Kattattack

2009-07-27 | 21:24:56


 



Idag har Sabina med stora magen varit här och hälsat på för att träffa hamstern. Sedan gick vi hem till henne och hälsade på kisarna. Jag var ju tvungen att se hennes lägenhet innan hon ska flytta - igen. Baccusen visade sig vara en mycket villig fotomodell medan Vildisen inte alls var lika sugen.

Hamsterhjul för barn

2009-07-26 | 14:25:53

Igår på Helsingborgsfestivalen fick jag syn på något såhär fantastiskt roligt. Som jättestora hamsterhjul fast för barn - och på vatten. Naturligtvis började kugghjulen snurra, kanske man skulle kunna utveckla det här? Typ istället för dagis, ha koll på dina ungar själv, det enda du behöver är en pool och en ballong. Skicka med dem en matpåse på morgonen så är lunchen fixad också. Funkar dock endast för barn som ännu inte slutat med blöjor...









Det såg iaf ut att vara mycket underhållande. Jag blev till och med sugen på att prova själv. Undrar vad de hade sagt om jag hade ställt mig i kö..

Möllevångsfestivalen

2009-07-24 | 21:37:40

Nu har jag precis kommit hem från en riktigt mysig eftermiddag/kväll på Möllevångsfestivalen med sötaste Frida. Vi har ätit och druckit gott på Möllevångstorget, pratat med glada Greenpeacetjejer utklädda till havsdjur, tittat på konstig konst och lyssnat på "Gustav and the seasick sailors". 













Nu ska jag springa igen. Hem till Johan och Susanne. Vi har till och med lyckats övertyga Bettan om att hon borde låta bli att åka ut på landet ikväll och istället stanna och umgås med oss. Trevligt.

En rockbäbis

2009-07-23 | 23:13:25

Vi har utökat vår lilla familj.
(Egentligen var det nog mest jag, fick till och med en liten föreläsning om att "du får minsann ta hand om den själv och JAG ska minsann inte städa efter den" som värsta mamma-pappa-barn. Men nu är Mankunsen såklart lika frälst som jag).

Han är liten, farligt söt och snabb som blixten. Han är dessutom ganska busig och verkar tycka om det mesta i grönsaksväg. Utöver det är han svart som natten och därmed såklart mycket rock´n roll. Därför kan jag inte bestämma mig för om han ska heta Frank eller Ziggy eller Kurt eller..... Än. Jag får väl lära känna honom lite bättre först helt enkelt.







Som sagt. Han är snabb. Därmed svårfotograferad. I mörker. Med blixt. Ingen bra kombo. Men kolla så knäpp han är som somnar på min axel med huvudet rakt ner..

Veckohandla på Sandras vis

2009-07-16 | 21:03:23

Från och med nu tänker jag bara storhandla om jag druckit minst två glas vin innan. Imorgon är jag ledig och jag firar med gott rött. Det bästa som finns är att hitta erbjudanden när man är lite småtipsy. Idag fick jag tex med mig två stora kryddburkar för 40 kr. 40 spänn för kryddor som räcker i säkert ett halvår, do you believe me!? Jag vet. Galet. (Jag hoppas att alla förstår min ironi i det här. Med tanke på vissa kommentarer man får kan man inte vara nog tydlig..) Nu tänker jag dricka ett glas till och sedan ska jag laga mat åt mig själv och min Marcus. Eftersom jag har ett sexveckorsprojekt på gång blir det specialmat till mig, men inte ska han behöva lida för det inte. Nejnej. Jag fixar. Over and out.

Dream a little dream...

2009-07-14 | 23:56:22

På väg hem idag balanserade jag en paket ägg på ena armen och en matkasse på andra samtidigt som jag, som vanligt, undvek övergångsställena så mycket det bara gick. Det slog mig hur roligt det skulle se ut om någon körde på mig där och då - femton ägg och så jag mitt på gatan som en enda stor omelett. Pannkaka av alltihop. Nu ska jag sova.


VARNING: Tråkigt inlägg om jobb.

2009-07-13 | 15:44:53

Alltså, seriöst, jag KAN verkligen inte titta på Extreme Home Makeover utan att lipa.

I lördags hade vi en helt sjuk dag på jobb. Vi har "ta 3, betala för 2" på hela rean och det är ju bra och trevligt. Problemet är bara att när folk kommer och vill lämna saker i retur måste vi göra retur på alla de 3 saker de köpt och sedan köpa om så att det ska stämma med rabatten. Ibland blir det fel. Då måste vi göra det rätt igen. I fredags hade vi en kund som två minuter innan stängning kom till kassan med en jättehög med kläder. I lördags var hon tillbaka och sa att det var fel. Problemet var bara att det var inte vi som hade gjort fel, utan datorn i kassan. Vilket aldrig har hänt innan. Och vilket gör det hundra gånger jobbigare, för hur gör man om något som egentligen inte går att slå in i kassan? Förutom det ville hon byta typ tre plagg som hon fått tre olika "ta 3" rabatter på, ett plagg som hon nyss köpt och två som hon inte hade kvitto på. Det är tolv returer. Sedan ville hon såklart köpa några (typ nio) nya också. Det tog 40 minuter innan vi var klara och kvittot var fyra decimeter långt. Kul kul.

