han pluggade till jurist och själv hade blivit bestulen. Så kan det gå. 

På vägen hem fick jag sällskap av en man som kom fram när jag stod vid ett övergångsställe och sa: "I normala fall brukar jag kunna avgöra var folk är ifrån genom att titta på hur dom klär sig, men med dig gick det inte". Det visade sig att han var fotograf och vi gick och snackade hela vägen, om Barcelona och om fotografering och allt möjligt annat. Trevligt.

Ikväll har det flyttat in en Brasiliansk tjej i ett av rummen och nu är vi fyra tjejer inneboende, plus Alex. Så jag är ju knappast ensam. Fast lite ensamt känns det ändå, I wonder why... 


 

Inte helt fel

2008-03-02 | 13:18:13

image2

Det här är utsikten från vår balkong idag. Inte helt fel eller vad? Sooool!

Toalettpapper

2008-03-01 | 23:39:18



Min sötnos Kylie. Tyckte den var rätt fräck.

Lyft, svävat, landat.

2008-03-01 | 23:05:11

Äntligen har jag landat med min 35-kilos packning och kommit till ro i mitt lilla rum hemma hos Alex . På planet ner hamnade jag med ett gäng danskar som verkligen inte ville låta mig sova. Ännu mera högljudda blev de efter ett par drinkar, varav en hamnade i mitt knä. Men jag fick iaf läst en del i min tjocka bok. Det mest irriterande är nog ändå att nu återstår det bara 100 sidor i boken, som förmodligen kommer vara lästa tills imorgon eller så, och då kommer det kännas jäkligt tungt att veta att man måste stoppa ner den i resväskan och faktiskt ta med den hem igen. Gah. Jag får väl hoppas att någon av mina älsklingar kommer och hälsar på och plockar med sig trekilosluntan hem helt enkelt (nejdå, se det inte alls som en pik..).

Alex är inte här, han har hyrt en bil och varit ute på tur i bergen under helgen. Han kommer hem imorgon, men han ringde hit för att prata lite och lät så glad att jag var tillbaka. Det känns skönt och lite skumt att det här faktiskt är lite som ett andra hem, så långt ifrån min lägenhet i Malmö, men det värmer att veta att han är glad att jag är här. Ibland bor man med så skumma människor och på skumma ställen, då är det skönt att veta var man hamnar när man kommer hit iaf. Och så slipper man känna sig ensam.

Nä, nu ska jag inte tråka mer om det här. Imorgon ska Alex plocka upp oss och så ska vi åka en runda med honom och hans bror och kompisar i bilen som han hyrt. Kanske käka någonstans, hänga lite nere på stranden och sen gå till någon bar. Mysigt. Jag hoppas solen skiner, jag har längtat efter lite riktigt fint vårväder i Barcelona. Mmmmm.

RSS 2.0