Lunchpaus

2008-04-30 | 14:01:29

Dagens lunch: choklad med russin och nötter. Jag kommer bli så tjock!

Nu sitter Marcus och visar bilder från när de var i Livigno. Bl.a på en mobiltelefon-omelett. Hmm... Vi har tittat på "Sanningens ögonblick" på kanal 5´s hemsida. Aldrig att jag hade ställt upp på nåt sånt. Allt på tv här är dubbat. Trååkigt. Men vi ska strax gå så det spelar ingen roll. 

Känns lite trist att inte vara i Lund idag, jag tror det är fullt ös där vid det här laget. Förra året, som startade med räkbomb och bubbel i parken, var så sjukt kul. Nästa år måste jag se till att vara där.

Jobb

2008-04-29 | 22:27:20

image209

Tänkte lägga in en bild från dagens jobb. Hepp.


Slut på dieten..

2008-04-29 | 22:18:29

Idag har jag lämnat stackars Marcus ensam hemma i lägenheten nästan hela dagen medan jag jobbat. Igår var han med på mina castingar och passade på att försöka proppa i mig kakor och onyttigheter hela dagen. Sen fick vi dessutom för oss att vi skulle äta chips. Ajaj, där rök den dieten. Idag fick jag kompensera för att jag varit borta och bjuda på glass när jag slutat. Mmmm, italiensk glass går inte av för hackor.

Vi fick syn på ännu en annorlunda parkering när vi var ute och gick. Ibland undrar man ju hur folk tänker.



Kärlek i Milano!

2008-04-28 | 00:27:51

image197

Supersöndag!

2008-04-28 | 00:27:14

Idag har jag och Marcus hunnit med hur mycket som helst. Vi vaknade redan klockan sju, men bestämde oss för att sova ett par timmar till, så klockan nio gick vi upp och gjorde oss klara för att gå mot stan. Vi gick hela vägen in till Parc Sempione och gick via den in i castellet, som vi redan kollat upp info om på internet. Tydligen är innergården designad av Da Vinci. Sedan gick vi ner till Doumo och kikade lite på utsidan. Man fick inte gå in om man hade linne, urrigning, korta shorts eller för kort kjol. Eftersom solen sken och vi bägge gick i linne bestämde vi oss för att kika på insidan någon annan dag när det är lite sämre väder. Så vi gick upp till metrostationen Cadorna där Marcus fick köpa sig en macka och sedan tillbaka till parken där tjejerna redan väntade. Sol, musik och en tidning. Mys! Efter någon timme joinade Federico oss och när vi tröttnade på solen åkte vi hem till honom där vi käkade McDonald´s och tittade på film. På vägen hem körde vi förbi och kikade på San Siro, Milanos stora fotbollsstadio, och husen där spelarna bor. Hade varit häftigt att se en match på ett så stort ställe, 80 000 åskådare, oh my.

        


Nej jag är inte död

2008-04-26 | 23:51:18

Internet har inte fungerat alls de senaste dagarna, men det har inte gjort så mycket eftersom vi varit ute och njutit av solen istället. Idag har min älskling äntligen landat och vi har flyttat till en egen liten lägenhet med platt-tv och egen internetanslutning. Woho! Blekfisen Sandra har till och med börjat få lite solbränna, jag tror nästan jag drömmer! Mer orkar jag inte berätta idag för det är sent och jag vill hellre pussas. Tjipp!

Solen skiner, himlen är blåååå

2008-04-23 | 21:21:12

Om en stund ska vi ut och äta födelsedagsmiddag på ett ställe som heter Nobu. Maria fyller nämligen 21 och det ska såklart firas. Vi har haft en riktigt fin dag, solsken, precis lagom många castingar och så hann vi med lunch på Misou igen. Lägg till middag ikväll och antagligen lite dansa dansa efteråt, sen kan det väl knappast bli bättre?

Internet fungerar sådär så jag snabbar mig att publicera det här innan det försvinner igen.


Dagens lunch

2008-04-22 | 22:13:32

image196

Eller ja, dagens förrätt. Lunch på Misou is the shit!


(Förressten, har jag sagt att jag älskar sushi?)