Förutom det hade vi såklart 40 sidor med sänkningslistor till rean som skulle hittas, sänkas och flyttas, kunder som var otrevliga och som tyckte att vi var otrevliga (i vanligt ordning), kunder som ville ha hjälp för att de visste ungefär vad de ville ha men inte om vi hade det de var ute efter, kunder som ville att vi skulle ringa runt till andra butiker, vilket vi inte gör på helger och vilket de såklart blev mycket upprörda över. Provrummen var fulla av provade kläder, butiken såg ut som kriget och sedan hade någon såklart spillt läsk mitt framför kassan och ett antal kunder påpekade att vi borde moppa golvet och att det var klibbigt och att de var rädda för att halka. Tre anställda på två kassor och lika många våningar, varav en är ny praktikant och en extraanställd. Japp. Jätteskoj. Just shoot me.

Idag är jag ledig and I´m going to make the most of it. Nu ska jag in till stan. Hepp.

A tribute to Michael Jackson - på plattan i Stockholm

2009-07-10 | 11:57:53







Sofia är i Stockholm över veckan och både hon och hennes kompis Bella är med i den här videon och dansar. En hyllning till Michael Jackson. Egentligen önskar man kanske att han inte var död utan bara hittat på alltihop för att kunna sitta hemma i soffan, käka popcorn och följa alla tributes till honom via media. Tänk om man hade kunnat göra en sån här hyllning innan han hade dött, hade inte det varit mycket roligare egentligen?

Thåström + Anna = underbart!

2009-07-10 | 00:35:43

Inatt har jag sovit ungefär fem och en halv timme och sedan har jag jobbat från nio till sex. Varför? För att igår var jag i Helsingborg och såg Anna Ternheim och Thåström live på Sofiero ihop med mamie och Lasse. Jag missade början för att jag var tvungen att stanna på jobb för att stänga och låsa, men efter det sprang jag till tåget och när jag väl kom fram till Sofiero spelade Anna för fullt och mamma och Lasse hade redan lyckats smyga sig långt fram mot scenen. När väl Thåström gick på hade vi trängt oss så långt fram att de enda som stod framför var ett gäng småkillar som riskerade att bli mos om Lasse rockade för hårt.. Här kommer ett smakprov från kvällen. Underbart!














Ps: De kommer tydligen till Malmöfestivalen också! Jippi!


Jag borde väl skriva något om Michael jag med..

2009-07-08 | 01:20:18

Egentligen borde jag kanske lägga upp min favoritvideo med Michael Jackson istället. Det hade kanske varit mer passande nu när jag sitter här och kollar på alla minnesprogram de visat hela dagen. Problemet är väl bara att jag inte riktigt kan bestämma mig. Är man, som jag, född i mitten av 80-talet är man ju uppvuxen med hans musik och videor. Själv kommer jag ihåg när "Black or white" spelades för fullt på tv och hur häftig man tyckte att videon var. Jag var 6 år gammal och bodde mitt ute på landet, men mina föräldrar hade parabol och MTV stod på dagarna i ända. De visade såklart ofta andra av hans videor också, "Bad" var en favorit och likaså "Thriller". Min brors första skiva var "History" och naturligtvis var det det coolaste man kunde tänka sig. Med tanke på hur många hits, hur många oförglömliga låtar han givit upphov till, är det i princip omöjligt att bestämma vilken som skulle varit bäst av dem alla. Så jag väljer att inte göra det och lägger istället upp några av de jag gillar bäst för tillfället. Here it goes:











For reasons unknown..

2009-07-08 | 00:13:35


Tungt

2009-07-07 | 13:16:25

Semestern är slut. Igår var första dagen tillbaks på jobb. Gissa om det kändes tungt.. Sabina har även lyckats få mig att byta bort min lediga fredag, så man skulle kunna säga att den här veckan kommer bli typ den tyngsta i mitt liv. Iaf känns det så just nu. Jag tror jag måste gå in på cdon och köpa mig en bok eller skiva, eller varför inte både och. Dessa har jag redan spanat in:




Fast jag ska ju faktiskt gå och se Thåström och Anna Ternheim imorgon, så man ska väl inte gnälla för mycket. I Helsingborg med mamie dessutom. Mys!

Dagens utflykt: Fårö

2009-07-01 | 19:53:35

Nu är vi tillbaka på vandrarhemmet efter en liten utflykt till Fårö. Vi skulle spana på raukar var det tänkt och jag hade hört att där var det bäst. Där finns nämligen en lång kustremsa på 3,5 kilometer fulla med raukar. Jag skäms faktiskt för att säga att jag blev lite besviken. Här har man hört massor om hur häftigt det är med raukar och så visar det sig att det mest är en massa stenar längs stranden. Visst, spännande och vackert på sitt sätt, men jag hade nog väntat mig lite mer.. Bortskämda turister, haha.

Oj klockan är redan åtta. Kanske dags att sätta fyr på grillen...?

Senaste nytt från Ihreviken

2009-07-01 | 02:16:15

Här bor vi just nu, i underbara Ihreviken, halvvägs mellan Visby och Fårö. Idag har Johan fyllt år och vi har firat med sol, lite bad och mycket dricka under dagen. Ikväll har vi ätit på restaurangen där Alex jobbar och fått smaka lite av det mesta på menyn. Alex har sett till att vi har fått personlig service och kocken själv har kommit ut mellan varje rätt och berättat vad det är och hur vi bäst avnjuter det. Underbart. Jag funderar seriöst på att ringa min chef (som själv är från Gotland) och säga till henne att jag blivit fastkedjad och tyvärr inte kan lämna ön och därför måste bosätta mig här. Skulle kanske kunna fungera..?

Efter maten har det blivit ett par shots, en massa skitsnack och nu senast lite dans. Det verkar dock som att jag är den siste kvar, så det kanske är dags att fundera på refrängen...

RSS 2.0