Igår igår igår

2008-04-22 | 20:22:59

Med risk för att vara tjatig: ösregn är skittråkigt! Igår regnade det hela dagen - igen. Dessutom snodde någon mitt paraply på en av de första castingarna, så halva dagen fick jag springa runt med min halsduk som regnskydd istället. Sedan köpte jag ett nytt paraply av en av snubbarna i metron som står och säljer. Lätt dagens bästa köp. Är helt stolt över mig själv för att jag lyckades pruta ner det från 5 euro till 2. Yeah! Tänkte att om jag tar ett som sticker ut lite kan ingen sno det utan att jag fattar vem det är, så det blev ett med tigermönster. Det är så fult att det blir snyggt. Eller?

    
(1: Milano är inte så glammigt när det regnar, speciellt inte på hållplatsen i 20 min utan paraply. 2: Dagens castingar och mina anteckningar how to get there, alldeles för många en regnig dag. 3: Kul med nytt paraply. 4: Fast kanske inte så kul ändå? 5: Sekunden efter att jag tagit bilden höll jag på att bli överkörd, tänkte mer på kameran och mindre på att flytta på mig..)

På kvällen var jag och Maria ute och åt med en kille som heter Federico. Han är agent åt en kompis till Maria och jag träffade allihop i fredags när vi var på Cavalli. Vi var på en brasiliansk restaurang. Jag älskar brasilianskt, det häftigaste är att de går runt med allt köttet på spett och skivar upp det direkt på din tallrik, du får själv välja vilken bit på köttet du vill ha och hur mycket. Vi hade riktigt kul, satt och snackade hela kvällen och sedan fick vi tre olika sorters efterrätter som vi alla delade på. Mums! Jag har fortfarande lite ont i magen, så mycket åt jag.

      
(1: Vi. 2: Federico och ET. 3: Läskigt. 4: Mmmm Jordgubbscarpinuchka (fråga inte om stavningen, jag är ingen bartender) 5: Salsa baby! 5: Telefon med älsklingen.)



No smoking, thank you!

2008-04-20 | 20:04:43

image182

Tyckte makeupartistens t-shirt sa det precis rätt. Ska också skaffa en sån här om jag får chansen.

Sleeping beauty

2008-04-20 | 15:42:37

Har precis kommit hem från ett jobb som var lite annorlunda än vanligt. Meningen var att korsa olika disney-prinsessor med en lite mer sexig och kaxig look. Svårt att göra utan att det blir för cheesy, men jag tyckte nog att det lyckades ganska bra av de bilder jag sett. Igår hade de gjort Snövit och Askungen och bilderna såg fina ut. Jag skulle vara Törnrosa. Fick till och med ha en egen "Prince Charming", haha. Jag skulle mest ligga på en säng och försöka se cool ut med ögonen stängda. Lite svårt att försöka få till olika uttryck när man blundar. Andra bilden var en beauty där de hade skrivit "Kiss me" på ögonlocken. Inte direkt något jag skulle vilja gå ut med en lördagkväll...

  

(Om mindre än en vecka får jag pussa på min egen "Prince Charming". Wiiiii!) 

Bloggar

2008-04-19 | 19:04:10

Har suttit hela dagen och mest tråkat på internet (när det väl fungerat). Kollat en massa bloggar och läst kommentarer. Det som förvånar mig är att folk verkligen pallar sitta och slösa energi på att skriva en massa elaka saker till andra, som dom oftast inte ens känner. Vad som förvånar mig desto mer är att de få som skriver elaka kommentarer och verkligen vågar lämna ut sitt namn eller en länk till sin blogg ofta visar sig ha precis samma typ av blogg själva som den dom sitter och gnäller på. Om man nu inte gillar något kan man väl bara sluta läsa och ägna sig åt något annat. Det är ju en viss skillnad när man har en vettig åsikt angående någonting, tex om man inte håller med om vad bloggaren tycker. Då kan man väl skriva ett inlägg och säga emot. Men måste man ägna sig åt smutskastning? Känns som det finns gott om fjortisar i allmänhet i bloggvärlden. Lägg er energi på något vettigt istället säger jag.

Nyhetstorka, skämt eller ehm....?

2008-04-19 | 14:36:30

Ja ibland undrar man ju...

http://www.kvp.se/1.1085333

Dinner at Cavalli

2008-04-19 | 12:53:02

Igår blev en riktigt skön dag. Vi hade inte så många castingar och alla var på morgonen, så lagom till lunch var vi färdiga och kunde sticka till Misou och käka sushi. Det är enda gången den här veckan vi hunnit dit. Torsdags var helt sjukt, hur mycket som helst att göra och duggregn dessutom. Usch. Vi hann knappt med lunch överhuvudtaget och blev överlyckliga när vi råkade få syn på ett Lidl där vi kunde gå in och köpa några färdigmackor och en flaska vatten. Så det var skönt med en lugn fredag. Vi satt mest hemma och tittade ut på regnet utanför, läste lite, kokade lite soppa. Soppa är najs bajs när det är kallt och regnigt.

Sedan gjorde vi oss klara för kvällen. Middag på Cavalli med folk från agenturen och deras vänner. Hur trevligt som helst och jättegod mat! När efterrätten var uppäten började alla dansa och det var nästan svårt att slita sig och komma iväg till nästa ställe. När vi väl kom fram till "The Club" var det så fullt av folk att vi stod ut i ungefär en timme, sen fick det vara nog. Jag ville dessutom mest hem och sova. Så det blev inte så sent och idag har jag faktiskt vaknat i tid, helt utan huvudvärk.

   
Bara sju dagar kvar...


Prosit!

2008-04-17 | 23:38:13

Något i lägenheten gör mig sjuk. Ja, inte jättesjuk, men det kliar i näsan, ögonen blir svullna och jag får hosta och ont i halsen. Jag vaknar på morgonen med halsont, snuva och kli i ögonen och tror att ajaj nu är det en förkylning på gång. Men efter ett par timmar på stan med frisk(?) luft känner jag mig fine och tänker att det gått över. Inte då. Ett par timmar framför datorn på kvällen är allt som behövs för att det ska kännas lika risigt som på morgonen igen. Jag hoppas verkligen inte jag lyckats få någon läskig allergi, det verkar skitjobbigt.


Jag är så glad över mitt nya kusinbarn som jag inte ens träffat än att jag drömmer om det på nätterna, oooooh vad spännande!


Strömströmström

2008-04-16 | 14:41:41

I morse skulle jag duscha, men då fanns det såklart inget varmvatten. Någon hade stängt av varmvattenberedaren och glömt sätta igång den igen över natten. Det är nämligen så att använder man för mycket ström i den här lägenheten går det inte en propp som hemma, utan elmätaren har någon funktion som stänger ner all ström. Då är man tvungen att stänga av så mycket som möjligt som är på i lägenheten och sedan hugga nycklarna som ligger i köket, ta sig 8 våningar ner till källaren, det är inte varmt och det är inte mysigt, och så måste man gå in i ett litet rum med en massa träboxar på väggen där det sitter mätare. Där trycker man på en spak och så stannar man där en stund och kollar så att den inte stängs av igen. Gör den det använder man fortfarande för mycket ström och får gå upp och stänga något mer. För mycket ström kan tex vara att varmvattenberedaren är på, lamporna tända, någon laddar sin mobil och sen försöker någon sig på att koka ett ägg. This is Italy. Jag antar att man får vänja sig.

Jag fick iaf tvätta håret i iskallt vatten. Är det något jag inte gillar på morgonen så är det iskallt vatten.


Men idag skiner solen. Man ska inte klaga.


Skuggan av ett monster

2008-04-15 | 23:52:31

För ungefär en timme sedan susade något som lät som ett mindre flygplan in i mitt hår. En kvart senare såg jag skuggan av något som faktiskt skulle kunna vara något i stil med ett litet bombplan flyga förbi min skärm. Jag har hört talas om de Italienska myggorna och de är inte att leka med. Jag är allergisk. Någon som vågar sätta emot att jag kommer se ut som om någon hemsk hudsjukdom drabbat mig imorgon?

Jag sitter här med min kassa internetanslutning och äter oliver samtidigt som jag försöker bestämma mig för vad jag ska läsa på högskolan till hösten. Tur att dom förlängt anmälningstiden, som vanligt är jag ute i sista minuten.


Only in Italy

2008-04-15 | 15:17:17

Tja, hittar man ingen annan parkering kan man göra såhär: parkera på markeringen mitt i en vägkorsning.

image174



Plask o slask

2008-04-15 | 01:16:47

Mina skor och strumpor är genomblöta och jag har fått plaska mig genom enorma vattenpölar på väg fram och tillbaka genom stan. Vi har hunnit med Lidl två gånger idag, en gång för att handla lunch och en för att köpa tröst-choklad och grönt te. Det behövs när det bara regnar hela tiden. Andra gången skulle Erica handla ägg, men såklart gick just den påsen sönder precis vid utgången och det blev mest äggröra över hela golvet.


Om mindre än två veckor kommer min älskling förhoppningsvis och hälsar på! Jag längtar så jag nästan spricker. Hoppas bara att vädret hinner bli lite bättre tills dess. Fast jag hade varit nöjd med att bara sitta inne och kolla film, bara han är här.


Synd

2008-04-13 | 21:05:05

Jag har syndat. Vi var ute igår igen. Jag, Nina, Greg och Joe. Först åt vi middag på ett litet äkta italienskt ställe.  Sedan gick vi till Joes hotell igen och käkade upp all gratischoklad vi kunde hitta på rummet och tog en drink i hotellbaren. Riktigt äckliga mojitos som vi inte drack upp. Sedan gick vi till "The club". Jag hade ju egentligen sagt att jag absolut inte skulle ut igen eftersom det blev så sent (tidigt?) kvällen innan, men så kan det gå. Det är så kul att Nina är här att jag inte kan låta bli.

Tänk att en så liten sak som att hitta en halvkass internetanslutning kan göra en så glad.


Söndag med ryskorna

2008-04-13 | 12:45:21

Nu är Sarah, som bott här i lägenheten, på väg hem till Danmark. Vi hade jättekul ihop i fredags när vi var ute och det är så trist att hon åker nu när vi precis lärt känna varandra. Men men, thats life. Om inte annat har vi bestämt att vi ska träffas när jag kommer hem och gå ut i Köpenhamn. Idag kommer dessutom Erica, den andra svenska tjejen som bor här, tillbaka. Hon har varit hemma i Sverige för ett jobb sedan i fredags. Tur det annars hade jag blivit lämnad ensam med de tre ryska tjejerna. Det är inget fel på dem alls, de är trevliga och sådär, men eftersom de inte är så jättebra på att prata engelska föredrar de att inte göra det, och jag är inte direkt någon fena på ryska.

Idag ska jag verkligen bara lata mig. Laga något gott att äta här hemma, läsa lite och sen sova tidigt. Låter som en plan.


Dagens soluppgång

2008-04-13 | 07:49:46

image173

Såhär ser det ut kvart i åtta på morgonen från vår terass när solen går upp. Nu ska jag sova. Gonatt.

Japansk mat och italienskt party

2008-04-12 | 16:18:58

Jaaa, idag har jag lyckats hitta ett trådlöst nätverk som fungerar från min säng! Med andra ord kan jag få den här helgen att gå lite snabbare nu när jag kan sitta här och nörda.


Igår på dagen träffade jag äntligen Nina. Vi har inte setts sedan Japan för ett och ett halvt år sedan. Det var så kul att se henne, vi hade massor att prata om och tog en liten lunchfika för att catch up. Som det ser ut nu ska hon stanna till maj i alla fall och det är jättekul att vi är här samtidigt och kan umgås.


Igår var det också dags för första utekvällen i Milano. Först var vi på sushi-restaurangen Mizou, samma som vi var och åt lunch på i torsdags, för ägaren fyllde år och hade stor middag. Flera av bokarna och några modeller från agenturen var där och det var riktigt trevligt att bekanta sig mer med folk. Jag känner ju nästan ingen här än så det gäller att skaffa sig lite kontakter, haha. Maten var underbar, vi fick olika typer av sushi och annan japansk mat på små fat som skickades runt så att alla delade. Jag älskar japanskt så för mig var det heaven. Hur många olika sorter som helst, gottigottgott!
 
Sedan stack vi vidare till en klubb som heter "The club". Vilken fantasi ägaren måste ha.. Där dansade vi hela natten. Vid tretiden började jag bli trött, men så dök Nina, hennes pojkvän Greg och deras vän Joe upp och jag fick ny energi igen. Greg och Joe var också i Tokyo när vi var där så det blev nästan lite reunion över det. Lite efter fem började vi bli trötta så vi tog en taxi till hotellet där Joe bor och beställde upp lite roomservice: pasta carbonara och frukt. Sedan kämpade grabbarna med att tömma minibaren medan jag och Nina mest drack vatten.


Jag var hemma och trillade i säng alldeles för tidigt på morgonen. Jag sov till halv tre. Är någon förvånad?


Regn regn regn

2008-04-11 | 17:48:11

Idag har det regnat annu varre hela dagen. Mina skor ar genomblota efter allt spring. Inte trodde man att man skulle aka till Italien och raka ut for annu samre vader an hemma. Det galler att kla pa sig ordentligt, har dubbla halsdukar och paraplyet i hogsta hugg. Har redan borjat fa lite ont i halsen och var snuvig i morse, sa jag far nog c-vitaminbomba mig med lite apelsinjuice nar jag kommer hem.

Na, nu fick jag en casting till. Spring spring!


Milano!

2008-04-10 | 18:23:21

Nej jag har inte trottnat pa att skriva, daremot har jag varit hemma tio dagar med aningen sparsam tillgang till internet och sedan igar bor jag i en lagenhet i Milano dar jag inte lyckats hitta ett enda fungerande, tillgangligt, tradlost natverk. Attans! Sa jag ar radd att uppdateringen av bloggen kommer bli lite so and so, men det far vi helt enkelt sta ut med.

Igar var jag tvungen att ga upp redan klockan 6 och lamna min varma alskling kvar hemma i lagenheten medan jag sjalv begav mig mot flygplatsen. Val har akte jag direkt till agenturen for att skriva pa lite papper, snacka lite och fa all info som behovdes. Sedan korde de mig till lagenheten dar jag bor med 5 andra tjejer, en svenska, en danska, tva rumanskor och en ryska. Lagenheten ar stor, tre rum med tva personer i varje, ett litet kok med terass och tva badrum, sa man slipper trangas. Skulle inte kalla det nagon lyxlagenhet, men den duger bra, framforallt gillar jag att dar finns tva badrum for annars kan det bli svart pa morgonen.

Idag har jag sprungit runt pa castingar hela dagen. Har forsokt lara mig lite basic-stuff, hur man bast tar sig fran lagenheten till agenturen, fran agenturen till metron osv. Har ar supersota sparvagnar som gar overallt och dom skulle jag kunna aka hur mycket som helst! Dessutom har vi atit sushi pa en japansk restaurang dar agenturen har en deal att man kan ata gratis lunch tis-fre och det var verkligen helt underbart. Pa hela dagen igar fick jag i mig tva bananer, nagra solrosfron, te, och lite soppa med potatisrora och svamp som en av tjejerna i lagenheten var snall och bjod pa nar jag kom dit. Att handla mat pa flyget eller flygplatsen ar i princip uteslutet om du inte vill spendera en halv formogenhet pa typ en trakig macka eller baguette. Sa att fa proppa sig helt full alldeles gratis var inte fel alls, min mage blev mycket gladare direkt, haha.

Nu stanger agenturen strax, sa har kan jag inte sitta mer. Ska ga hem och forsoka hitta nagot bra stalle att handla mat pa vagen. Sen ska jag lata mig for jag ar fortfarande trott.

Musikmusikmusik

2008-04-07 | 16:53:25

Är hemma i Helsingborg och hälsar på mamie. Hon har köpt massor med nya cd-skivor och nu lyssnar vi på Imperiet och Ebba Grön. Sen fick vi för oss att vi skulle leta videor från Wiehe´s hyllningskonsert i Malmö i somras. Jag var där, alldeles ensam. Underbar kväll, underbar konsert. Det får mig att sakna gymnasiet och alla konserter på Tivoli och det får mig att längta efter konsertsommar och roskildefestival.


Födelsedag, högskoleprov & partyparty

2008-04-06 | 19:16:19

Igår var en väldigt händelserik och rolig dag.
Klockan halv nio (med andra ord alldeles för tidigt för att orka tänka) igår morse infann jag mig på Petriskolan för att göra högskoleprovet. Jag var övertygad om att det antingen skulle gå jättebra eller helkass. Inga halvmesyrer här, antingen eller är vad som gäller. Jag hade sjuk tur för statistikdelen gick inte bra alls, men så fick vi in samma del en gång till som gick mycket bättre och den visade sig vara den de räknade. En av delarna gör man två gånger varav den ena inte räknas utan är till för att de ska kunna testa nya saker. Lite över fyra var allt klart och Marcus hämtade mig och så åkte vi hem till hans föräldrar. Klockan fem kom resultaten upp på internet. Jag hade lovat Marcus att inte retas om jag fick bättre än honom och det löftet har jag hållt, hehe.

Sedan var det dags för födelsedagsmiddag för Marcus med hans familj plus mormor. Vi hann knappt bli färdiga med efterrätten innan Johan, Jocke och Oscar trillade in och sedan tog det inte lång tid innan huset var fullt av vänner. Det blev en riktigt riktigt trevlig kväll, massor av snack och partaj, som slutade på slagthuset lite senare på natten. Såklart var det extra roligt att träffa vissa, dels eftersom jag varit bortrest och dels för att vissa lyckostar har varit iväg och säsongat några månader.

Nu är jag hungrig. Middag kanske?


Vuxenpoäng

2008-04-04 | 13:04:37

Promenaden igår gjorde oss trötta och istället för bio gjorde vi tacos och tittade på "Robin Hood - prince of thieves". Har inte sett den på år och dar. Riktigt mysigt, med en flaska vin och hallonsorbet till efterrätt. Vuxenpoäng på det eller?


Långpromenad och bio

2008-04-03 | 12:56:18

Idag är planen att promenera från Lund till Malmö. Det tar nog en stund, men vi ska ta med något gott att mumsa på på vägen och så har jag min mp3-spelare, så vi ska nog klara oss. Ikväll ska vi försöka hinna gå på bio och se "Horton" för den har jag velat se hur länge som helst.

image172


Bild från:www.impawards.com/2008/horton_hears_a_who.html

Good old days in Tokyo

2008-04-03 | 01:42:25

Satt och tittade runt på facebook och hittade ett par bilder från the good old days in Tokyo med Nina och Kiley och det fick mig att tänka tillbaka och sakna det så. Ska bli så roligt att träffa Nina igen!

image169
image171


Våfflor!

2008-04-02 | 21:50:10

Strax dags för:

image168



Bilden har jag lånat av:
ljungblom.wordpress.com/2007/03/26/vartecken/

Home sweet home

2008-04-02 | 18:59:39

Nu har det redan gått tre dagar sedan jag kom hem. Har hunnit med en del och ändå kanske inte. Mest har jag latat mig med älsklingen, tittat på film och myst. Har varit uppe agenturen en runda också och snackat, bokat biljett till nästa vecka, och varit ute och promenerat på stan och runt pildammsparken.
 
Och så har jag varit och tittat på hockey. Va hockey? Ja, just det, hockey. Mitt förhållande till sport i allmänhet, och hockey i synnerhet, har väl egentligen endast bestått i ett aningen svalt intresse som endast blir större då det är något riktigt viktigt på gång. Hockey påminner mig mest om när jag var liten och satt i morfars bil på väg hem från småland och det var någon match han var tvungen att lyssna på på radion. Eller alla samlarbilder man bråkade med lillebrorsan om i mellanstadiet. Men det här var verkligen kul! Vilken jäkla match! Hur spännande som helst!

Ikväll blir det våfflor hemma hos Zara med Marcus och Johan. Gottigottgott. Jag ska försöka att inte kränga för mycket..


RSS 2.0